Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 24.01.-30.01.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana je jedna prijava počinjenja kaznenog djela.

  Dana 25. siječnja 2022. godine oko 13,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom K.S.N iz Tolise uposlenica drogerije „DM“ koja se nalazi u sklopu TC City centar In prijavljuje da je pregledom snimki nadzornih kamera utvrdila da je nepoznata osoba prethodnog dana u vremenu od 19,30 do 19,40 sati s police iz navedene drogerije otuđila masažer marke „Durex“ vrijednosti 59,95 KM. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Krađa“ po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježena prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 24. siječnja 2022. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru ispred zgrade Vlade Županije Posavske, a u kojoj su sudjelovali R.J. iz Boka i B.Ć. iz Lončara koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. siječnja 2022. godine oko 10,26 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. M. Tita, a u kojoj su sudjelovali V.B. iz Odžaka i B.G. iz G. Svilaja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 27. siječnja 2022. godine oko 21,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Orašje. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.J. iz Njemačke i V.D. iz Modriče koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 730 vozila i vozača, uručili su 113 prekršajnih naloga, 13 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 6 vozača i 1 vozilo.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 24. siječnja 2022. godine oko 14,00 sati policijski službenici PS Odžak su, u skladu sa Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske, privremeno oduzeli malokalibarsku pušku od B.G. iz Gornjeg Svilaja te će protiv istog biti poduzete daljnje mjere i radnje.

  Dana 25. siječnja 2022. godine oko 07,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu požara na poslovnom objektu pogrebnog poduzeća Orhideja u Prudu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja i djelatnici DVD Odžak koji su nakon izvjesnog vremena požar ugasili. Prema izjavi vlasnika M.B. iz Prudu u požaru je pričinjena materijalna šteta u iznosu od cca 20.000,00 KM. O događaju je upoznat dežurni krim. službenik koji je naložio da se mjesto požara osigura i obilježi te će tijekom sutrašnjeg dana zajedno s protupožarnim vještakom izvršiti očevid.

  Dana 27. siječnja 2022. godine oko 11,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.P. iz Matića prijavljuje da su mu dvije nepoznate osobe otuđile komad suhog mesa. Po prijavi je postupiča patrolna ophodnja koja je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

  Dana 29. siječnja 2022. godine oko 16,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom R.K. iz Domaljevca prijavljuje da je u obiteljskoj kući u Domaljevcu pronašla beživotno tijelo V.M. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja kao i dežurni mrtvozornik DZ Orašje koji je izvršio pregled tijela te je konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 52 nepoznate osobe te su izvršili 2 pratnje i 1 osiguranje javnog okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 345 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 347 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena tri ugostiteljska objekta o čemu su sastavili službene zabilješke kojima je obaviještena Uprava za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 8 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti