Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 22.11.-28.11.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana je jedna prijava počinjenja kaznenog djela.

  Dana 26. studenog 2021. godine oko 11,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nasilnog ulaska u crkvu Svetog Ive u Matićima od strane nepoznate osobe u vremenu od 24.11.2021 od 17,00 sati pa do 25.11.2021 do 12,30 sati. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska ekipe za očevide koji su očevidom utvrdili da je nepoznata osoba ili više njih izvršila KD „Teška krađa“ kojom prigodom su otuđeni pozlaćeni kalež, pozlaćeni mali i veliki križ čija je ukupna vrijednost prema izjavi prijavitelja oko 150 KM.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 28. studenog 2021. Godine oko 17,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu svađu više osoba (dvije sekcije lovaca) u ugostiteljskom lokalu koji se nalazi u sklopu BP Zeko u Odžaku u ul. R. Porobića. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koje je po dolasku vrijeđao i omalovažavao šezdeset sedmogodišnji J.P. iz Pos. Mahale protiv kojeg će biti proveden prekršajni postupak u skladu s Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.
  Dana 22. studenog 2021. godine oko 19,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2 na lokalitetu njiva Poljica. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.K. iz D. Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i D.D. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. studenog 2021. godine oko 08,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana u Orašju u XIV ulici, a u kojoj su sudjelovali M.K. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom i N.B. iz D. Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. studenog 2021. godine oko 06,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 18 na lokalitetu deponije smeća. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala D.D. iz D. Mahale koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom, a kojoj je pred vozilo izašao pas gdje ga je tom prigodom došlo do kontakta prednjeg dijela vozila i psa. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 25. studenog 2021. godine oko 17,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2 na izlazu iz Odžaka prema N. Selu. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.L. iz R. Hrvatske koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom, a kojemu je pred vozilo izašla srna gdje je tom prigodom došlo do kontakta prednjeg dijela vozila i srne. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 26. studenog 2021. godine oko 07,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Ugljara-Kostrč-Matići. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.N iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 26. studenog 2021. godine oko 15,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana u Orašju na križanju IX i VIII ulice, a u kojoj su sudjelovali M.J. iz Donje Mahale i S.M. iz Sladine koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 532 vozila i vozača, uručili su 142 prekršajna naloga i 12 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 2 vozilo i 1 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je šest prijava ostalih događaja.

  Dana 22. studenog 2021. godine u vremenu od 06,15 do 10,20 sati u Orašju su policijski službenici MUP-a ŽP zajedno sa službenicima SIPA-e, a po nalogu Osnovnog suda u Brčkom, izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata te pokretne imovine koju koristi četrdeset četverogodišnji A.P. iz Orašja.

  Dana 22. studenog 2021.godine oko 23,30 sati, nakon što je ispitan od strane službenika OPK PU Orašje, na slobodu je pušten dvadeset sedmogodišnji D.V. iz mjesta Mramorak, R. Srbija koji je istog dana oko 19,00 sati uhićen na GP Rača po zahtjevu PU Orašje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Teška krađa.

  Dana 23.11.2021. godine oko 09,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da trideset jednogodišnji J.O. iz Tolise uznemirava građane u D. Mahali. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog pronašla i sa istim obavila obavijesni razgovor nakon čega je upozoren zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 24. studenog 2021. godine oko 07,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom V.M. iz Kaknja prijavljuje kako mu je na kamionu kojim upravlja za vrijeme dok je bio parkiran na GP Orašje od strane nepoznate osobe oštećeno carinsko uže. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je na mjestu događaja pregledom kamiona zatekla 4 migranta. U vezi događaja su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 24. studenog 2021. godine oko 10,47 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nezgode na radu koja se dogodila prilikom izvođena kropokrivačkih radova na obiteljskoj kući u ul. S. Grebenarevića u Odžaku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je u nezgodi stradao I.S. iz Gradačaca koji je uposlenik poduzeća Punkt F iz Gradačaca i kojem je pružena medicinska pomoć gdje je dežurni liječnik DZ Odžak konstatirao da se radi o teškim tjelesnim ozljedama. U vezi sa navedenim na mjestu događaja je izvršen očevid od strane dežurnog istražitelja i krim. Tehničara te je o događaju obaviještena inspektorica zaštite na radu Uprave za inspekcijske poslove ŽP koja nije nazočila očevidu.

  Dana 24.11.2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da pedeset jednogodišnji M.A. iz Boka uznemirava građane puštanjem preglasne glazbe u svojoj kući. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog pronašla i sa istim obavila obavijesni razgovor nakon čega je upozoren zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 25. studenog 2021. godine oko 08,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.K. iz Boka prijavljuje da od 19.11.2021 godine nije vidio I.K. iz Boka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je otišla na adresu prebivališta imenovanog I.K. u ulicu Ribarska 12 gdje su u kući pronašli beživotno tijelo imenovanog. Na mjesto događaja je upućen dežurni mrtvozornik DZ Orašje koji je pregledao tijelo i utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 25 nepoznatih osoba, izvršili su 1 pratnju i 3 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 152 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 178 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu zabilježili prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 14 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti