Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 19.06.-25.06.2023. godine

  Najčitanije


  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 19. lipnja 2023. godine oko 09,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je Đ.Đ. rođen 1959. godine, nastanjen u Novom Gradu prijavio da je u posljednja dva dana ispred njegove kuće otuđen moped njegovo vlasništvo koji je bio nezaključan. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja potvrdili navode prijave i osigurali mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji će poduzeti mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“.

  Dana 19. lipnja 2023. godine oko 18,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je B.M. rođena 1981. godine, nastanjena u Kostrču prijavila da je na pomoćnom objektu koji je spojen s obiteljskom kućom vlasništvo A.Ž. iz Kostrča otvoren prozor. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdili da je otuđeno više predmeta. Ophodnja je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Teška krađa“ na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa zakonom. Operativnim radom postupajući kriminalistički istražitelj je došao do saznanja da je provalnu krađu izvršio I.K. rođen 2001. godine, nastanjen u Kostrču te je isti uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj. Dana 20.06.2023 godine imenovanom I.K. je nadležni tužitelj odredio zadržavanje u trajanju od 24 sata.

  Dana 20. lipnja 2023. godine oko 17,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.B. rođen 1986. godine, nastanjen u Odžaku prijavio da ima problema s D.B. rođen 1970. godine, nastanjen u Vrbovcu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovane zatekla u Brodskoj ulici u neposrednoj blizini poduzeća Bazar te je iste pozvala u PS Odžak radi obavljanja obavijesnih razgovora. Za vrijeme dok su obavljani obavijesni razgovori s imenovanim ispred zgrade PU Odžak su došli A.S. rođen 1970. godine, nastanjen u Odžaku i braća od D.G. i to A.G. rođen 1979. godine, M.G. rođen 1980. godine i Ž.G. rođen 1966. godine sva trojica iz Vrbovca da bi u jednom trenutku zajedno sa D.G. fizički nasrnuli na S.B. i A.S. gdje su brzom intervencijom policijskih službenika rastavljeni nakon čega su S.B. i A.S. upućeni u DZ Odžak gdje im je pružena liječnička pomoć nakon koje su vozilom hitne pomoći odvezeni u ŽB Orašje gdje je dežurni liječnik konstatirao kod S.B. lake tjelesne ozljede, a kod A.S. lake tjelesne ozljede s mogućnošću prelaska u teške te je A.S. zadržan u bolnici na daljnjem liječenju. U vezi s navedenim događajem policijski službenici će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom, a o događaju je upoznat nadležni tužitelj.

  Dana 23. lipnja 2023. godine oko 19,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba prijavila da je suprug fizički i psihički maltretira. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je ženu uputila u DZ Odžak radi pružanja liječničke pomoći gdje joj je dežurni liječnik konstatirao lake tjelesne ozljede dok supruga policijski službenici nisu pronašli na mjestu događaja. Kasnije istog dana suprug je pristupio u službene prostorije PU Odžak gdje je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak i nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelj i sudac Općinskog suda u Orašju.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 20. lipnja 2023. godine oko 18,26 sati u Odžaku u ulici O. Džananovića javni red i mir naročito drskim ponašanjem je narušila L.T. rođena 1977. godine, nastanjen u Odžaku kojoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Dana 21. lipnja 2023. godine oko 13,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je D.G. rođen 1970. godine, nastanjen u Vrbovcu prijavio da je A.S. rođen 1970. godine, nastanjen u Odžaku na stranici „Moj grad Odžak“ društvene mreže Facebook sa svog osobnog profila uz priloženu fotografiju prijavitelja D.G. grubo vrijeđao čime je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem. Imenovani A.S. je pozvan u službene prostorije PS Odžak sa kojim je obavljen obavijesni razgovor te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Dana 21. lipnja 2023. godine oko 16,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.G. rođen 1980. godine, nastanjen u Vrbovcu prijavio da je A.S. rođen 1970. godine, nastanjen u Odžaku na stranici „Moj grad Odžak“ društvene mreže Facebook sa svog osobnog profila uz priloženu fotografiju prijavitelja M.G. grubo vrijeđao čime je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem. Imenovani A.S. je pozvan u službene prostorije PS Odžak sa kojim je obavljen obavijesni razgovor te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 19. lipnja 2023. godine oko 15,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R. Porobića i u kojoj su sudjelovali M.A. iz Modriče i R.M. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 21. lipnja 2023. godine oko 09,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.S. iz Vrbovca i I.L. nastanjena u SR Njemačkoj koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 22. lipnja 2023. godine oko 22,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali na križanju cesta M 14.2 i R 463. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.T. iz Ade koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom i I.J. iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. lipnja 2023. godine oko 20,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Matićima. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.P. iz Donje Mahale koja je u trenutku nezgode upravljala bicikom i P.D. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je biciklistkinja zadobila lake tjelesne ozljede s mogućnošću prelaska u teške po konstataciji dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je P.D. zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  Dana 24. lipnja 2023. godine oko 23,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru benzinske crpke AGS i u kojoj su sudjelovali M.B. i N.T. oboje iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. lipnja 2023. godine oko 13,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Gradu na magistralnoj cesti M 14.1. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.S iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i pješakinja M.J. iz Novog Grada vozilom. U nezgodi je pješakinja zadobila lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik ŽB Orašje.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 717 vozila i vozača. Uručili su 146 prekršajnih naloga, 14 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 2 vozila i 10 vozača od kojih su 2 vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 16 prijava ostalih događaja

  Dana 19. lipnja 2023. godine oko 09,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je I.P. iz Sarajeva prijavio oštećenje vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo imenovanog. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 19. lipnja 2023. godine oko 18,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.H. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa bratićem S.H. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 19. lipnja 2023. godine oko 19,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da M.R. iz Odžaka ispumpava fekalije iz septičke jame u blizini naseljenih kuća. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesni razgovore nakon kojih je M.R. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 19. lipnja 2023. godine oko 20,10 sati policijski službenici PS Odžak su obavili obavijesni razgovor sa Z.L. iz Odžaka te su u vezi obavljenog razgovora sastavili službenu zabilješku.

  Dana 20. lipnja 2023. godine oko 08,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom D.G. iz Vrbovca prijavljuje da ima problema s S.B i A.S. obojica iz Odžaka. Po prijavi postupio voditelj smjene u PS Odžak koji je s imenovanim obavio obavijesni razgovor te je o postupanju sastavio službenu zabilješku.

  Dana 20. lipnja 2023. godine oko 09,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.K. iz Vrbovca prijavljuje oštećenje ulaznih vrata na obiteljskoj kući J.P. iz Vrbovca. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 20. lipnja 2023. godine oko 21,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljen požar na deponiji smeća u Brvniku. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

  Dana 21. lipnja 2023. godine oko 09,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.Č. iz Orašja prijavio da ima problema sa D.M. iz Ugljare. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je D.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 21. lipnja 2023. godine oko 20,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da S.B. iz Odžaka pravi probleme u obiteljskoj kući. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 22. lipnja 2023. godine oko 09,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je D.M. iz Novog Grada prijavljuje oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo imenovane. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 22. lipnja 2023. godine oko 15,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dežurni policijski službenik na GP Svilaj prijavljuje oštećenje zaštitne ograde na mostu. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku te je o događaju obavijestila poduzeće zaduženo za održavanje mosta.

  Dana 22. lipnja 2023. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.K. iz Oštre Luke prijavio nesuglasice sa svojim bratom J.K. iz Oštre Luke. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 22. lipnja 2023. godine oko 20,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.B. iz Odžaka prijavljuje da je puštanjem preglasne glazbe uznemirava susjeda H.Dž. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je H.Dž. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 23. lipnja 2023. godine oko 08,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom D.G. iz Vrbovca prijavljuje S.B i A.S. obojica iz Odžaka za Ugrožavanje sigurnosti. Po prijavi postupio voditelj smjene u PS Odžak koji je o postupanju sastavio službenu zabilješku te je o prijavi upoznao nadležnog tužitelja.

  Dana 25. lipnja 2023. godine oko 10,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je O.K. iz Odžaka prijavio nesuglasice sa svojim susjedom V.O. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je V.O. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 25. lipnja 2023. godine oko 18,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je O.K. iz Odžaka prijavio nesuglasice sa svojim susjedom V.O. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog vikenda legitimirali 26 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 29 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti