Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 20.11.-26.11.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana je jedna prijava počinjenja kaznenog djela.

  Dana 24. studenoga 2023. godine oko 15,03 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurna djelatnica DZ Orašje prijavila da su u DZ Orašje zaprimili pacijenticu R.S. rođena 1951. godine, nastanjena u Ugljari sa ozljedama na desnoj ruci koje je zadobila prilikom pada, a nakon što ju je odgurnuo njezin susjed Z.B. rođen 1965. godine, nastanjen u Ugljari, za koje je dežurni liječnik utvrdio da se radi o lakim. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 24. studenoga 2023. godine oko 00,25 sati u Orašju u 6. ulici D.K. rođen 1998. godine, nastanjen u Boku je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom poduzimanja službenih radnji. Imenovani je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 24. studenoga 2023. godine oko 22,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je V.O. rođen 1966. godine, nastanjen u Tolisi narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika putem društvene mreže Facebook. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je deset prijava prometnih nezgoda.

  Dana 20. studenoga 2023. godine oko 17,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.P. nastanjen u R. Hrvatskoj i Ž.M. iz Bijeljine koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je putnica u osobnom vozilu M.P. nastanjena u R. Hrvatskoj zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 21. studenoga 2023. godine oko 08,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama u ul. Sv. Ilije. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala K.V. iz Oštre Luke koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 21. studenoga 2023. godine oko 17,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi na križanju R 463 i ul. V. Nazora i u kojoj su sudjelovali D.M. iz Matića i G.K. iz Oštre Luke koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. studenoga 2023. godine oko 10,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na magistralnoj cesti M 14.1 Odžak-Modriča. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Dž.B. nastanjen u mjestu Jakeš, općina Vukosavlje koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je imenovani zadobio tjelesne ozljede dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 22. studenoga 2023. godine oko 18,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 3. ulici i u kojoj su sudjelovali I.B. iz Ugljare i M.P. iz Oštre Luke koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 23. studenoga 2023. godine oko 15,40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u na magistralnoj cesti M 14.2 u Grebnicama i u kojoj su sudjelovali B.G. iz Banja Luke koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i N.Š. iz Grebnica koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. studenoga 2023. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Oštroj Luci na parking prostoru trgovine Maxi i u kojoj su sudjelovali M.A. i T.A. oboje iz Oštre Luke koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.
  Dana 24. studenoga 2023. godine oko 16,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na obilaznici, odnosno priključnoj cesti autoceste A1. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.B. nastanjen u R. Hrvatskoj koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim priključnim vozilom vlasništvo Z.H. nastanjen u mjestu Garevac, općina Modriča. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 25. studenoga 2023. godine oko 15,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R. Porobića i u kojoj su sudjelovali A.N. iz Gradačca i E.A. iz Vukosavlja koje su u trenutku nezgode upravljale osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. studenoga 2023. godine oko 19,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na magistralnoj cesti M 14.2. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala M.Š. iz Grebnica koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt sa psom koji je istrčao na cestu. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 433 vozila i vozača. Uručili su 100 prekršajnih naloga i 20 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 8 vozila i 5 vozača od kojih je jedan vozač zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 13 prijava ostalih događaja.

  Dana 20. studenoga 2023. godine oko 08,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je na njivi u Donjem Svilaju pronađeno neeksplodirano ubojito sredstvo. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku te su o događaju obaviješteni djelatnici Civilne zaštite Županije Posavske.

  Dana 20. studenoga 2023. godine oko 20,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između F.H iz Odžaka i njezine unuke A.Z. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je A.Z upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 21. studenoga 2023. godine oko 09,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.B. prijavila nesuglasice sa svojom kćerkom A.Z. iz Odžaka. Po prijavi je postupio voditelj smjene u PS Odžak koji je sa imenovanim obavio obavijesne razgovore nakon kojih je o postupanju sastavio službenu zabilješku.

  Dana 21. studenoga 2023. godine oko 13,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između B.B iz Ugljare i P.M. iz Kostrča. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.
  Dana 22. studenoga 2023. godine oko 10,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je u obiteljskoj kući pronađeno neeksplodirano ubojito sredstvo. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku te su o događaju obaviješteni djelatnici Civilne zaštite Županije Posavske.

  Dana 22. studenoga 2023. godine oko 22,22 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurna djelatnica DZ Orašje prijavila da je zaprimljen pacijent sa ozljedama zadobivenim od vatrenog oružja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je ozljede zadobio P.P. iz Oštre Luke u pomoćnoj zgradi svoje obiteljske kuće za koje je dežurni liječnik ŽB Orašje utvrdio da se radi o teškim tjelesnim ozljedama. Patrolna ophodnja je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su izvršili očevid i utvrdili da je došlo do ne namjernog samoranjavanja pištoljem imenovanog P.P. O događaju je upoznat nadležni tužitelj.

  Dana 23. studenoga 2023. godine oko 09,05 sati policijski službenici kriminalističke policije PU Orašje su preuzeli M.Š. iz Ilidže koji je ranije istog dana uhićen na GP Orašje temeljem naloga MUP-a Sarajevske Županije zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Ugrožavanje sigurnosti“. Nakon što su policijski službenici poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom imenovani je pušten na slobodu.

  Dana 23. studenoga 2023. godine oko 13,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.E. iz Odžaka prijavio oštećenja na njegovom osobnom vozilu. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 23. studenoga 2023. godine oko 14,05 sati policijski službenici PS Orašje su postupajući po Zakonu o oružju i streljivu Županije Posavske privremeno oduzeli ugovor o darivanju pištolja od J.Đ. rođen 1943. godine, nastanjen u Boku, kojim ugovorom je imenovani darovao svoj pištolj J.Dž. rođen 1949. godine, nastanjen u Republici Hrvatskoj gdje se pištolj sada i nalazi, te su imenovanom J.Đ. uručili prekršajni nalog u skladu sa navedenim Zakonom.

  Dana 24. studenoga 2023. godine oko 12,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je G.B iz Lepnice prijavio da već duži vremenski period ima problema sa D.J. iz Lepnice. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je D.J upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 25. studenoga 2023. godine u vremenu od 07,00 do 08,00 sati policijski službenici PS Orašje su, zajedno s lovočuvarem LU Sava, izvršili kontrolu naoružanja i oružnih listova lovaca lovne sekcije u Orašju. O poduzetim mjerama i radnjama su sastavili službenu zabilješku.

  Dana 26. studenoga 2023. godine u vremenu od 07,15 do 08,15 sati policijski službenici PS Orašje su, zajedno s lovočuvarem LU Sava, izvršili kontrolu naoružanja i oružnih listova lovaca lovne sekcije u Boku. O poduzetim mjerama i radnjama su sastavili službenu zabilješku.

  Dana 26. studenoga 2023. godine oko 16,10 sati policijski službenici PS Odžak su postupali po prijavi M.K. iz Posavske Mahale te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 27 nepoznatih osoba te su izvršili po 3 pratnje i osiguranja javnih okupljanja, 1 asistenciju kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 26 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti