Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 16.1.-20.1.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja tri kaznena djela.

  Dana 18. siječnja 2023. godine oko 16,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset dvogodišnja S.H. iz Orašja prijavljuje susjeda D.S. nastanjen u Austriji da je 17.01.2023 godine, za vrijeme dok prijaviteljica nije bila kod kuće, posjekao stablo smokve vlasništvo imenovane čime je pričinio materijalnu štetu u iznosu od cca 1000 KM čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je o događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske kao i istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 18. siječnja 2023. godine oko 19,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dvadeset trogodišnji M.M. iz Novog Sela prijavljuje da je u njihovu obiteljsku kuću došao trideset petogodišnji A.K. iz Odžaka i verbalno napao njegovog brata dvadeset šestogodišnjeg P.M. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i sa imenovanim M.M. i P.M. kao i sa njihovom majkom Lj.M. obavila obavijesne razgovore. O događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak kao i nadležni tužitelj koji je naložio provođenje istrage zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ i KD „Narušavanje nepovrjedivosti doma“.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirana je jedna prijava prometne nezgode.

  Dana 17. siječnja 2023. godine oko 10,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Gradu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovalo D.F., nastanjen u Sibinju, Slavonski Brod koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi su imenovani vozač i suvozač u vozilu zadobili ozljede dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 248 vozila i vozača. Uručili su 49 prekršajnih naloga i 9 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po 2 vozila i vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je šest prijava ostalih događaja

  Dana 16. siječnja 2023. godine oko 09,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.M. iz Orašja prijavljuje oštećenje vjetrobranskog stakla na teretnom vozilu. Po prijavi postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 16. siječnja 2023. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljen pronalazak beživotnog tijela S.O. iz Matića. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara kao i liječnika-mrtvozornika DZ Orašje koji su na mjesto događaja izvršili očevid nakon kojeg je tijelo prevezeno u ŽB Orašje gdje će biti izvršena obdukcija. Dana 18.01.2023 godine u vremenu od 17,25 do 19,25 sati, po nalogu nadležnog tužitelja Županije Posavske, na odjelu patologije ŽB Orašje izvršena je obdukcija nad tijelom S.O. pri čemu je utvrđeno da je smrt nastupila prirodnim putem. Nakon obdukcije tijelo je predano obitelji radi ukopa.

  Dana 16. siječnja 2023. godine oko 17,10 sati policijski službenici PS Odžak su u Gornjem Svilaju u jednoj od napuštenih kuća pronašli pet stranih državljana koji su vozilom PVP Odžak prevezeni u PU Odžak te je o pronalasku upoznat službenik Ureda za strance iz Orašja. Pronađeni migranti će u jutarnjim satima biti upućeni prema prihvatilištu za migrante u Sarajevu.

  Dana 17. siječnja 2023. godine oko 18,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom J.K. iz Orašja prijavljuje da ima problema sa D.R. iz Orašja Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je D.R. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 18. siječnja 2023. godine oko 12,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom I.J. prijavljuje oštećenje vjetrobranskog stakla na teretnom vozilu u vlasništvu poduzeća Yimor. Imenovanom je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 19. siječnja 2023. godine oko 08,30 sati policijski službenici PS Orašje su u Matićima pronašli i uhitili trideset sedmogodišnjeg M.K. iz Bijeljine za kojim je Osnovni sud u Bijeljini raspisao potragu. Istog dana oko 10,45 sati imenovani je predan službenicima sudske policije iz Bijeljine.

  Policijski službenici su tijekom proteklih 96 sati legitimirali 9 osoba te su izvršili 1 pratnju.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 102 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskog objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 9 prijava sigurnosnih događaja te su provedene 4 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti