Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 21.08.-27.08.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je osam prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 21. kolovoza 2023. godine oko 15,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je L.P. rođen 1972. godine, nastanjen u Kostrču prijavio da je u svom dvorištu fizički napadnut od strane M.P. rođen 1985. godine, nastanjen u Matićima uslijed čega je imenovani L.P. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ poduzeti mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 22. kolovoza 2023. godine oko 09,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.M. rođen 1971. godine, nastanjen u mjestu Srednja Špionica, općina Srebrenik direktor poduzeća ZIN-INVEST d.o.o. iz Srebrenika prijavio da je nepoznata osoba ili više njih, u proteklih 5 dana, podesnim predmetom oštetila vrata skladišta navedenog poduzeća koje se nalazi u Orašju u krugu bivšeg poduzeća Bosanac iz kojeg je otuđila neutvrđenu količinu lampi i kabela. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Teška krađa“ na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 23. kolovoza 2023. godine oko 17,07 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom muškarac prijavljuje da ima problema sa svojom nevjenčanom suprugom u stanu na području Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Nasilje u obitelji“ uhitili žensku osobu i muškarca te ih smjestili u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje i nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelj i sudac Općinskog suda u Orašju. Dana 24.08.2023 godine muškarcu je rješenjem nadležnog tužitelja produljeno zadržavanje za još 24 sata.
  Dana 23. kolovoza 2023. godine oko 18,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljena vika i galama u obiteljskoj kući u Brodskoj ulici u Odžaku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je utvrdila postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Nasilje u obitelji“ zbog čega je uhitila muškarca i smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak i nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelj i sudac Općinskog suda u Orašju.

  Dana 23. kolovoza 2023. godine oko 22,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je zaprimio pacijenta N.Ž. rođen 1962. godine, nastanjen u Kostrču koji je izjavio da je fizički napadnut od strane Z.Š. rođen 1978. godine, nastanjen u Kostrču uslijed čega je imenovani N.Ž. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ poduzeti mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 26. kolovoza 2023. godine oko 09,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je N.K. rođena 1967. godine, nastanjena Boku prijavila da je nepoznata osoba ili više njih otuđila benzinsku motornu pumpu za navodnjavanje marke Villager i zeleno silikonsko crijevo vrijednosti cca 500 KM sa njive u ulici Ribarskoj u Boku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Krađa“ na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 26. kolovoza 2023. godine oko 16,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je K.M. rođen 1994. godine, nastanjena Matićima prijavio da je nepoznata osoba ili više njih iz pomoćnog objekta koji se nalazi u sklopu obiteljskog imanja u Matićima otuđila 2 stroja za bušenje betona marke Hilti. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Krađa“ na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 27. kolovoza 2023. godine oko 02,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom ženska osoba prijavljuje da ima problema sa svojim suprugom u stanu na području Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhitili muškarca te ga smjestili u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje i nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 25. kolovoza 2023. godine oko 21,40 sati u Orašju na parking prostoru benzinske crpke AGS javni red i mir vršenjem nužde na javnom mjestu je narušio J.P. rođen 1957. godine, nastanjen u Orašju. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 21. kolovoza 2023. godine oko 12,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 11,45 sati u Orašju na parking prostoru TC City centar IN i u kojoj su sudjelovali A.D. nastanjena u SR Njemačkoj i I.L. nastanjen u R. Hrvatskoj koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 21. kolovoza 2023. godine oko 13,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 12,30 sati u Domaljevcu i u kojoj su sudjelovali S.B. nastanjena u Austriji koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i E.J. nastanjen u mjestu Cerik, općina Tuzla koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 21. kolovoza 2023. godine oko 17,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjoj Dubici na magistralnoj cesti M 14.2 i u kojoj su sudjelovali M.J. iz Posavske Mahale i I.M. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 23. kolovoza 2023. godine oko 05,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na parking prostoru benzinske crpke Lešić. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.B. iz Odžaka i E.O. iz Vukosavlja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 23. kolovoza 2023. godine oko 09,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru Općinskog suda u Orašju i u kojoj su sudjelovali N.K. iz Domaljevca i M.N. iz Tolise koje su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. kolovoza 2023. godine oko 12,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Dusinama u neposrednoj blizini ciglane. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim teretnim vozilom oštetio kabel vlasništvo EP HZHB. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te su policijski službenici operativnim radom utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Z.N. iz Tolise koji je upravljao teretnim vozilom vlasništvo JP Komunalac Orašje.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 559 vozila i vozača. Uručili su 133 prekršajna naloga, 25 obavijest o učinjenom prekršaju zbog ne opuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 1 vozilo i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 16 prijava ostalih događaja

  Dana 21. kolovoza 2023. godine oko 12,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom E.J. nastanjen u mjestu Cerik, općina Tuzla prijavljuje oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na teretnom vozilu koja su nastala dok se kretao magistralnom cestom M 14.2. Po prijavi postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenje te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 21. kolovoza 2023. godine oko 22,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da I.M. iz Vidovica pušta preglasnu glazbu u svojoj kući. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog upozorila te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 21. kolovoza 2023. godine oko 23,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Domaljevac prijavio da je zaprimio pacijenta A.B. iz Bazika koji je zadobio ozljede za koje je izjavio da ih je zadobio padom sa stepenica u obiteljskoj kući. Imenovani je upućen u ŽB Orašje gdje je dežurni liječnik konstatirao da se radi o lakim tjelesnim ozljedama. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog upozorila te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 21. kolovoza 2023. godine oko 23,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.D. iz Tolise prijavljuje da on i njegova majka imaju problema s ocem V.D. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je V.D. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 22. kolovoza 2023. godine oko 18,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom I.O. iz Odžaka prijavljuje da, u ulici Proleterska u Odžaku, nekoliko djelatnika poduzeća DSL iz Modriče kopaju rupu gdje će postaviti stup na koji će ugraditi mrežne antene za Internet, a za što nemaju odobrenje nadležnih. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog upozorila te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 24. kolovoza 2023. godine oko 06,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljen požar na deponiji smeća. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici PVP Orašje i patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 24. kolovoza 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom I.O. iz Odžaka prijavljuje nezakonito postavljanje mrežne antene za Internet u Proleterskoj ulici u Odžaku. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog upozorila te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 24. kolovoza 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.B. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa suprugom S.B. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 24. kolovoza 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom K.C. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa suprugom H.O. Po prijavi postupio voditelj smjene koji je o postupanju sastavio službenu zabilješku.

  Dana 25. kolovoza 2023. godine oko 07,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da psi od M.I. iz Novog Sela hodaju bez nadzora. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 25. kolovoza 2023. godine oko 09,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom J.M. iz Kostrča prijavljuje da ima problema sa susjedom M.G. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je M.G. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 25. kolovoza 2023. godine oko 12,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između supružnika M.B i S.B. iz Odžaka. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 25. kolovoza 2023. godine oko 19,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je H.P. nastanjen u Italiji prijavio oštećenja na svom osobnom vozilu koja su nastala dok je vozilo bilo parkirano u blizini zgrade EP HZHB u Odžaku prilikom košenja trave od strane A.J. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku te je imenovanom izdana Potvrda o oštećenju.

  Dana 25. kolovoza 2023. godine oko 20,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljen požar na deponiji smeća. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici PVP Orašje i patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 25. kolovoza 2023. godine oko 22,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.S. i njegov malodobni sin prijavili nesuglasice s T.Ć. iz Novog Sela. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je imenovane A.S. i T.Ć. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 26. kolovoza 2023. godine oko 23,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.I. iz Orašja prijavljuje da ima problema sa svojim suprugom B.I. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je imenovane upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 16 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje, 8 osiguranja javnih okupljanja i 5 protudiverzijskih pregleda.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljena je 31 prijava sigurnosnih događaja.


  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti