Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 2.5.-8.5.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je sedam prijave počinjenja osam kaznenih djela.

  Dana 02. svibnja 2022. godine oko 23,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu tuče u Odžaku u ul. M. Tita u neposrednoj blizini Centra za kulturu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja PS Odžak koja je potvrdila navode prijave i zatekla D.A. bez svijesti. Imenovani je odmah odvezen u Dom zdravlja Odžak odakle je upućen na daljnje pretrage i liječenje u ŽB Orašje te se liječnici nisu mogli očitovati o težini ozljede. Operativnim radom policijski službenici su doznali da su pored navedenog u tuči sudjelovali i dvadeset sedmogodišnji K.A i dvadeset osmogodišnji A.P. obojica iz Odžaka koji su uhićeni i smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak. O događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji predviđenih zakonom.

  Dana 05. svibnja 2022. godine oko 11,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom pedeset šestogodišnji P.D. iz Bazika prijavljuje da mu je nepoznata osoba u protekli mjesec dana posjekla i odvezla 24 stabla različitog drveta iz šume koja se nalazi u Baziku na lokalitetu zvanom „Bazičko polje“. Po prijavi su postupili dežurni krim. istražitelj i tehničar koji su potvrdili navode prijave i zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Šumska krađa“ na mjestu događaja su izvršili očevid te će nastaviti s poduzimanjem i drugih mjera i radnji u skladu sa zakonom.

  Dana 05. svibnja 2022. godine oko 16,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset dvogodišnji P.P. iz Novog Sela prijavljuje da ga je fizički napao četrdeset dvogodišnji P.Š. iz N. Sela. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je dolaskom na mjesto događaja zatekla imenovanog P.P. koji je na sebi imao vidljive ozljede za koje je dežurni liječnik Doma zdravlja Odžak konstatirao da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“ protiv P.Š. će biti poduzete mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 05. svibnja 2022. godine oko 17,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom pedeset osmogodišnji A.H. iz Vukosavlja prijavljuje da mu je, za vrijeme dok je bio parkiran na GP Šamac, N.P. iz Odžaka uputio prijetnje kao i njegovoj obitelji zbog čega imenovani osjeća ugrozu za svoj život i tijelo. O prijavi je upoznat dežurni krim istražitelj PU Orašje kao i nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio da se provedu sve mjere i radnje u skladu sa zakonom a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Ugrožavanje sigurnosti“.

  Dana 07. svibnja 2022. godine oko 17,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom K.S.N iz Tolise, uposlenica drogerije DM, koja se nalazi u sklopu TC City centar IN u Orašju, prijavljuje da je pregledom snimaka koje su zabilježile nadzorne kamere utvrdila da je istog dana oko 14,10 sati nepoznata osoba iz navedene trgovine otuđila više proizvoda vrijednosti oko 211,75 KM. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 07. svibnja 2022. godine oko 23,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom ženska osoba prijavljuje da je njezin suprug došao kući u vidno alkoholiziranom stanju i izbacio ju iz kreveta nakon čega je počeo verbalno napadati. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je navedenog muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhitila te smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te je o događaju upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 08. svibnja 2022. godine oko 20,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset dvogodišnji M.G. iz Vojskove prijavljuje da ga je istog dana oko 18,25 sati, za vrijeme dok je sudio na utakmici u Tolisi kao pomoćni sudac, tjelesno napao pričuvni igrač trideset petogodišnji I.B. iz Orašja usljed čega je imenovani M.G. zadobio ozljede za koje je dežurni liječnik u DZ Odžak konstatirao da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. O prijavi je upoznata patrolna ophodnja koja je zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ poduzela mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 02. svibnja 2022. godine oko 18,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset osmogodišnji Z.P. iz D. Mahale prijavljuje da ga u ugostiteljskom objektu HNK Orašje, koji se nalazi u sklopu gradskog nogometnog stadiona u Orašju, verbalno napada i vrijeđa pedeset šestogodišnji M.G. iz Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je utvrdila da je imenovani M.G. javni red i mir narušio naročito drskim ponašanjem te je zbog upornosti u činjenju prekršaja isti uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Protiv M.G će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 06. svibnja 2022. godine oko 14,50 sati za tijekom kontrole prometa u Odžaku u ul. R. Porobića javni red i mir drskim ponašanjem je narušio pedeset trogodišnji B.B. iz G. Kladara, općina Modriča. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 04. svibnja 2022. godine oko 14,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju VIII i XVII ulice i u kojoj su sudjelovali C.M. iz Doboja i Z.O. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. svibnja 2022. godine oko 17,40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na u Domaljevcu na magistralnoj cesti. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Đ.P. nastanjen u Frankfurtu koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 05. svibnja 2022. godine oko 06,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na u Odžaku na križanju ulica A. Šapčanina i M.Miletića. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.N. iz Vukosavlja koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i A.P. iz Odžaka koja je u trenutku nezgode upravljala biciklom. U nezgodi je biciklistkinja zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika Županijske bolnice u Orašju.

  Dana 05. svibnja 2022. godine oko 20,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac na dijelu zvanom „Gradišta“. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.D. koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i malodobnica koja je u trenutku nezgode upravljala mopedom. U nezgodi je malodobna suvozačica na mopedu zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika Županijske bolnice u Orašju, dok je imenovani I.D. zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 06. svibnja 2022. godine oko 13,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju V i XII ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.B. iz Odžaka i V.D. iz Orašđja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima te malodobnica koja je bila putnik u vozilu. U nezgodi je malodobna putnica zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika Županijske bolnice u Orašju.
  Dana 07. svibnja 2022. godine oko 02,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u u Ugljari na parking prostoru diskoteke S Club i u kojoj su sudjelovali M.P. iz Srebrenika i J.K. nastanjena u Njemačkoj koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 508 vozila i vozača. Uručili su 162 prekršajna naloga, 23 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 3 vozila i 5 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 02. svibnja 2022. godine oko 20,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom L.K. iz Boka prijavljuje kako ima problema sa svojim bratom T.Dž iz Boka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesni razgovor s imenovanim nakon čega je T.Dž. upozoren zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 04. svibnja 2022. godine oko 14,0 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u Domaljevcu na njivama u blizini „Staklenika“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

  Dana 05. svibnja 2022. godine oko 15,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom D.S. iz Bazika prijavljuje da je dok je upravljao osobnim vozilom magistralnom cestom Orašje-Šamac prilikom mimoilaženja s nepoznatim teretnim motornim vozilom kojim je upravljao nepoznati vozač došlo do oštećenja vjetrobranskog stakla na vozilu kojim je upravljao.

  Dana 08. svibnja 2022. godine oko 18,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom C,J. iz Lepnice prijavljuje kako ima problema sa svojim susjedom I.P. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesni razgovor s imenovanim nakon čega je I.P. upozoren zbog ne primjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 20 nepoznatih osoba te su izvršili 8 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 8 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve osobe pridržavale mjera.

  Izvršili su i 175 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 19 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 13 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti