Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 25.10.-31.10.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je 6 prijava počinjenja 8 kaznenih djela.

  Dana 25. listopada 2021. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset sedmogodišnja A.F. iz Orašja prijavljuje da je u vremenu od 15.10 pa do 19.10.2021 godine četrdeset trogodišnja D.B. iz Gornje Slatine, općina Šamac otuđila razne vrste cigareta iz trgovine koja se nalazi u sklopu benzinske crpke „Rox“ u Orašju čime postoje osnovi sumnje da je imenovana D.B. počinila KD „Krađa“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog istražitelja i krim. Tehničara koji su izvršili očevid i poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 26. listopada 2021. godine oko 09,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojoj šezdeset trogodišnji M.I. iz Vojskove prijavljuje da je dana 17.listopada ove godine dao njemu nepoznatoj osobi iz Šamca 7500 eura na ime duga koji je sin od imenovanog P.I. (radi se o psihički nestabilnoj osobi i kojoj je oduzeta poslovna sposobnost) napravio kockajući u kockarnici u Šamcu. Ta ista nepoznata osoba je došla ponovno 25. Listopada tekuće godine i zatražila od P.I. još 5000 eura s obrazloženjem da imenovani ima dug prema drugoj osobi što je P.I. negirao i rekao da je s isplaćenim iznosom od 7500 eura sve svoje dugove riješio, na što je nepoznati prijeteći rekao P.I. i njegovoj majci S.I. da će oni dati te novce i da će vidjeti večeras, nakon čega je otišao i vratio se istog dana u večernjim satima do obiteljske kuće imenovanih u Vojskovi, a koji su se zbog straha za svoj život i tijelo zaključali u kuću i nisu izlazili vani. O događaju je obaviješten dežurni istražitelj i nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje istrage u vezi KD „Ugrožavanje sigurnosti“. Operativnim radom na terenu službenici kriminalističke policije PU Odžak su došli do saznanja da je mogući počinitelj navedenog KD dvadesetogodišnji S.S. iz Šamca koji je potom uhićen i nad istim će biti provedena kriminalistička obrada te će nakon svih poduzetih mjera i radnji biti podneseno Izvješće o počinjenom KD nadležnom tužitelju Županije Posavske.

  Dana 26. listopada 2021. godine oko 19,15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kaznenog djela „Teška krađa“ koja se dogodila u obiteljskoj kući vl. sedamdeset petogodišnjeg I.Đ. iz Domaljevca. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je mjesto osigurala do dolaska ekipe za očevide gdje je očevidom utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih istog dana u vremenu od 17,20 do 18,20 sati izvršila provalnu krađu u obiteljsku kuću vlasništvo imenovanog gdje je prema izjavi prijavitelja otuđeno više komada raznog zlatnog nakita.

  Dana 27. listopada 2021. godine oko 13,55 sati u Odžaku u ul. M. Tita službenici PS Odžak su u prometnom prekršaju uočili putničko motorno vozilo te su isto pokušali zaustaviti uporabom svjetlosnog i zvučnog signala, na što se vozač vozila oglušio i velikom brzinom uputio u pravcu mjesta Prud. Dolaskom do mosta koji razdvaja mjesto Prud od Šamca navedenom vozilu je bio onemogućen prelazaka mosta nailaskom vozila iz suprotnog pravca. Tada su postupajući policijski službenici stavili vozilo pod kontrolu i poduzimanjem službenih radnji utvrdili da vozilom upravlja četrdeset četverogodišnji P.B. iz Bijeljine a kao suvozač se nalazi šezdeset jednogodišnji S.K. iz Brčkog. Kontrolom je utvrđeno da spomenute registarske pločice koje se nalaze na vozilu ne pripadaju navedenom vozilu dok su se pripadajuće registarske pločice nalazile u prtljažniku. Pretragom vozila i imenovanih pronađeni su predmeti koji su namijenjeni za izvršenje kaznenih djela otuđena motornih vozila i 14 tableta koje u svom sastavu sadrže psiho aktivne supstance čije posjedovanje je zabranjeno. O događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje istrage u vezi s počinjenjem kaznenih djela „Pripremanje kaznenog djela“, „Krivotvorenje isprave“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Imenovani P.B. je uhićen zbog postojanja sumnje da je počinio opisana kaznena djela dok je S.K. saslušan kao svjedok na okolnosti navedenih kaznenih djela.

  Dana 27. listopada 2021. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset sedmogodišnji P.V. iz D. Mahale prijavljuje da je istog dana oko 13,15 sati u B. Gredi kod kbr. 32 sa platforme vozila Elektroprivrede HZHB koje je bilo parkirano na cesti, nepoznata osoba ili više njih iskoristila odsustvo djelatnika i otuđila motornu pilu Stihl 029 čija je vrijednost po izjavi prijavitelja oko 1200 KM. O događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 27. listopada 2021. godine oko 15,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom tridesetogodišnja K.S. iz Tolise prijavljuje da je pregledom video nadzora u trgovini DM uočila da su dana 15.10.2021. godine od strane nepoznate osobe otuđeni parfemi Armani Code i Bruno Banani ukupne vrijednosti 150,90 KM. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će poduzeti daljnje mjere i radnje predviđene zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave pet narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 25. listopada 2021. godine oko 18.20 sati policijski službenici PS Odžak su u Odžaku ulici M. Tita u neposrednoj blizini TC „Bingo“ u prosjačenju zatekli trideset osmogodišnju D.S. iz Odžaka. Protiv imenovane će biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 28. listopada 2021. godine oko 15.20 sati policijski službenici PS Orašje su u Tolisi na križanju ulica V. Nazora i M. Krleže u prosjačenju zatekli dvadeset dvogodišnjeg A.A. iz Tuzle. Imenovanom je uručen prekršajni nalog.

  Dana 30. listopada 2021. godine oko 09.20 sati policijski službenici PS Odžak su u Odžaku ulici M. Tita u neposrednoj blizini TC „Bingo“ u prosjačenju zatekli trideset osmogodišnju D.S. iz Odžaka. Protiv imenovane će biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 30. listopada 2021. godine oko 10,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u mjestu Jenjić. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su javni red i mir narušili pedeset devetogodišnji A.P. iz Jenjića držanjem opasnih životinja bez nadzora i četrdeset devetogodišnji N.D. iz Jenjića fizičkim napadom. Protiv imenovanih će biti proveden prekršajni postupak

  PROMET

  Evidentirano je osam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 26. listopada 2021. godine oko 08,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vidovicama u ul. Bana Jelačića kod kbr 22. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao E.H. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 27. listopada 2021. godine oko 15,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Šamac, a u kojoj su sudjelovali S.L. iz Zenice koji je u trenutku nezgode upravljao autobusom i S.P. iz Doboja koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 28. listopada 2021. godine oko 10,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali kod BP Branikom. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.O. iz Tolise i M.I. iz Njemačke koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je imenovana D.O. zadobila lake tjelesne ozljede dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 29. listopada 2021. godine oko 19,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M14.1 na izlazu prema Modriči, a u kojoj su sudjelovali D.R. iz Vukosavlja i D.B. iz Modriče koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 30. listopada 2021. godine oko 09,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali P.K. iz Švicarske koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i nepoznati vozač s teretnim motornim vozilom. U nezgodi je na putničkom vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 30. listopada 2021. godine oko 14,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XIV ulici na parking prostoru autobusnog kolodvora. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali parkirano putničko motorno vozilo vlasništvo L.Đ. iz Njemačke i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 31. listopada 2021. godine oko 03,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D.Dubici. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao N.K. iz Pruda koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je imenovani zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog lijećnika ŽB Orašje dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 31. listopada 2021. godine oko 11,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 10,25 sati na parking prostoru TC „City centar IN“, a u kojoj su sudjelovali R.K. iz Domaljevca i B.Š. iz Njemačke koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 694 vozila i vozača, uručili su 170 prekršajnih naloga i 17 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 6 vozača i 3 vozila.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su tri prijave ostalih događaja.

  Dana 25. listopada 2021. godine oko 10,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom E.P. iz Orašja prijavljuje kako mu je prethodnog dana u večernjim satima na kućnu adresu dolazila A.K. iz Orašja i uputila prijetnje zbog objave koju je isti objavio na društvenoj mreži. Po prijavi je postupio policijski službenik koji je obavio obavijesne razgovore s imenovanima nakon čega je iste upozorio zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 25. listopada 2021. godine oko 17,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.K. iz Boka prijavljuje kako ima problema sa P.K. iz Boka. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su obavili obavijesne razgovore s imenovanima nakon čega su P.K. upozorili zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 27. listopada 2021. godine oko 14,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.B. iz Donje Mahale prijavljuje kako ima problema sa susjedom R.B. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su obavili obavijesne razgovore s imenovanima nakon čega su iste upozorili zbog neprimjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 19 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 11 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 114 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 185 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je ukupno 21 prijava događaja i 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti