Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 23.5.-27.5.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja tri kaznena djela.

  Dana 23. svibnja 2022. godine policijski službenici PS Domaljevac-Šamac su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u noći 20/21.05.2022 godine. Provodeći mjere i radnje na identificiranju počinitelja utvrdili su da je iz vatrenog oružja pucao pedeset devetogodišnji I.K. iz Domaljevca koji je i dragovoljno predao automatsku pušku, 5 pripadajućih spremnika i 250 komada pripadajućeg streljiva. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Izazivanje opće opasnosti“ i KD „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ protiv imenovanog će službenici kriminalističke policije PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje, a o događaju je obaviješten tužitelj Županije Posavske.

  Dana 25. svibnja 2022. godine oko 18,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom župnik župe Sveti Vid u Vidovicama M.B. prijavljuje šezdesetogodišnjeg A.P. iz Vidovica da ometa vjerski obred na način da je za vrijeme održavanja svete mise u crkvi u Vidovicama vikao, vrijeđao i psovao. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Ometanje vjerskih obreda“ imenovani A.P. uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. O događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirane su dvije prijave prometnih nezgoda.

  Dana 23. svibnja 2022. godine oko 08,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 21.05.2022 godine oko 13,30 sati u Kostrču i u kojoj su sudjelovali M.K. iz Orašja koja su u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilima i J.K. iz O. Luke koji je u trenutku nezgode upravljao radnim strojem. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. svibnja 2022. godine oko 06,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu u ul. Posavskih branitelja kod kbr. 118 i u kojoj ima ozlijeđena osoba. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.E. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i pješak J.D. iz Grebnica koji je vozilom hitne pomoći prevezen u ŽB Orašje gdje je dežurni liječnik konstatirao teške tjelesne ozljede. O događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske.

  Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 224 vozila i vozača. Uručili su 52 prekršajna naloga i 5 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 3 vozilo i 2 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su dvije prijave ostalih događaja.

  Dana 24. svibnja 2022. godine oko 19,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom K.K. iz Boka prijavljuje da je krećući se svojim osobnim vozilom ulicom Franjevačka kroz D. Mahalu došlo do oštećenja vjetrobranskog stakla na vozilu. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su o događaju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 25. svibnja 2022. godine oko 12,40 sati PS Domaljevavc-Šamac je zaprimila prijavu kojom N.B. iz Ugljare prijavljuje da je krećući se osobnim vozilom vl. Yimor d.o.o iz Domaljevca magistralnom cestom Orašje-Šamac došlo do oštećenja vjetrobranskog stakla na vozilu prilikom mimoilaženja s teretnim vozilom nepoznatih registarskih oznaka.

  Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su legitimirali 21 nepoznatu osobu te su izvršili 4 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 100 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 6 prijava sigurnosnih događaja te su provedene 4 aktivnost povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti