Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 25.4.-1.5.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja šest kaznenih djela.

  Dana 26. travnja 2022. godine oko 16,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dvadeset jednogodišnji S.H. iz Odžaka prijavljuje malodobnog E.S. kako mu je poslao više prijetećih i uznemiravajućih poruka putem mobilnog telefona zbog čega se prijavitelj osjeća ugroženo i strahuje za svoj život i tijelo. O događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak kao i nadležni tužitelj Županije Posavske te djelatnik Centra za socijalni rad Općine Odžak koji će poduzeti mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja.

  Dana 28. travnja 2022. godine u vremenu od 16,40 do 18,40 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Posavske su, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, a pod nadzorom nadležnog tužitelja Županije Posavske, izvršili pretragu obiteljskog stana u III ulici u Orašju, osobnog vozila kao i objekata na velikoj pijaci u Orašju koje koristi pedeset šestogodišnji H.H. iz Orašja. Pretragom je pronađena određena količina biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. Imenovani H.H. je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD-a „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u prometa opojnih droga“ te je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Dana 29. travnja 2022 godine imenovanom H.H. je temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske produljeno zadržavanje za još 24 sata.

  Dana 29. travnja 2022. godine oko 23,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset šestogodišnji S.K. iz Ugljare prijavljuje da su ga u Orašju u III ulici ispred pekare Posavska fizički napale nepoznate osobe i nanijele vidiljive ozljede u predjelu glave te su mu tom prigodom i oštetili osobno vozilo. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Orašje koji su potvrdili navode prijave te su operativnim radom utvrdili da su imenovanog napali dvadeset osmogodišnji F.H. i dvadeset devetogodišnji M.T. obojica državljani Austrije, i nanijeli mu lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD-a „Laka tjelesna ozljeda“ i „Oštećenje tuđe stvari“ o događaju je upoznate dežurni istražitelj kriminalističke policije kao i nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 30. travnja 2022. godine oko 21,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset jednogodišnji A.H. iz Brezovog Polja prijavljuje da mu je nepoznata osoba iz osobnog vozila parkiranog i XXV ulici u Orašju otuđila gornji dio trenerke u kojoj se nalazio novčanik s 2 kreditne kartice, 490 KM i 200 USD. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ po prijavi je postupio dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 26. travnja 2022. godine oko 15,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset sedmogodišnji M.A. iz Brčkog, veterinarski inspektor na GP Orašje, prijavljuje kako ima problema sa vozačima kamiona na GP Orašje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je utvrdila da je dvadeset petogodišnji J.S. iz Srebrenika narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanje veterinarskog inspektora zbog čega će protiv istog biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 28. travnja 2022. godine oko 16,45 sati u Odžaku u ul. Brodska, prilikom kontrole cestovnog prometa, javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika je narušio dvadeset osmogodišnji J.G. iz Vrbovca protiv kojeg će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je 11 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 28. travnja 2022. godine oko 08,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje-Domaljevac i u kojoj su sudjelovali D.B. iz Grebnica koji je upravljao osobnim vozilom kod kojeg je došlo do oštećenja vjetrobranskog stakla prilikom mimoilaženja s nepoznatim teretnim motornim vozilom kojim je upravljao nepoznati vozač.

  Dana 29. travnja 2022. godine oko 15,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R.Porobića i u kojoj su sudjelovali A.M. iz Vukosavlja i A.J. iz D. Dubice koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 29. travnja 2022. godine oko 16,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II ulici na parking prostoru TC Maxi. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vlasništvo M.N iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te će biti poduzete mjere i radnje na utvrđivanju identiteta nepoznatog vozača.

  Dana 29. travnja 2022. godine oko 17,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Svilaj. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.A. nastanjen u Gračanici koji je upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 29. travnja 2022. godine oko 20,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Orašje i u kojoj su sudjelovali A.V. iz Beča i I.L. iz Županje koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 30. travnja 2022. godine oko 08,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića i u kojoj su sudjelovali I.K. iz Modriče i P.G. iz D. Svilaja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 30. travnja 2022. godine oko 10,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. Brodska i u kojoj su sudjelovali I.Š. iz Pos. Mahale i S.K. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 30. travnja 2022. godine oko 10,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II ulici i u kojoj su sudjelovali Z.M. iz D. Mahale i D.M. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 30. travnja 2022. godine oko 13,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Matićima. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.P. iz Matića koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i J.K. iz Boka koji su u trenutku nezgode upravljao traktorom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 30. travnja 2022. godine oko 18,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju XIV ulice i mag. Ceste M1.8. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali motociklist Z.K. iz Đakova i vozač putničkog motornog vozila M.Đ. iz Orašja. U nezgodi je motociklist zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 01. svibnja 2022. godine oko 21,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u neposrednoj blizini gradskog parka. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao S.S. i H.Č obojica iz Odžaka koji su upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je vozač S.S. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Odžak do istrežnjenja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 388 vozila i vozača. Uručili su 167 prekršajnih naloga, 19 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 12 vozila i 7 vozača od koji su jednog vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je osam prijava ostalih događaja.

  Dana 25. travnja 2022 godine oko 04,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu puštanja preglasne glazbe u Orašju u stanu u XIV ulici. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je na mjestu događaja zatekla tridesetogodišnjeg M.V. s kojim je obavila obavijesni razgovor i upozorila imenovanog nakon čega je isti utišao glazbu.

  Dana 26. travnja 2022. godine oko 15,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset sedmogodišnji M.A. iz Brčkog, veterinarski inspektor na GP Orašje, prijavljuje kako ima problema sa vozačima kamiona na GP Orašje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesni razgovor s prijaviteljem i A.K. iz Brke koji je upozoren zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 26. travnja 2022. godine u vremenu od 08,30 do 15,00 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Posavske pružili su potporu službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA prigodom poduzimanja mjera i radnji na području općine Odžak.

  Dana 27. travnja 2022 godine oko 12,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.Š. iz Šamca prijavljuje da je na njivi na lokalitetu Savulje pronašao tri minsko-eksplozivna sredstva. O prijavi su upoznati službenici Civilne zaštite Županije Posavske koji poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

  Dana 27. travnja 2022 godine oko 00,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom D.L. iz Domaljevca prijavljuje da gori zgrada Domaljevcu u ul. Štrosmajerova. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja kao i djelatnici DVD-a Domaljevac i Orašje koji su požar ugasili. Do požara je došlo usljed samozapaljena teretnog vozila koje se nalazilo u zgradi a vlasništvo je imenovanog.

  Dana 28. travnja 2022. godine oko 23,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela sedamdeset petogodišnjeg M.I. u Ugljari. Tijelo imenovanog je pregledao dežurni mrtvozornik DZ Orašje koji je utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Dana 30. travnja 2022. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.P. iz Ugljare prijavljuje kako ima problema sa S.K. iz Ugljare. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesni razgovor s imenovanim nakon čega je S.K. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 01. svibnja 2022. godine oko 22,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.B. iz Domaljevca prijavljuje kako ima problema sa susjedom L.M. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesni razgovor s imenovanim nakon čega je L.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 22 nepoznate osobe te su izvršili po 9 pratnji i osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 3 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve osobe pridržavale mjera.

  Izvršili su i 190 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 25 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 10 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti