Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 19.09.-25.09.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je šest prijava počinjenja sedam kaznenih djela.

  Dana 19. rujna 2022. godine oko 11,40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom osamdeset dvogodišnji S.V. iz Brvnika prijavljuje da je u razdoblju od 16.09.2022 godine pa do trenutka prijave nepoznata osoba ili više njih iz hidroforske kućice koja se nalazi u sklopu prijaviteljevog imanja otuđila motor za hidrofor s kazanom i pripadajućim ventilima čime je pričinjena materijalna šteta u vrijednosti cca 1000 KM. Zbog postojanja sumnje u počinjenje KD „Krađa“ po prijavi su postupili službenici kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti mjere i radnje predviđene Zakonom.

  Dana 20. rujna 2022. godine oko 22,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset šestogodišnja S.K. iz Bukove Grede prijavljuje da joj je putem telefona dvadesetogodišnji M.K. iz Bukove Grede uputio ozbiljne prijetnje koje su kod imenovane izazvale uznemirenost te osjećaj ugroze po život i tijelo. O događaju su upoznati službenici kriminalističke policije koji će poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom.
  Dana 21. rujna 2022. godine oko 10,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset sedmogodišnji S.D. iz Zenice prijavljuje da mu je prethodnog dana u večernjim satima u Odžaku u ul. Slavka Grebenarevića šezdeset sedmogodišnji M.D. iz Odžaka uputio prijetnje koje su kod imenovanog S.D. izazvale uznemirenost te osjećaj ugroze po život i tijelo. Po prijavi su postupili službenici kriminalističke policije PU Odžak kojima je M.D. predao poluautomatsku pušku i četiri komada pripadajućeg streljiva. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava“ nad imenovanim M.D. je provedeno kriminalističko istraživanje te je o poduzetima mjerama i radnjama upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 22. rujna 2022. godine oko 15,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset jednogodišnja K.S.N. iz Tolise prijavljuje da je nepoznata muška osoba dana 20.09.2022 godine iz trgovine DM u Orašju otuđila parfem vrijednosti 107,50 KM. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je poduzela zakonom predviđene mjere i radnje a u vezi sa počinjenjem KD „Krađa“.

  Dana 22. rujna 2022. godine oko 17,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset jednogodišnja K.S.N. iz Tolise prijavljuje da je istog dana nepoznata muška osoba oko 17,25 sati iz trgovine DM u Orašju otuđila više kozmetičkih preparata vrijednosti 109,05 KM. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i poduzela mjere i radnje na pronalasku počinitelja KD „Krađa“. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da je mogući počinitelj trideset trogodišnji E.P. iz Orašja kojeg su i pronašli oko 17,55 sati u Orašju s kojim je u društvu bila dvadeset jednogodišnja A.K. Pretragom navedenih pronađeni su otuđeni kozmetički preparati te su imenovani zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Krađa“ uhićeni i smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje, nakon čega je o događaju obaviješten dežurni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 23. rujna 2022. godine oko 10,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset jednogodišnja K.S.N. iz Tolise prijavljuje da je dana 21.09.2022 godine oko 14,00 sati iz trgovine DM u Orašju trideset trogodišnji E.P. iz Orašja otuđio parfem vrijednosti 99,95 KM. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je poduzela zakonom predviđene mjere i radnje a u vezi sa počinjenjem KD „Krađa“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 19. rujna 2022. godine oko 19,40 sati prilikom kontrole cestovnog prometa u Odžaku u ulici R. Porobića osamdeset šestogodišnji I.B. iz Novog Sela je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Protiv istog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 20. rujna 2022. godine oko 10,30 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ulici 102. Odžačke brigade HVO-a u prosjačenju su zatekli dvadeset petogodišnju S.H. iz M. Luga, općina Vukosavlje. Protiv imenovane će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.
  Dana 20. rujna 2022. godine oko 10,50 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ulici 102. Odžačke brigade HVO-a u prosjačenju su zatekli dvadeset petogodišnju R.F. iz Gradačca. Protiv imenovane će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 25. rujna 2022. godine oko 04,20 sati u službenim prostorijama PU Orašje dvadeset devetogodišnji M.M. iz Domaljevca je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda

  Dana 19. rujna 2022. godine oko 13,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u blizini benzinske crpke AGS i u kojoj su sudjelovali R.H. nastanjen u SR Njemačkoj i S.M. iz Tuzle koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 20. rujna 2022. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u neposrednoj blizini benzinske crpke Branikom. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Z.Š. iz Kostrča i M.Ć. iz Domaljevca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 21. rujna 2022. godine oko 14,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na graničnom prijelazu u Orašju. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala S.D. nastanjen u SR Njemačkoj koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 23. rujna 2022. godine oko 00,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parking prostoru hotela Navis u Orašju. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo M.P. nastanjen u SR Njemačkoj. Operativnim radom policijski službenici su utvrdili da je nepoznati vozač M.M. iz Brčkog koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. rujna 2022. godine oko 19,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.M. iz Kostrča i M.M. iz Matića koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, dok je imenovani M.M. zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 25. rujna 2022. godine oko 02,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parking prostoru gradskog stadiona u Orašju. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s dva parkirana osobna vozila vlasništvo J.M. iz Matića i J.K. iz Vidovica. Operativnim radom policijski službenici su utvrdili da je nepoznati vozač M.M. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, dok je imenovani M.M. zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.
  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 545 vozila i vozača. Uručili su 130 prekršajnih naloga, 12 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 5 vozila i 9 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je pet prijava ostalih događaja.

  Dana 18. rujna 2022. godine službenici kriminalističke policije PU Orašje su operativnim radom na terenu u Tursinovcu pronašli putničko vozilo kojim se koristio trideset šestogodišnji N.M. iz Maglaja a koji je uhićen ubog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD „Teška krađa“ 18.09.2022 godine na području Grebnica. Nakon pronalaska vozila, a temeljem naloga Općinskog suda u Orašju izvršena je pretraga navedenog vozila.

  Dana 21. rujna 2022. godine oko 09,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom Đ.Č. iz Domaljevca prijavljuje da ima problema s M.Đ. također iz Domaljevca. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega ih upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 21. rujna 2022. godine oko 20,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom J.L. iz Domaljevca prijavljuje da ima problema s M.K. također iz Domaljevca. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega M.K upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 22. rujna 2022. godine oko 18,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom F.H. iz Boka prijavljuje da ima problema sa S.J. također iz Boka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega S.J. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 22. rujna 2022. godine oko 00,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom R.O. iz Tuzle, djelatnica ugostiteljskog lokala Džoker, prijavljuje da je u radu ometa M.S. iz Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega M.S. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.
  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 20 nepoznatih osoba te su izvršili 6 pratnji i 11 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 215 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljena je 21 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti