Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 22.04.-28.04.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 22. travnja 2024. godine oko 20,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom teretnog vozila, kojim je upravljao R.P. rođen 1966. godine, nastanjen u Brčkom, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. O događaju upoznati dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 24. travnja 2024. godine oko 22,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.A. rođen 1988. godine iz Domaljevca prijavio da mu je u Oštroj Luci ispred mjesne čitaonice u ulici Školska T.V. rođen 1980. godine, nastanjen u Oštroj Luci prijetio da će ga ubiti pri tome pokazujući nož. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Ugrožavanje sigurnosti“ uhitila imenovanog T.V. koji je smješten u prostorije za smještah uhićenih osoba u PU Orašje te je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 23. travnja 2024. godine oko 20,30 sati M.Ć. rođen 1956. godine, nastanjen u Odžaku je u Odžaku u Domu umirovljenika narušio javni red i mir ne postupanjem po zakonitom zahtjevu odnosno zapovjedi policijskih službenika prilikom poduzimanja službenih radnji. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 26. travnja 2024. godine oko 11,20 sati R.F. rođena 2003. godine, nastanjena u mjestu Modrički Lug, općina Vukosavlje je u Odžaku u uliici 102 odžačke HVO brigade narušila javni red i mir prosjačenjem. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 28. travnja 2024. godine oko 19,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se ispred kuće S.E. u Posavskoj Mahali čuju pucnji. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je ne mjestu događaja zatekla S.E. rođen 1977. godine nastanjen u Posavskoj Mahali i P.G. rođen 1972. godine, nastanjen u Vrbovcu koji su u obavijesnom razgovoru izjavili da su koristili pirotehnička sredstva zbog čega će protiv istih biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 28. travnja 2024. godine oko 19,40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je došlo do tuče u Grebnicama ispred mjesne čitaonice. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je ne mjestu događaja zatekla S.M. rođen 1954. godine nastanjen u Grebnicama i G.K. rođen 1989. godine, nastanjen u Grebnicama koji su u obavijesnom razgovoru izjavili da su se prvo verbalno, a zatim i fizički sukobili zbog čega će protiv istih biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je osam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 22. travnja 2024. godine oko 10,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na parking prostoru TC Bingo i u kojoj su sudjelovali S.M. iz Sarajeva i Ž.Š. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. travnja 2024. godine oko 12,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u ulici S. Radića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili su u nezgodi sudjelovali M.I. iz Grebnica koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom i A.Ž. iz Kostrča koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi su imenovani M.I. kao i suvozač na motociklu G.P. iz Bazika zadobili lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 23. travnja 2024. godine oko 10,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju 15. i 36. Ulice i u kojoj ima ozlijeđenih osoba. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili su u nezgodi sudjelovali R.D. iz Orašja koja je u trenutku nezgode upravljala biciklom i R.A. iz Orašja koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi su imenovana R.D. zadobila teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 24. travnja 2024. godine oko 11,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u na magistralnoj cesti M 14.1 u Posavskoj Mahali. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala A.U. iz Odžaka koja je upravljajući osobnim vozilom ostvarila kontakt sa srnom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. travnja 2024. godine oko 15,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču na parking prostoru trgovine Maxi i u kojoj su sudjelovali I.D. iz Tolise i I.M. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. travnja 2024. godine oko 12,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 14. ulici i u kojoj ima ozlijeđenih osoba. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili su u nezgodi sudjelovali J.B. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao biciklom i S.S. iz Brčkog koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi su imenovani J.B. zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 27. travnja 2024. godine oko 15,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju 6. i 9. ulice. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili su u nezgodi sudjelovali T.S. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom i I.K. iz Ugljare koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 28. travnja 2024. godine oko 10,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili su u nezgodi sudjelovali E.M. iz Srebrenika i J.J. nastanjen u mjestu Čepin, Republika Hrvatska koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je vozač J.J. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 640 vozila i vozača. Uručili su 139 prekršajnih naloga, 22 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 4 vozila i 13 vozača od kojih su 3 vozača, zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju, zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 11 prijava ostalih događaja

  Dana 22. travnja 2024. godine oko 09,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je I.A. iz Odžaka prijavio oštećenje odbojkaške mreže na gradskom stadionu u Odžaku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 23. travnja 2024. godine oko 00,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni policijski službenik PS Modriča prijavio da je u Dom zdravlja Modriča zaprimljen E.K. iz Vukosavlja koji je zadobio tjelesne ozljede istog dana za vrijeme dok je radio u poduzeću „Strolit“ d.o.o. u Odžaku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 23. travnja 2024. godine oko 08,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u Prudu nalazi skupina migranata. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 23. travnja 2024. godine oko 18,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između I.V iz Novog Grada i I.L. nastanjen u mjestu Novo Selo, općina Brod. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je su obojica upozoreni zbog neprimjerenog ponašanja te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 24. travnja 2024. godine oko 18,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je B.K. nastanjena u SR Njemačkoj prijavila da ima problema sa A.S. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 24. travnja 2024. godine u vremenu od 22,00 do 23,00 sati PS Odžak je zaprimila 3 prijave kojim je prijavljeno rafalno pucanje iz vatrenog oružja u Donjem Svilaju. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je utvrdila da se iz Republike Hrvatske čuje glasna glazba i pucanje iz vatrenog oružja. Ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 25. travnja 2024. godine oko 19,18 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je J.P. iz Novog Grada prijavio da sumnja da je pas od Đ.Đ. iz Novog Grada ušao u njegovo dvorište i usmrtio pet kokoši. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službena zabilješka.

  Dana 26. travnja 2024. godine oko 13,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni policijski službenik PS Modriča prijavio da je u Dom zdravlja Modriča zaprimljen S.Z. nastanjen u mjestu Tarevci, općina Modriča koji je zadobio tjelesne ozljede istog dana za vrijeme dok je radio u poduzeću „Salkanović tišljeraj“ d.o.o. u Odžaku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 26. travnja 2024. godine oko 12,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je J.R. iz Gornjeg Svilaja prijavila da ima problema sa S.T. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 26. travnja 2024. godine oko 23,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je R.T. iz Odžaka prijavila nesuglasice sa Dž.Dž. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 28. travnja 2024. godine oko 02,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno naguravanje ispred diskoteke „Viva“ u Odžaku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je na mjestu događaja zatekla E.K. iz Odžaka sa kojim je obavila obavijesni razgovor nakon kojih je imenovani upozoren zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 19 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 9 osiguranja javnih okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 25 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti