Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 23.08-29.08.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je pet prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 24. kolovoza 2021. godine oko 10,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedesetogodišnji N.K. iz Doboja prijavljuje svoju bivšu suprugu četrdeset četverogodišnju M.M. iz Doboja da je u periodu od 1998 godine pa do 09. kolovoza ove godine izvršila kazneno djelo „Ovjera neistinitog sadržaja“ na način da je ista izvršila razvod braka u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, a zatim je isti razvod svojim rješenjem potvrdio Županijski sud u Odžaku, a da imenovanog N.K. niti jedan od spomenutih sudova niti bilo koja druga relevantna institucija nije obavijestila rješenjem o razvodu braka. O navedenom su upoznati dežurni istražitelj OKP PU Odžak kao i nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje istražnih radnji vezano za gore navedeno kazneno djelo.

  Dana 24. kolovoza 2021. godine oko 14,00 sati policijski službenici PS Orašje su operativnim radom došli do saznanja da je 11. Kolovoza na „Savskom nasipu“ u Orašju dvadeset šestogodišnji I.B. iz Tolise tjelesno napadnut od strane nepoznate osobe gdje je tom prigodom zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od dežurnog liječnika DZ Orašje, čime postoje osnovi sumnje da je počinjeno KD „Laka tjelesna ozljeda“ te će biti poduzete daljnje mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 25. kolovoza 2021. godine oko 13,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset osmogodišnji R.N. iz Orašja prijavljuje KD „Šumska krađa“ koja se dogodila u šumi zv. „Brankuša“ u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja potvrdila navode prijave i utvrdila da je nepoznata osoba ili više njih tijekom proteklih pet dana iz navedene šume posjekla i odvezla tri stabla drveta. O događaju su upoznati dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. tehničar koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
  Dana 27. kolovoza 2021. godine oko 03,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ koja se dogodila u trgovini „Maxi“ u Boku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je nepoznata osoba ili više njih izvršila nasilni ulazak u navedenu trgovinu gdje je izvršila premetačinu i otuđila zasada nepoznatu količinu predmeta. O događaju su upoznati dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. tehničar koji su na mjestu događaja izvršila očevid, te su poduzeli i druge mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 28. Kolovoza 2021. godine oko 20,08 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da je pedeset jednogodišnji A.S. u svom dvorištu u ul. R. Porobića u Odžaku pucao iz vatrenog oružja na pedeset jednogodišnjeg M.M. iz Ade, općina Odžak. Po navedenoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koju je kontaktirao imenovani M.M. i rekao da ima ozljede koju mu je vatrenim oružjem nanio A.S., nakon čega je M.M. odvezen u DZ Odžak odakle je zbog težine ozljeda hitno upućen u ŽB Orašje gdje je dežurni liječnik utvrdio da ima prostrelnu ranu i slomljenu kost lijeve potkoljenice. O događaju je upoznat i nadležni tužitelj Županije Posvaske, a na mjestu događaja je od strane istražitelja kriminalističke policije izvršen očevid koji je nastavljen idućeg dana. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Ubojstvo u pokušaju“ imenovani A.S. je uhićen i smješten u prostorije za zadržavanja u PU Odžak. Dana 29. kolovoza 2021. godine službenici kriminalističke policije MUP ŽP, temeljem naloga Županijskog suda u Odžaku, su izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata, kao i automobila koje koristi A.S. kojom prigodom su pronađeni traženi predmeti. Istog dana je imenovanom A.S., temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske, produljeno zadržavanja za još 24 sata.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je 10 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 24. kolovoza 2021. godine oko 00,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 1.8 u blizini „Đurića šume“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali R.Č. iz Brčkog koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i D.H. iz Tuzle koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. kolovoza 2021. godine oko 08,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 13. kolovoza 2021. godine oko 07,50 sati u Orašju, a u kojoj su sudjelovali D.M. iz Kostrča i I.A. iz Oštre Luke, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. kolovoza 2021. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 20. kolovoza 2021. godine oko 13,20 sati u Matićima u Sportskoj ulici, a u kojoj su sudjelovali A.P. i J.Ž., obojica iz Matića, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. kolovoza 2021. godine oko 13,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 12,50 sati u ul. S. Radića naspram broja 9 u D. Mahali, a u kojoj su sudjelovale A.H. iz Gračanice i M.I., iz B. Grede, koje su u trenutku nezgode upravljale putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. kolovoza 2021. godine oko 00,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VI ulici u Orašju. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt sa parkiranim putničkim motornim vozilom vlasništvo Županijske uprave za inspekcijske poslove. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba a policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji na pronalasku nepoznatog vozila i vozača.

  Dana 25. kolovoza 2021. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 14,15 sati u Orašju u III ulici, a u kojoj su sudjelovali V.M. iz Grebnica i J.N. iz Tolise, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. kolovoza 2021. godine oko 09,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u VIII ulici kod TC „Bingo“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.O. iz Tolise koja u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom i J.M. iz D. Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 26. kolovoza 2021. godine oko 12,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 11,45 sati u Orašju u III. ulici, a u kojoj su sudjelovali F.B. iz Njemačke i M.I. iz Matića, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 27. kolovoza 2021. godine oko 14,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 10,00 sati u II ulici u Orašju, a u kojoj su sudjelovali R.K. iz Njemačke i M.N. iz Tolise, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 28. kolovoza 2021. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 03,00 sati u Ugljari na prking prostoru ispred diskoteke „S Club“, a u kojoj su sudjelovali P.D. i D.K. obojica iz Tolise, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 685 vozila i vozača, uručili su 166 prekršajnih naloga i 9 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnije 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili dva vozila i dva vozača od kojih je jedan vozač zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene je jedna prijava ostalih događaja.

  Dana 26. kolovoza 2021. godine oko 16,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom Lj.Č. iz Bazika prijavljuje da je u dvorišnoj zgradi pronašla beživotno tijelo svoga supruga I.Č. Na mjesto događaja je upućen policijski službenik koji je potvrdio navode prijave nakon čega je s prijavom upoznat dežurni mrtvozornik DZ Domaljevac-Šamac koji je izvršio pregled tijela i konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 27 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje, jedno osiguranje štićene osobe i 6 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 256 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom su zatekli 4 osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji prema kojima su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
  Izvršili su i 162 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 16 prijava događaja i 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti