Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 2.1.-8.1.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja šest kaznenih djela.

  Dana 03. siječnja 2022. godine oko 10,30 sati u prostorije kriminalističke policije PU Odžak, u pratnji službenice Centra za socijalni rad, nepozvana je pristupila malodobnica koja je prijavila da je njoj i osobama koje su se nalazile u njezinom društvu 01.01.2023 godine u dvorištu diskoteke Millenium arena u Odžaku osamnaestogodišnjeg E.S. iz Odžaka uputio prijetnje koje su kod iste izazvale strah za napad na njezin život i tijelo. O događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske koji je naložio da se saslušaju svi svjedoci te da se imenovani E.S uhiti i ispita u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Ugrožavanje sigurnosti“. Istog dana u vremenu od 15,15 do 15,55 sati, nakon što je dragovoljno pozvao policijske službenike, izvršena je pretraga obiteljske kuće koju koristi imenovani E.S. kojom prigodom nisu pronađeni traženi predmeti.

  Dana 07. siječnja 2023. godine oko 09,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset devetogodišnji M.O. iz Tolise prijavljuje svog polubrata pedeset dvogodišnjeg M.O. iz Tolise da je bez njegovog znanja u proteklih desetak dana zamijenio bravu na ulaznim vratima obiteljske kuće. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji izvršili očevid. Istog dana oko 12,30 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Narušavanje nepovredivosti doma“ uhićen je imenovani M.O. i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje, a o cijelom događaju je obaviješten dežurni tužitelj KT Županije Posavske.

  Dana 07. siječnja 2023. godine oko 21,13 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom ženska osoba prijavljuje fizički napad od strane svog nevjenčanog supruga u stanu u Orašju nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je s oštećenom obavila obavijesni razgovor nakon čega je upućena u DZ Orašje dok su o događaju upoznati dežurni tužitelj KT Županije Posavske i dežurni sudac Općinskog suda u Orašju. Dana 08.01.2023 godine uhićen je muškarac zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ te je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje i nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  Dana 08. siječnja 2023. godine oko 23,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset petogodišnja J.M. iz Tolise prijavljuje da ju je ispred njezine kuće fizički napao pedeset devetogodišnji J.L. iz Bazika kojom prigodom je razbio staklo ulaznim vratima. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave dok je imenovana zatražila liječničku pomoć u DZ Orašje gdje je dežurni liječnik konstatirao lake tjelesne ozljede. Istog dana imenovani J.L. je pronađen u Baziku i uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD-a „Laka tjelesna ozljeda“ i „Oštećenje tuđe stvari“ te je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Nakon uhićenja imenovani je zatražio liječničku pomoć te je prevezen u DZ Orašje gdje je dežurni liječnik konstatirao lake tjelesne ozljede koje je zadobio od J.M. nakon čega je imenovana uhićena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila KD „Laka tjelesna ozljeda“ te je smještena u prostorije za smještaj uhićenih osoba. O događaju je upoznat dežurni tužitelj KT Županije Posavske.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je deset prijava prometnih nezgoda.

  Dana 03. siječnja 2023. godine oko 13,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjem Svilaju. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali P.P. nastanjen u SR Njemačkoj i D.I. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 03. siječnja 2023. godine oko 15,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi i u kojoj su sudjelovali M.N. iz Tolise koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo M.N. iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. siječnja 2023. godine oko 08,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XVII ulici i u kojoj su sudjelovali M.Ž. iz Kostrča i T.V. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. siječnja 2023. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao L.N. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 04. siječnja 2023. godine oko 15,16 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 27. Srpnja. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.K. iz Modriče koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 05. siječnja 2023. godine oko 16,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao A.Š. iz Tuzle koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt sa psom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 05. siječnja 2023. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XVIII ulici i u kojoj je sudjelovao Z.P. iz Orašja koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vl. S.B. iz Orašja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 05. siječnja 2023. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 30.12.2022 godine u Oštroj Luci i u kojoj je sudjelovala M.R. nastanjena u Austriji koja je upravljajući osobnim vozilom ostvarila kontakt s parkiranim osobnim vozilom vl. M.K. iz Oštre Luke. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 06. siječnja 2023. godine oko 13,37 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti M1.8 i u kojoj su sudjelovali Z.P. iz Donje Mahale i E.H. iz Srebrenika koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 07. siječnja 2023. godine oko 04,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Z.F. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 431 vozilo i vozača. Uručili su 128 prekršajnih naloga i 27 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 4 vozila i 3 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je pet prijava ostalih događaja

  Dana 02. siječnja 2023. godine oko 01,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da u Boku cestom hoda gola muška osoba. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da se radi o M.Dž. iz Boka kojemu je pružena liječnička pomoć u ŽB Orašje nakon čega je uz pratnju policijskog službenika prevezen vozilom hitne pomoći na psihijatrijski odjel SKC Tuzla.

  Dana 05. siječnja 2023. godine službenici kriminalističke policije PU Odžak su, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu mobilnog telefona koji koristi malodobnica iz Odžaka.

  Dana 05. siječnja 2023. godine oko 10,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom D.M. prijavljuje oštećenje vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu u vlasništvu poduzeća Yimor. Imenovanoj je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 05. siječnja 2023. godine oko 10,350 ati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.Dž. iz Boka prijavljuje da ima problema u obitelji. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim njegovom suprugom A.Dž. i sinom M.Dž. obavila obavijesne razgovore nakon čega je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 05. siječnja 2023. godine oko 12,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom E.B. prijavljuje oštećenje zadnjih desnih vrata na osobnom vozilu u vlasništvu poduzeća Yimor. Imenovanoj je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 15 nepoznatih osoba te su izvršili asistenciju službenicima Centra za socijalni rad pri transportu psihički oboljele osobe.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 196 obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskog objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 19 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti