Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 19.07.-22.07.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih 72 sata na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 19. srpnja 2021. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset trogodišnji P.Ž. iz Kostrča prijavljuje da je dana 14. Srpnja 2021 godine u vremenu od 19,00 do 20,00 sati u ugostiteljskom objektu „Kutak“ u Orašju tjelesno napadnut od strane trideset osmogodišnjeg M.M. iz Kostrča, gdje je od strane dežurnog liječnika DZ Orašje konstatirano da je navedeni zadobio lake tjelesne ozljede, čime postoje osnovi sumnje da je imenovani M.M. počinio kazneno djelo „Laka tjelesna ozljeda“. Policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem daljnjih mjera i radnji predviđenih Zakonom.

  Dana 20. srpnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ koje se dogodilo u krugu benzinske pumpe AGS u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurali mjesto događaja do dolaska dežurnog istražitelja OKP PU Orašje i krim. Tehničar koji su izvršili očevid i utvrdili da je nepoznati vozač sa teretnim vozilom marke Marcedes dana 17. srpnja 2021. godine oko 14,20 sati oštetio agregat za točenje goriva vrijednosti 5000 do 10000 konvertibilnih maraka. O događaju je upoznat i nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 21. srpnja 2021. godine oko 22,10 PS Orašje je zaprimila prijavu da je došlo do tjelesnog obračuna između nepoznatih osoba ispred ugostiteljskog objekta Joker koji se nalazi u Orašju u IV ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u sukobu sudjelovali četrdeset trogodišnji A.G. iz Cerika i četrdeset jednogodišnji H.Č. iz Gradačca. Imenovani H.Č. je vozilom hitne pomoći prevezen u DZ Orašje gdje su mu od strane dežurnog liječnika konstatirane teške tjelesne ozljede, nakon čega je A.G. uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenika u PU Orašje. O događaju su upoznati dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid, kao i nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje istrage zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesne ozljeda“.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 19. srpnja 2021. godine oko 17,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici Dž. Bijedića Po prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Š.S. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom koji je za sobom vukao priključno vozilo-prevrtač sijena i parkirano putničko motorno vozilo. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 19. srpnja 2021. godine oko 12,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na parking prostoru TC Yimor, a u kojoj su sudjelovali A.R. iz Odžaka i B.S. iz Banja Luke koji su trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 20. srpnja 2021. godine oko 03,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Brodskoj ulici u Odžaku. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je došlo do samo slijetanja M.P. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i koji je zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju isključen iz prometa. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklih 72 sata policijski službenici su kontrolirali 287 vozila i vozača, uručili su 52 prekršajna naloga i 12 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 2 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljena je jedna prijava ostalih događaja.

  Dana 20. srpnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu M.B. iz Donje Mahale koji prijavljuje da ima problema sa svojim bratom I.B. također iz Donje Mahale. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa navedenim obavila obavijesne razgovore i imenovanog I.B. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklih 72 sata policijski službenici su legitimirali 18 nepoznatih osoba i izvršili tri osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 3 nadzora nad osobama koje se nalazi u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 83 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 7 prijava događaja i 6 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.
  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti