Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 21.11.-27.11.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 23. studenog 2022. godine oko 07,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset trogodišnji Z.N. iz Tolise prijavljuje da je tijekom prethodnog dana njegov susjed pedeset petogodišnji I.O. iz Tolise skinuo postavljene limene panele s njegove ograde ukupne duljine 28,5 metara. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska krim. istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ na mjestu događaja izvršili očevid te će poduzeti i druge mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 23. studenog 2022. godine oko 09,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset dvogodišnji A.B. iz Odžaka, predsjednik NK Odžak 102, prijavljuje da su prije otprilike mjesec dana član Uprave NK Odžak 102 M.J. iz Donje Dubice i bivši igrač navedenog kluba D.R. iz Modriče bez znanja članova uprave i direktora gradskog stadiona u Odžaku sa stadiona uzeli valjak za valjanje terena te odvezli isti u Modriču na gradski stadion, čime je NK Odžak 102 oštećen za iznos od cca 600 KM. O događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je usmeno naložio provođenje istrage zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“.

  Dana 23. studenog 2022. godine oko 13,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.Š., policijski službenik Granične policije BiH, prijavljuje da su policijski službenici na GP Šamac tijekom redovite kontrole utvrdili da se na prednjoj strani teretnog vozila vlasništvo poduzeća Company Kiseljak iz Kiseljaka, kojim je upravljao četrdeset trogodišnji M.B. iz Kiseljaka, nalazi registarska pločica koja je ručno izrađena. Po prijavi su postupili službenici PS Domaljevac-Šamac i kriminalističke policije PU Orašje te je o događaju upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje istrage zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“.

  Dana 25. studenog 2022. godine oko 13,34 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.H., djelatnica TC Yimor u Odžaku, prijavljuje pokušaj krađe u trgovini Yimor u Odžaku u ul. 102 odžačke brigade HVO. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je u razgovoru s prijaviteljicom utvrdila da su nadzorne kamere u trgovini snimile nepoznatu mušku i žensku osobu u pokušaju krađe artikala u vrijednosti 103,33 KM. Patrolna ophodnja je operativnim radom utvrdila identitet nepoznatih a radi se o I.S. i S.S. oboje iz Posavske Mahale te će nastaviti sa poduzimanjem mjere u vezi s postojanjem osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa u pokušaju“.

  JAVNI RED I MIR
  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 27. studenog 2022. godine oko 01,00 sati u Orašju u IX ulici četrdeset jednogodišnji S.K. iz Orašja je narušio JRiM vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika PS Orašje koji su poduzimali službene radnje. Imenovani je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 27. studenog 2022. godine oko 10,25 sati na GP Orašje pedesetogodišnji I.T. iz Vidovica je narušio JRiM vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika PS Orašje koji su poduzimali službene radnje. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 23. studenog 2022. godine oko 12,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 11,00 sati u Orašju u neposrednoj blizini BP AGS, a u kojoj su sudjelovali V.I. nastanjen u Vinkovcima koji je u trenutku nezgode upravlja osobnim vozilom i D.H. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenil osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. studenog 2022. godine oko 05,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Svilaj u Donjem Svilaju. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao N.O. iz Gradačca koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. studenog 2022. godine oko 11,05 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Brvniku. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali J.P. iz Orlovog Polja koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i M.T. iz Obudovca koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. studenog 2022. godine oko 19,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Šamac, a u kojoj su sudjelovali M.K. iz Vukova, općina Tešanj i Đ.J. državljanin RH koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 27. studenog 2022. godine oko 23,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M-1.8 i u kojoj ima ozlijeđena osoba koja je vozilom hitne pomoći prevezena u DZ Orašje. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.K. iz Jenjića i E.S. iz Brčkog koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je M.K. zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 457 vozila i vozača. Uručili su 84 prekršajna naloga i 19 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 4 vozila i 2 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su dvije prijave ostalih događaja.

  Dana 22. studenog 2022. godine oko 18,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojoj I.Dž. iz Boka prijavljuje da ima problema s S.R. iz Boka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je S.R. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 27. studenog 2022. godine u vremenu od 07,00 do 08,00 sati policijski službenici PS Orašje su zajedno s lovočuvarem izvršili inspekcijski nadzor na lovnom sekcijom u Orašju gdje je, zbog nepravilnosti, lovočuvar jednom lovcu oduzeo pušku i oružni list.
  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 25 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 1 osiguranje javnog okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 189 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena jednog ugostiteljskog objekata o čemu su obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 13 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti