Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 22.08.-28.08.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je pet prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 23. kolovoza 2022. godine oko 08,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset petogodišnji M.Ž. iz Kostrća prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih u razdoblju od 22.08.2022 godine od oko 22,00 sati pa do 23.08.2022 godine do oko 01,00 sati na zidu kuće u kojoj živi napisala prijeteću poruku kojom je kod imenovanog izazvan strah za život i tijelo čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj i tehničar kriminalističke policije koji su na mjestu događaja obavili očevid.

  Dana 23. kolovoza 2022. godine oko 17,00 sati je policijskim službenicima PS Domaljevac-Šamac prilikom kontrole prometa dvadeset petogodišnji M.H. iz Domaljevca dragovoljno predao pvc vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna masa za koju je imenovani izjvaio da se radi o opojnoj drogi marihuani. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ na mjestu događaja su dežurni istražitelj i tehničar krim policije izvršili očevid te je o događaju obaviješten dežurni tužitelj.

  Dana 24. kolovoza 2022. godine oko 17,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset osmogodišnji N.G. iz Donje Mahale prijavljuje svog brata četrdeset trogodišnjeg S.G. da ga je fizički napao i tom prigodom mu nanio ozljedu u predjelu glave. Imenovani N.G. je zatražio liječničku pomoć u DZ Orašje gdje mu je dežurni liječnik konstatirao lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ policijski službenici su poduzeli mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 25. kolovoza 2022. godine policijski službenici kriminalističke policije PU Odžak su došli do saznanja da pedeset dvogodišnji M.M. iz Gornje Dubice posjeduje dvije vojne puške. Istog dana imenovani je pozvan u službene prostorije PU Odžak nakon čega je dragovoljno predao dvije vojne puške s pripadajućih 28 komada streljiva. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ nad imenovanim je izvršeno kriminalističko istraživanje.

  Dana 25. kolovoza 2022. godine oko 14,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset jednogodišnji A.S. iz Orašja, uposlenik na benzinskoj crpki AGS u Orašju, prijavljuje da je nepoznata osoba oko 14,05 sati natočila gorivo u vozilo Audi, crne boje registarskih oznaka SEMN 1989 i udaljila se sa navedenim vozilom u nepoznatom pravcu bez da je platila račun u iznosu od 117,71 KM za natočeno gorivo. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Orašje te će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 25. kolovoza 2022. godine oko 09,05 sati javni red i mir je narušio pedeset sedmogodišnji I.A. iz Odžaka na način da je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike prilikom kontrole prometa. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 25. kolovoza 2022. godine oko 15,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset četverogodišnji A.E. iz Odžaka prijavljuje narušavanje javnog reda i mira od strane pedeset trogodišnjeg S.O. iz Odžaka na način da se isti naročito drsko ponašao upućujući prijetnje prijavitelju i njegovoj supruzi šezdesetogodišnjoj J.P. iz Odžaka. Protiv imenovanog S.O. će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 27. kolovoza 2022. godine oko 11,50 sati policijski službenici PS Orašje su u Donjoj Mahali u prosjačenju zatekli dvadeset šestogodišnju A.B. iz Brčkog. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 27. kolovoza 2022. godine oko 18,15 sati prilikom osiguranja mjesta događaja požara javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika je narušio četrdeset jednogodišnji H.H. iz Orašja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je deset prijava prometnih nezgoda

  Dana 22. kolovoza 2022. godine oko 08,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 20.08.2022 godine oko 20,00 sati u Tolisi i u kojoj su sudjelovali P.B. i S.F. obojica iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. kolovoza 2022. godine oko 10,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 20.08.2022 godine oko 21,35 sati u Orašju na križanju V i VI ulice i u kojoj su sudjelovali M.K. iz Donje Mahale i K.K. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 23. kolovoza 2022. godine oko 10,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na magistralnoj cesti M-14.2 kod kbr 59 i u kojoj su sudjelovali D.P. iz Kruškovog Polja, općina Šamac koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i Đ.B. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. kolovoza 2022. godine oko 14,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjem Svilaju na parking prostoru restorana Ana. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.K. iz Novog Grada i P.B. iz Gornjeg Svilaja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 25. kolovoza 2022. godine oko 13,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u ulici XLVI i u kojoj su sudjelovali A.D. iz Orašja koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i parkirano osobno vozilo vl. I.N. nastanjenog u Njemačkoj. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. kolovoza 2022. godine oko 08,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju i u kojoj su sudjelovali I.N. nastanjen u ST Njemačkoj i DD iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 27. kolovoza 2022. godine oko 09,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjoj Dubici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali J.Č. iz Pruda i Dž.I. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 27. kolovoza 2022. godine oko 14,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju V i XIV ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.M. iz Orašja i F.A. nastanjen u SR Njemačkoj koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 27. kolovoza 2022. godine oko 19,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. Slavka Grebenarevića. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.D. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 28. kolovoza 2022. godine oko 23,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao B.D. iz Matića koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je vozač zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 581 vozilo i vozača. Uručili su 137 prekršajnih naloga, 11 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 6 vozila i 8 vozača od kojih su 3 vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenje.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 23. kolovoza 2022. godine oko 16,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom P.K. iz D. Mahale prijavljuje da je prilikom renoviranja kuće vl. I.B. iz D. Mahale pronašao dva spremnika s pripadajućim streljivom. O događaju su obaviješteni djelatnici Civilne zaštite koji će poduzeti dalje mjere i radnje.

  Dana 24. kolovoza 2022. godine oko 09,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.P. iz Kopanica prijavljuje kako ima problema u vezi neriješenih imovinsko-pravnih odnosa sa I.Ž i Kopanica. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je I.Ž. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 24. kolovoza 2022. godine oko 13,15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom A.K. iz Domaljevca prijavljuje da je M.K. iz Boka djelatnica benzinske crpke Obnova promet u Domaljevcu zadobila ozljede prilikom točenja goriva u vozilo vl. I.T. iz Grebnica. Imenovana M.K. je prevezena u ŽB Orašje gdje joj je dežurni liječnik konstatirao teške tjelesne ozljede. Na mjesto događaja su upućeni dežurni istražitelj i tehničar kriminalističke policije te je o događaju obaviješten dežurni tužitelj kao i inspektor zaštite na radu Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske koji će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

  Dana 27. kolovoza 2022. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u VIII ulici u Orašju gdje gori pomoćni objekt. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja kao i djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe te službenici DVD Orašje i Domaljevac koji su požar ugasili. O događaju su obaviješteni dežurni istražitelj i kriminalistički tehničar koji će poduzeti mjere i radnje predviđene zakonom.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 34 nepoznate osobe te su izvršili 2 pratnje i 5 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 24 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 196 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena jednog ugostiteljskog objekata o čemu su službenom zabilješkom obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 23 prijave sigurnosnih događaja te je provedeno 13 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti