Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 20.03.-27.03.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je šest prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 20. ožujka 2023. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je V.L. rođen 1982. godine, nastanjen u Kopanicama, prijavio da je 05.03.2023 nepoznata osoba ili više njih, iz šume vlasništvo njegove sestre A.R. koja se nalazi na privremenom radu u inozemstvu, posjekla i odvezla oko 5-6 kubnih metara ogrjevnog drveta vrijednosti cca 700 KM. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Šumska krađa“ izvršili očevid te će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 08,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je tijekom noći 20/21.03.2023 godine nepoznata osoba ili više njih otuđila 2 nadzorne kamere sa zgrade ŠC Fra Martina Nedića u Orašju, a sa zgrade športske dvorane 4 nadzorne kamere. Na mjestu događaja su dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari izvršili očevid zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 21,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je R.N. rođen 1973 godine, nastanjen u Orašju prijavio da mu je E.N. rođen 1991 godine nastanjen u Orašju uputio prijeteće poruke putem mobilne aplikacije „Viber“ što je kod R.N. izazvalo osjećaj ugroze po život i tijelo čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ te je o događaju upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 21,25 sati u Orašju u IX ulici kod kbr. 39 E.N. rođen 1991 godine, nastanjen u Orašju je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, koji su poduzimali službene radnje, a zatim i fizički nasrnuo na iste. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ a u vezi s KD „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“ E.N. je uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te je o događaju upoznat nadležni tužitelj. Dana 22. ožujka 2023. godine nadležni tužitelj je odredio mjeru zadržavanja za još 24 sata. Dana 23. ožujka 2023. godine oko 11,20 sati imenovani E.N. je predan policijskim službenicima Središta sudske policije Odžak.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 21,45 sati u službenim prostorijama PU Orašje, za vrijeme dok je nad istim provođeno kriminalističko istraživanje, E.N. rođen 1991 godine, nastanjen u Orašju je uputio prijetnje postupajućem kriminalističkom istražitelju što je kod istog izazvalo strah i uznemirenost za život i tjelesni integritet čime postoje osnovi sumnje da je imenovani E.N. počinio KD „Napad na službenu osobu u obavljanju službene radnje“. O događaju je obaviješten postupajući tužitelj te su poduzete mjere i radnje na dokazivanju počinjenog KD.

  Dana 23. ožujka 2023. godine oko 09,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije na GP Orašje prijavio da su policijski službenici oko 04,25 sati kontrolom teretnog i priključnog vozila na graničnom prijelazu, kojim je upravljao I.Č. rođen 1988 godine, nastanjen u Brčkom, utvrdili da se na priključnom vozilu nalaze registarske pločice koje nisu originalne te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja su upućeni dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli daljnje mjere i radnje te je o događaju obaviješten nadležni tužitelj.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 21,25 sati u Orašju u IX ulici kod kbr. 39 E.N. rođen 1991 godine, nastanjen u Orašju je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 20. ožujka 2023. godine oko 10,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u blizini TC Bingo. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovale Š.O. iz Odžaka i G.B. nastanjena u Švicarskoj koje je u trenutku nezgode upravljale osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 23. ožujka 2023. godine oko 10,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovale I.M. iz Odžaka i P.Č. nastanjen u Švicarskoj koji je u trenutku nezgode upravljale osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.
  Dana 23. ožujka 2023. godine oko 13,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Odžak prijavio da je vozilom hitne pomoći u DZ Odžak dovezena NN muška osoba koja je zadobila ozljede u prometnoj nezgodi i koja je preminula. Na mjesto događaja je upućena patrola prometne policije PU Odžak koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid. Očevidom je utvrđeno da je M.Đ. nastanjen u Osječku, upravljajući traktorom u Gornjoj Dubici imao samoslijetanje. O događaju je upoznat nadležni tužitelj koji je naložio da se tijelo preveze na Odjel patologije u ŽB Orašje gdje će biti izvršena obdukcija. Dana 24.03.2023. godine u vremenu od 17,15 do 18,30 sati dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar PU Odžak su nazočili obdukciji tijela M.Đ. koju je izvršio liječnik-patolog i specijalista sudske medicine u ŽB Orašje, a po nalogu nadležnog tužitelja.

  Dana 25. ožujka 2023. godine oko 02,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na graničnom prijelazu Orašje. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala R.R. nastanjen u Vinkovcima koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 25. ožujka 2023. godine oko 11,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u III ulici, a u kojoj su sudjelovali A.Š. iz Odžaka i I.G. iz Sarajeva koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. ožujka 2023. godine oko 11,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovalo J.N. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 795 vozila i vozača. Uručili su 118 prekršajnih naloga i 15 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po 3 vozila i vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 17 prijava ostalih događaja

  Dana 20. ožujka 2023. godine oko 10,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom Đ.K. iz Grebnica prijavljuje da ima problema sa svojom susjedom A.Š. u vezi ne riješenih imovinsko pravnih odnosa. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su iste upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 20. ožujka 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom K.M. iz Novog Sela prijavljuje da ima problema sa svojim ne vjenčanim suprugom F.Č. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su F.Č. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 09,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom R.O. iz Orašja prijavljuje da ima problema sa M.M. iz Ugljare. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su M.M. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 11,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom D.B.S. iz Slavonskog Broda prijavljuje probleme koji postoje između njezine majke K.S. i S.Đ. koji istu uzdržava. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je u vezi postupanja sastavila službenu zabilješku.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 11,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom N.M. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa svojim susjedom A.M. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su iste upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 15,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.D. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa svojim susjedom H.M. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su H.M. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 15,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom E.S. iz Orašja prijavljuje da njegova supruga S.S. ima problema sa A.S. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su S.S. i A.S. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 21. ožujka 2023. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom L.M. iz Kostrča prijavljuje da ima problema sa svojom susjedom M.M. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su sa imenovanim obavili obavijesne razgovore nakon čega su iste upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 22. ožujka 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom K.J. iz Novog Grada prijavljuje probleme koji postoje između njega i M.R. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je u vezi postupanja sastavila službenu zabilješku.

  Dana 22. ožujka 2023. godine oko 12,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.M. iz Ugljare prijavljuje da ima problema sa R.O. iz Orašja. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su sa imenovanim obavili obavijesne razgovore nakon čega su R.O. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 22. ožujka 2023. godine oko 15,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom R.S. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa E.P. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su E.P. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 23. ožujka 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom S.Š. iz Odžaka prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih izvršila sječu šume u Osječku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je u vezi postupanja sastavila službenu zabilješku te je o događaju upoznat dežurni kriminalistički istražitelj.

  Dana 23. ožujka 2023. godine oko 19,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom I.T. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa svojim suprugom A.T. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 24. ožujka 2023. godine oko 07,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.O. iz Tolise prijavljuje da ima problema sa M.O. iz Tolise. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su sa imenovanim obavili obavijesne razgovore nakon čega su M.O. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 24. ožujka 2023. godine oko 09,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Domaljevac-Šamac prijavio da su zaprimili ozlijeđenog muškarca. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je ozlijeđen M.G. iz Domaljevca koji je ozljede zadobio uslijed pada s traktora.

  Dana 24. ožujka 2023. godine oko 11,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom S.G. iz Donje Dubice prijavljuje da ima problema sa M.R. iz Donje Dubice. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su sa imenovanim obavili obavijesne razgovore nakon čega su M.R. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 26. ožujka 2023. godine oko 17,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom Z.P. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa A.D. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 34 nepoznate osobe te su izvršili 2 pratnje i 5 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 188 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena jednog ugostiteljskih objekata o čemu su sastavili službenu zabilješku koju će dostaviti Županijskoj upravi za inspekcijske poslove.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 23 prijave sigurnosnih događaja te su provedene 4 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti