Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 27.12.2021.-02.01.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je pet prijava počinjenja šest kaznenih djela.

  Dana 27. prosinca 2021. godine oko 14,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom osamnestogodišnja E.S. iz Orašja prijavljuje da je tjesno napadnuta u svom domu od strane dvadeset trogodišnjeg H.M. iz Boka pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelj i tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid kojim je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je imenovani H.M. počinio KD-a „Narušavanje nepovredivosti doma“ i „Laka tjelesna ozljeda“.

  Dana 28. prosinca 2021. godine oko 01,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset dvogodišnji E.P. iz Orašja prijavljuje da je tjelesno napadnut od strane dvadesetogodišnje A.K. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovani E.P. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje čime postoje osnovi sumnje da je A.K. iz orašja počinila KD „Laka tjelesna ozljeda“.

  Dana 30. prosinca 2021. godine policijski službenici su postupili po prijavi A.P. od prethodnog dana u vezi sječe drva pored rijeke Save. Poduzimanjem mjera i radnji je utvrđeno da je uslijed sječe i izvlačenja drva došlo do oštećenja nasipa te će zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Oštećenja izrađene ili prirodne ustave koji služe kao zaštita od prirodnih nepogoda“ protiv dvadeset trogodišnjeg M.E. iz D. Mahale, dvadeset četverogodišnjeg M.E. iz D. Mahale i dvadeset jednogodišnjeg M.B. iz Kostrča biti provedena kriminalistička istraga.

  Dana 31. prosinca 2021. godine oko 15,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset petogodišnja P.V. iz D. Mahale prijavljuje da je dana 22.11.2021. godine izvršila uplatu 400 KM putem Western Uniona na ime N.S nastanjena u Sarajevu nakon čega se ista prestala javljati na pozive. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenja KD „Prijevara“ po prijavi je postupio dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji je poduzeo mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 01. siječnja 2021. godine oko 00,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset jednogodišnji S.N. iz Šamca prijavljuje da ga je, ispred diskoteke S Club u Orašju, verbalno i tjelesno napala devetnaestogodišnja E.Ć. iz Modriče na način da ga je staklenom bocom udarila u glavu nakon čega je S.N. udario otvorenom šakom u predjelu glave E.Ć. Imenovanom S.N. je dežurni liječnik DZ Orašje konstatirao lake tjelesne ozljede iz čega proizlaze osnovi sumnje da je E.Ć. počinila KD „Laka tjelesna ozljeda“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 31. prosinca 2021. godine oko 11,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u službenim prostorijama Vlade Županije Posavske u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je četrdeset petogodišnji M.B. iz D. Mahale prvo verbalno, a zatim i tjelesno napao dvadeset osmogodišnju M.M. iz Kostrča na radnom mjestu. Imenovanom M.B. je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske te je službenim vozilom prevezen u ŽB Orašje odakle je uz pratnju policijskih službenika vozilom hitne pomoći upućen na psihijatrijsko liječenje u SKC Tuzla.

  Dana 01. siječnja 2021. godine oko 00,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u Orašju ispred diskoteke „S Club“. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je JRiM sudjelovanjem u tuči narušio dvadeset jednogodišnji S.N. iz Šamca. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Dana 02. siječnja 2021. godine oko 11,00 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u neposrednoj blizini TC Bingo u prosjačenju su zatekli trideset petogodišnjeg E.T. iz Brčkog. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 28. prosinca 2021. godine oko 04,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u Ugljari na parking prostoru, a u kojoj su sudjelovali T.V. iz Njemačke koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i parkirano putničko motorno vozilo vlasništvo J.M. iz Srebrenika. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 28. prosinca 2021. godine oko 10,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XIV ulici. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao L.M. iz Brčkog koji je u upravljajući putničkim motornim vozilom ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. E.E.Dž. iz Orašja. U prometnoj nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 28. prosinca 2021. godine oko 12,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama, a u kojoj su sudjelovali S.M. iz Njemačke i R.M. iz Grebnica koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 31. prosinca 2021. godine oko 07,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim. Operativnim radom je utvrđeno da je nezgodu izazvao M.J. iz Brčkog. U prometnoj nezgodi je na vozilu nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 02. siječnja 2021. godine oko 23,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku u ul. Ribarska. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim. Operativnim radom je utvrđeno da je nezgodu izazvao Lj.K. iz Boka. U prometnoj nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 375 vozila i vozača, uručili su 149 prekršajnih naloga, 95 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 1 vozilo i 3 vozača od kojih su jednog zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je sedam prijava ostalih događaja.

  Dana 27. prosinca 2021. godine oko 11,00 sati, po potrazi OKP PU Orašje, policijski službenici PU Zvornik su pronašli i uhitili četrdeset osmogodišnjeg V.G. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Teška krađa“. Imenovani je uz pratnju policijskih službenika Postrojbe za podršku i OKP PU Orašje dovezen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Dana 28.12.2021 godine imenovani je pušten na slobodu.

  Dana 29. prosinca 2021. godine oko 15,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.P. djelatnik Agencije za vodno područje rijeke Save prijavljuje kako nepoznate osobe vrše sječu drva uz rijeku Savu. O događaju je upoznata patrolna ophodnja kao i dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 29. prosinca 2021. godine policijski službenici OKP PU Odžak su uz asistenciju službenika PU Gradačac izvršili pretragu stana u Gradačcu koji koristi I.S. iz Gradačca a u vezi sa kaznenim djelom „Prevare“ prijavljenim 22. prosinca 2021. godine. Pretragom su pronađeni traženi predmeti te je imenovani uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak.

  Dana 30. prosinca 2021. godine oko 10,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela I.Ž. u obiteljskoj kući u II ulici u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog mrtvozornika DZ Orašje koji je pregledom tijela utvrdio da se radi o prirodnoj smrti nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Dana 30. prosinca 2021. godine oko 14,10 sati policijski službenici PS Orašje, po potrazi Općinskog suda u Gradačcu, su uhitili tridesetogodišnjeg M.S. iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Izazivanje opće opasnosti te je smještene u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Imenovani je istog dana oko 15,10 sati predan službenicima sudske policije.

  Dana 30. prosinca 2021. godine u vremenu od 14,30 do 20,00 sati policijski službenici PS Odžak su pružili asistenciju djelatnicima DZ Odžak pri provođenju psihički bolesne osobe u SKC Tuzla.

  Dana 31. prosinca 2021. godine sati policijski službenici PS Orašje su pružili asistenciju djelatnicima ŽB Orašje pri provođenju psihički bolesne osobe u SKC Tuzla.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 14 nepoznatih osoba, izvršili su po jedno osiguranje javnog okupljanja i pratnju te su postupali po planu mjera i aktivnosti na provedbi akcije „Mir i dobro“.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 177 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 193 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su zabilježili prekoračenja djelatnog vremena dva ugostiteljska objekta o čemu su sastavili službenu zabilješku kojom su obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 20 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti