Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 27.2.-5.3.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su 3 prijave počinjenja 5 kaznenih djela.

  Dana 03. ožujka 2023. godine oko 22,22 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je zaprimio pacijenta s lakim tjelesnim ozljedama koje bi mogle preći u teške i koji je tom prigodom izjavio da je fizički napadnut od njemu poznate osobe. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je utvrdila da je ozljede zadobio trideset šestogodišnji S.A. iz Orašja a da mu je ozljede nanio četrdeset četverogodišnji G.S. iz Orašja. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ o događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 05. ožujka 2023. godine oko 02,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dvadeset dvogodišnja M.K. iz Grebnica prijavila oštećenje zadnjeg vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vl. R.Š. iz Grebnica koje je bilo parkirano na parking prostoru gradskog stadiona u Orašju i koje je izvršeno od strane trideset šestogodišnjeg Đ.M. iz Kostrča čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da se u vrijeme počinjenja oštećenja u vozilu nalazio dvadeset devetogodišnji P.Š. iz Grebnica kojeg je Đ.M. napao i uputio više prijetnji što je kod P.Š. izazvalo uznemirenje i strah po život i tijelo, čime postoje osnovi sumnje da je Đ.M. počinio KD „Ugrožavanje sigurnosti“, te je u jednom trenutku Đ.M. izbacio iz vozila P.Š. od čega je imenovani P.Š. zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prelaska u teške koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje čime postoje osnovi sumnje da je Đ.M. počinio i KD „Lake tjelesne ozljede“. Dežurni istražitelj i tehničar kriminalističke policije su na mjestu događaja izvršili očevid dok će nad imenovanim Đ.M. biti provedena kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela.

  Dana 05. ožujka 2023. godine oko 02,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je zaprimio pacijenticu trideset trogodišnju A.T. nastanjena u mjestu Vida, općina Gradačac koja je izjavila da je fizički napadnuta od strane nepoznate osobe u ugostiteljskom objektu „Dva pobre“ u Orašju te je liječnik konstatirao da se kod imenovane radi o teškim tjelesnim ozljedama. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Teška tjelesna ozljeda“ te je o događaju upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 03. ožujka 2023. godine oko 21,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je trideset petogodišnja R.O. iz Orašja prijavila narušavanje javnog reda i mira u Orašju u ugostiteljskom objektu Tiffany od strane trideset šestogodišnjeg S.A. iz Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je imenovanom S.A. zbog narušavanja JRiM drskim ponašanjem uručila prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Dana 04. ožujka 2023. godine oko 10,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je trideset petogodišnja R.O. i četrdeset devetogodišnji S.M. oboje iz Orašja prijavljuju trideset šestogodišnjeg S.A. iz Orašja da im putem društvenih mreža upućuje prijetnje. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su zbog narušavanja JRiM upućivanjem prijetnji čime je izazvan osjećanje ugroženosti kod prijavitelja protiv S.A. proveli prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 27. veljače 2023. godine oko 10,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 26.02.2023 godine u Oštroj Luci u ulici Kralja Tomislava, a u kojoj su sudjelovali D.P. i M.V. oboje iz Oštre Luke koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 28. veljače 2023. godine oko 16,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XXXVI ulici, a u kojoj su sudjelovali M.O. iz Orašja i M.B. iz Brčkog koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 05. ožujka 2023. godine oko 13,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu u ul. I. Mažuranić u kojoj ima ozlijeđena osoba. Na mjesto događaja je upućena patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je u nezgodi sudjelovao B.P. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je imenovani zadobio ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje koji je konstatirao i da je B.P. upravljajući osobnim vozilom doživio moždani udar.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 607 vozila i vozača. Uručili su 125 prekršajnih naloga, 11 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja i 2 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 5 vozila i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 6 prijava ostalih događaja

  Dana 01. ožujka 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom H.Š. iz Odžaka prijavljuje da mu je putem telefona uputio prijetnje A.E. iz Odžaka. Po prijavi je postupio voditelj smjene u PS Odžak koji je obavio obavijesne razgovore s imenovanim te je A.E upozorio zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 02. ožujka 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.M. iz Odžaka prijavljuje da ga dulje vremensko razdoblje verbalno vrijeđa i prijeti susjed E.O. iz Odžaka. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim te je E.O. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 03. ožujka 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom E.O. iz Odžaka prijavljuje da ima nesuglasica sa susjedom A.M. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 04. ožujka 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.R. iz Odžaka prijavljuje da mu je uginuo pas te sumnja da je otrovan od strane nepoznate osobe. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesni razgovore s imenovanim o čemu je sastavila službenu zabilješku. O poduzetim mjera i radnjama je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak kao i dežurni tužitelj.

  Dana 04. ožujka 2023. godine oko 10,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.Š. iz Brvnika prijavljuje da ima problema sa M.V. iz Oštre Luke u vezi ne riješenih imovinsko-pravnih odnosa. Po prijavi je postupio policijski službenik PS Domaljevac-Šamac koji je obavio obavijesne razgovore s imenovanim te je iste upozorio zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 04. ožujka 2023. godine oko 15,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom P.I. iz D. Mahale prijavljuje da njegova supruga A.I. ima problema sa P.Dž. iz D. Mahale. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim te su P.Dž. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.
  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 44 nepoznate osobe te su izvršili 4 pratnje i 2 osiguranje javnog okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 171 obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 14 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti