Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 20.05.-27.05.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su 3 prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 25.05.2024. godine u 17,30 sati PS Domaljevac-Šamac zaprimila je prijavu od A.L. rođenog 1957.godine iz Bazika da je napadnut u Baziku ispred mjesne čitaonice od strane M.G. rođenog 1964.godine iz Bazika koji je fizički nasrnuo na njega i zadao mu udarac u predjelu glave nepoznatim predmetom, te mu prijetio pištoljem nakon čega je ispalio jedan metak u nepoznatom pravcu. Po prijavi postupili policijski službenici PS Domaljevac-Šamac koji su M.G. lišili slobode, dok je A.L. zatražio liječničku pomoć. Na lice mjesta izašli su policijski službenici OKP PU Orašje koji su izvršili očevid na mjestu događaja. Protiv M.G. poduzete su radnje i mjere predviđene zakonom zbog počinjenja kaznenih djela Laka tjelesna ozljeda, Ugrožavanje sigurnosti i Izazivanje opće opasnosti.

  Dana 25.05.2024. godine u 22,00 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od K.K. rođenog 1992. godine iz Oštre Luke koji je prijavio M.K. rođenog 2002.godine iz Oštre Luke da mu je nepozvan došao u dvorište vidno alkoholiziranom stanju te da mu prijeti što je kod K.K. izazvalo osjećaj straha. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa M.K. obavili razgovor te zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje sigurnosti istog lišili slobode. O istom upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će poduzeti mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 25.05.2024. godine u 18,20 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od L.M. rođene 1971.godine iz Orašja da ima problema sa svojim sinom D.K. rođen 1998.godine iz Boka, na način da nad njom vrši psihičko nasilje, da joj prijeti i da je isti u alkoholiziranom stanju. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su D.K. lišili slobode i smjestili u prostoriju za zadržavanja osoba lišenih slobode do otrežnjenja. O istom upoznat dežurni sudac Općinskog suda za prekršaje Orašje i dežurni tužitelj KT PK Orašje. Protiv istog biće poduzete radnje i mjere sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji.

  JAVNI RED I MIR

  Evidentirane su 3 prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 21.05.2024. godine u 23,50 sati PS Domaljevac-Šamac zaprimila je prijavu narušavanja javnog reda i mira uznemiravanjem gostiju u ugostiteljskom objektu „Biznis“ u Domaljevcu koji je narušen od strane P.K. rođene 1969. godine iz Pelagićeva. Po prijavi postupili policijski službenici PS Domaljevac-Šamac koji su na licu mjesta zatekli P.K. koja je bila u vidno alkoholiziranom stanju te su istoj izdali naredbu da prestane sa uznemiravanjem gostiju na koje se oglušila te je počela vrijeđati i omalovažavati policijske službenike. Zbog upornosti činjenja prekršaja ista je lišena slobode i smještena u prostoriju za zadržavanje osoba lišenih slobode. Istoj je izdan prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 26.05.2024. godine u 15,40 sati u blizini GP Orašje policijski službenici PS Orašje zatekli su u prosjačenju P.A. rođene 1999. godine iz Zagreba i M.Š. rođene 1996. godine iz Orašja. P.A i M.Š. su izdani prekršajni nalozi za prosjačenje o istom sačinjena službena zabilješka.

  Dana 26.05.2024. godine u 20,00 sati od strane policijskih službenika OPP PU Odžak u patrolnoj ophodnji prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira od strane I.A. rođenog 1975. godine iz Gnionice na način da je isti vršio nuždu (urinirao) na javnom mjestu u Odžaku stvarajući nelagodu kod građana. Istom je izdan prekršajni nalog o istom sačinjena službena zabilješka.

  PROMET

  Evidentirano je 7 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 20.05.2024. godine u 11,40 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti M14.2 u kojoj su sudjelovali A.H. rođena 2007.godine iz Orašja sa mopedom marke Kymco i N.O. rođen 1978. godine iz Domaljevca sa putničkim motornim vozilom marke BMW. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 21.05.2024. godine u 11,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru ispred Doma zdravlja Orašje u kojoj je sudjelovao N.B. rođen 1941. godine iz Zagreba koji je sa putničkim motornim vozilom marke Mercedes udario u metalni stup Doma zdravlja. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilu nastupila materijalna šteta i oštećenje metalnog stupa bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 22.05.2024. godine u 09,40 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju Druge i Jedanaeste ulice u Orašju u kojoj su sudjelovali M.Ž. rođen 1959.godine iz Kostrča s putničkim motornim vozilom marke VW Golf i P.Ž. rođen 2002.godine iz Kostrča sa motociklom marke Honda. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 23.05.2024. godine u 11,00 sati PS Odžak zaprimila je prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. 102. brigade HVO u kojoj su sudjelovali Š.B. rođen 1974.godine iz Vogošće sa putničkim motornim vozilom marke Opel Zafira i M.B. rođen 1997.godine iz Odžaka sa putničkim motornim vozilom marke VW Golf. U prometnoj nezgodi nastupila materijalna štete, sudionici razmijenili podatke i popunili obrazac europskog izvješća. Izdana potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24.05.2024. godine u 14,35 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku u kojoj su sudjelovali E.O. iz Matića s mopedom marke Yamaha Aerox i F.K. iz Boka s biciklom. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilima nastupila materijalna šteta dok je suvozač mopeda A.V. iz Oštre Luke lakše ozlijeđen.

  Dana 24.05.2024. godine u 15,30 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u Drugoj ulici u kojoj su sudjelovali M.M. rođen 2005. godine iz Kostrča sa putničkim motornim vozilom marke VW Golf, A.Đ. rođen 1994. godine iz Domaljevca sa putničkim motornim vozilom marke Fiat Bravo i S.Ž. rođen 2003.godine iz Ugljare sa motociklom marke Kawasaki. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilima nastupila materijalna šteta dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.

  Dana 26.05.2024. godine u 02,15 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode (samoslijetanje) koja se dogodila u Boku u kojoj je sudjelovao A.M. rođen 2005.godine iz Gradačca sa putničkim motornim vozilom marke VW Golf. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilu nastupila materijalna šteta, oštećena je žičana ograda i jedno stablo dok je vozač lakše ozlijeđen.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 7 prijava ostalih događaja

  Dana 20.05.2024. godine u 10,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja vjetrobranskog stakla na teretnom motornom vozilu marke Peugeot. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Odžak koji su o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 20.05.2024. godine u 18,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu od E.O. iz Odžaka da ima nesuglasica sa svojom suprugom I.O. . Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak i o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 20.05.2024. godine u 18,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu od I.Č. rođen 1972.godine da mu je NN osoba provalila u kuću. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak i o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 24.05.2024. godine u 11,30 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od Đ.K. rođen 1975.godine iz Donje Mahale koji je prijavio da ima problema sa susjedom R.V. rođenoj 1954.godine iz Donje Mahale. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa istim obavili razgovor te R.V. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba i o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 24.05.2024. godine u 21,05 sati PS Domaljevac-Šamac zaprimila je prijavu od Đ.K. rođen 1966.godine iz Grebnica koji je prijavio da ima problema sa svojim sinom L.K. rođen 2000.godine iz Grebnica. Po prijavi postupili policijski službenici PS Domaljevac-Šamac koji su sa istim obavili razgovor te L.K. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba i o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 25.05.2024. godine u 14,00 sati PS Odžak zaprimila je prijavu I.Š. rođenog 1987.godine iz Odžaka da je nastalo oštećenje na prednjem vjetrobranskom staklu putničkog motornog vozila marke Škoda Octavia koje je nastalo tijekom mimoilaženja sa drugim putničkim motornim vozilom. Po prijavi postupili policijski službenici OPP PU Odžak koji o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 25.05.2024. godine u 23,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu od strane I.T. iz Gornje Dubice koji je prijavio galamu i preglasnu glazbu na vikendici koja se nalazi pored njegove kuće u vlasništvu M.S. iz Gornje Dubice. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su o istom sačinili službenu zabilješku.

  GLASNOGOVORNIK
  Miroslav Džebić

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti