Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 18.04.-24.04.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je pet prijava počinjenja kaznenog djela.

  Dana 18. travnja 2022. godine oko 11,42 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadesetogodišnja S.K. prijavljuje kako ima problema s trideset šestogodišnjim A.D. iz Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je po dolasku utvrdila da je došlo do verbalnog i tjelesnog sukoba između imenovanih gdje je dežurni liječnik DZ Orašje konstatirao da su kod A.D. nastupile lake tjelesne ozljede gdje postoje osnovi sumnje da je S.K. počinila KD „Laka tjelesna ozljeda“ dok je A.D. narušio JRiM.

  Dana 19. travnja 2022. godine oko 08,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.D. iz Gnionice, općina Vukosavlje prijavljuje da joj je nepoznata osoba ili više njih tijekom proteklih 15 dana izvršila krađu šume na lokalitetu Nesjeka koji se nalazi u Novom Gradu, općina Odžak. O događaju su upoznati dežurni istražitelj i tehničar kriminalističke policije koji su na mjestu događaja izvršili očevid i utvrdili da je nepoznata osoba ili više njih izvršila krađu 16 stabala hrasta prečnika 50-80 cm. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Šumska krađa“ o događaju će biti obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 20. travnja 2022. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Krađa“ koja se dogodila tijekom noći 19/20.04.2022 godine u kladionici Bet live u Boku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te osigurala mjesto događaja do dolaska ekipe za očevide. Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih u gore naznačenom vremenu nasilno ušla u spomenuti objekt i otuđila kovertu u kojoj se nalazilo 905,26 KM.

  Dana 22. travnja 2022. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Oštećenje tuđe stvari“ koje je počinila nepoznata osoba ili više njih u protekla 2 dana u Draganovcima. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te osigurala mjesto događaja do dolaska ekipe ta očevide. Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih razbila četiri prozora te oštetila dva krovna panela na vikendici u mjestu Draganovci vl. R.K. iz Orašja kojom prigodom je pričinjena materijalna šteta cca 900 KM.

  Dana 23. travnja 2022. godine oko 16,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da je nepoznata ženska osoba iz kuće osamdeset jednogodišnje M.Z. iz Pruda otuđila 2800 KM. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je nepoznata ženska osoba iskoristila nepažnju imenovane M.Z. i na prevaru ušla u kuću te iz torbe koja se nalazila u ormaru otuđila 2800 KM čime postoje osnovi sumnje da je počinjeno KD „Krađa“. Operativnim radom policijski službenici kriminalističke policije PU Odžak su došli do saznanja da je mogući počinitelj Krađe četrdesetogodišnja N.O. iz Brčkog zbog čega su Policiji Brčko Distrikta uputili zahtjev za uhićenje navedene te su policijski službenici Policije BD istu pronašli i uhitili oko 22,45 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinila KD „Krađa“ nakon čega je imenovana N.O. predana službenici kriminalističke policije PU Odžak te će nad istom biti provedena kriminalistička obrada. Dana 24. travnja 2022. godine nadležni tužitelj Županije Posavske je imenovanoj N.O. produžio zadržavanje za još 24 sata.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 18. travnja 2022. godine oko 12,10 sati u Orašju je javni red i mir, sudjelovanjem u tuči, narušio trideset šestogodišnjim A.D. iz Orašja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 21. travnja 2022. godine oko 10,30 sati policijski službenici PS Odžak zatekli su trideset šestogodišnjeg E.T. iz Brčkog kako u ul. R. Porobića u Odžaku neovlašteno prikuplja dragovoljne priloge. Imenovanom je izdan prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 21. travnja 2022. godine oko 12,10 sati u Orašju je javni red i mir narušio pedeset trogodišnji M.M. iz Matića na način da je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je 16 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 18. travnja 2022. godine oko 05,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Ugljari. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.Dž. nastanjen u Boku koji je upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 18. travnja 2022. godine oko 16,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. Brodska. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vlasništvo M.B iz Potočana. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te će biti poduzete mjere i radnje na utvrđivanju identiteta nepoznatog vozača.

  Dana 18. travnja 2022. godine oko 18,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u blizini BP AGS i u kojoj su sudjelovali K.R. nastanjen u Bijeljini i B.K. nastanjena u Županji koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 19. travnja 2022. godine oko 16,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Posavskoj Mahali. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.Č. iz Donjeg Svilaja koji je upravljao putničkim motornim vozilom koje je vuklo priključno vozilo s kojeg se rasuo sitni materijal i oštetio putničko motorno vozilo koje naišlo iz suprotnog smjera vl. R.M. iz Potočana kao i dva parkirana putnička motorna vozila. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 20. travnja 2022. godine oko 09,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla i u kojoj su sudjelovali N-Đ. nastanjen u Brvniku koji je u trenutku nezgode upravljao autobusom i F.I. nastanjen u SR Njemačkoj koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 20. travnja 2022. godine oko 09,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Orašju na autobusnom kolodvoru. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao L.M. nastanjen u Domaljevcu koji je upravljajući putničkim motornim vozilom ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vlasništvo A.K. iz Orašja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je imenovani L.M. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 20. travnja 2022. godine oko 14,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u VIII ulici na parking prostoru TC Bingo i u kojoj su sudjelovali J.B. i Dž.A. obojica iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. travnja 2022. godine oko 08,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Oštroj Luci u ul. Šošino brdo na kbr 6. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je tijekom noći nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s ogradom na navedenoj adresi kojom prigodom je oštećeno 11 metara ograde. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te će policijski službenici poduzeti mjere i radnje na pronalasku nepoznatog vozača.

  Dana 22. travnja 2022. godine oko 13,42 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. M. Tita. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala R.Č. iz Vojskove koja je upravljala putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 22. travnja 2022. godine oko 14,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali V.D. iz Beograda i F.A.B. iz Švicarske koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 23. travnja 2022. godine oko 17,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u III ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali biciklist Ž.K. iz Ugljare i vozač putničkog motornog vozila I.D. iz Tolise. U nezgodi je biciklist zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 24. travnja 2022. godine oko 14,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju IX i XIV ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.P.P iz Županje i M.P. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je M.P. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 24. travnja 2022. godine oko 12,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu i u kojoj su sudjelovali P.S. iz Pruda i P.A. iz Vojskove koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. travnja 2022. godine oko 16,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XIV ulici i u kojoj su sudjelovali M.L. iz Domaljevca i M.M. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. travnja 2022. godine oko 00,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi na kružnom toku i u kojoj su sudjelovali B.M. iz Matića i M.N. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. travnja 2022. godine oko 03,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u ul V. Nazora kod kbr 241. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.O. iz Tolise koji je upravljajući putničkim motornim vozilima ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. M.O. iz Tolise. U nezgodi je D.O. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. Vozač D.O. je zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 498 vozila i vozača. Uručili su 129 prekršajnih naloga, 42 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 3 vozila i 5 vozača od kojih su 3 vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je pet prijave ostalih događaja.

  Dana 19. travnja 2022 godine oko 15,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom K.K. iz Grebnica prijavljuje da je njezin suprug trideset četverogodišnji A.F. dana 15.04.2022 godine oko 21,00 sati otišao od kuće i od tada nije dolazio niti se javlja na telefon. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanom obavila obavijesni razgovor na okolnosti nestanka njezinog supruga. Istog dana oko 21,00 sati telefonom je nazvala imenovana K.K. i prijavila da se suprug vratio kući nakon čega je sa navedenim patrolna ophodnja obavila obavijesni razgovor te je u pratnji ophodnje odveden u ŽB Orašje gdje mu je dežurni liječnik konstatirao lake tjelesne ozljede o čemu je obaviješten dežurni istražitelj kriminalističke policije.

  Dana 19. travnja 2022 godine oko 19,15 sati patrolna ophodnja PS Orašje je prijavila da je na parking prostoru TC City centar In primijetila kako gori parkirano putničko motorno vozilo. Daljnjim postupanjem je utvrđeno da je vlasnik vozila A.D. iz Vinkovaca, a pregledom nadzornih kamera je utvrđeno da je došlo do samozapaljenja vozila.
  Dana 21. travnja 2022 godine oko 10,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.K. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa E.S. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore te je E.S. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 21. travnja 2022 godine PS Orašje je zaprimila prijavu kojom voditelj smjene u Postaji granične policije Orašje prijavljuje da su policijski službenici Granične policije na GP Orašje oko 21,30 sati uhitili dvadesetogodišnju E.Ć. iz Modriče po tjeralici Uprave policije MUP-a Županije Posavske. Policijski službenici PS Orašje su preuzeli uhićenu i prevezli u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te je o događaju obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila KD „Laka tjelesna ozljeda“ nad istom je provedena kriminalistička obrada nakon čega je istog dana oko 23,59 sati puštena na slobodu.

  Dana 22. travnja 2022 godine oko 15,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.O. iz Tolise prijavljuje da je na njivi pronašao minsko-eksplozivno sredstvo koje je donio kući. O prijavi su upoznati službenici Civilne zaštite Županije Posavske koji poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 20 nepoznatih osoba te su izvršili 1 pratnju i 7 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 4 nadzora nad osobama koja se nalazi u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve osobe pridržavala mjera.

  Izvršili su i 185 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 29 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 11 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti