Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 28.8.-3.9.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je osam prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 30. kolovoza 2023. godine službenici kriminalističke policije PU Odžak su postupili po prijavi kojom je V.R. nastanjen u Švicarskoj, prijavio da je nepoznata osoba ili više njih izvršila sječu njegove šume koja se nalazi u Trnjaku čime je pričinjena materijalna šteta od cca 12.000 KM. Na mjestu događaja dežurni kriminalističkih istražitelj i tehničara uz nazočnost djelatnika Uprave za šumarstvo Županije Posavske su zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Šumska krađa“ izvršili očevid te će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 30. kolovoza 2023. godine oko 06,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.I. rođen 1971. godine nastanjen u Vidovicama prijavljuje da je u razdoblju od proteklih tjedan dana nepoznata osoba ili više njih oštetila ulazna, balkonska i garažna vrata na obiteljskoj kući M.M. rođena 1976. godine nastanjena u SR Njemačkoj. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid te poduzeli druge mjere i radnje u vezi s KD „Teška krađa u pokušaju“.

  Dana 30. kolovoza 2023. godine oko 06,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.I. rođen 1971. godine nastanjen u Vidovicama prijavljuje da je u razdoblju od proteklih tjedan dana nepoznata osoba ili više njih oštetila prozor na obiteljskoj kući J.Ž. rođen 1970. godine nastanjen u Austriji. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid te poduzeli druge mjere i radnje u vezi s KD „Teška krađa u pokušaju“.

  Dana 30. kolovoza 2023. godine oko 14,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba prijavila svog supruga s kojim ne živi već 11 mjeseci da ju u protekli 3-4 mjeseca psihički maltretira i prijeti. Po prijavi je postupio voditelj smjene PS Odžak i patrolna ophodnja koji su muškarca uhitili i smjestili u prostorije za smještaj uhićenih osoba te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Nasilje u obitelji“. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelja i sudac Općinskog suda u Orašju. Dana 31.08.2023. godine muškarac je sproveden u Općinski sud u Orašju.

  Dana 30. kolovoza 2023. godine oko 21,32 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom F.J. rođena 1969. godine nastanjen u Jenjiću prijavljuje da je u razdoblju od 24.08.2023 godine pa do trenutka prijave nepoznata osoba ili više njih nasilno ušli u obiteljsku kuću prijaviteljice i izvršili premetačinu. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid te poduzeli druge mjere i radnje u vezi s KD „Teška krađa“.

  Dana 31. kolovoza 2023. godine oko 10,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je nepoznata osoba otuđila novčanik u kojem se nalazilo 600 euro od N.B. rođena 1939. godine nastanjena u Vinkovcima prijavljuje da je u razdoblju od 24.08.2023 godine pa do trenutka prijave nepoznata osoba ili više njih nasilno ušli u obiteljsku kuću prijaviteljice i izvršili premetačinu. Po prijavi postupio dežurni kriminalistički istražitelj je poduzeo mjere i radnje u vezi s postojanjem osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“. O događaju je upoznat nadležni tužitelj.

  Dana 31. kolovoza 2023. godine oko 14,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom S.H.M. rođen 1956. godine nastanjen u Odžaku prijavljuje da mu je iz obiteljske kuće, istog dana od 10,00 pa do trenutka prijave, nepoznata osoba ili više njih otuđila 2600 KM. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid te poduzeli druge mjere i radnje u vezi s KD „Teška krađa“.

  Dana 01. rujna 2023. godine službenici kriminalističke policije PU Odžak su došli do operativnih saznanja da je A.M. rođen 1994. godine, nastanjen u Odžaku krivotvorio odnosno dopunjavao liječničke recepte izdane od strane liječnika u DZ Odžak te je iste takve recepte koristio u više ljekarni na području Odžaka kako bi dobio veću količinu lijekova od one zaista propisane. U vezi s navedenim policijski službenici će poduzeti mjere i radnje predviđene zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 02. rujna 2023. godine oko 12,40 sati R.Š. rođena 1993. godine, nastanjena u mjestu Prutače je, u Vidovicama, narušila javni red i mir prosjačenjem. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 02. rujna 2023. godine oko 12,40 sati H.Š. rođena 1988. godine, nastanjena u Brčkom je, u Vidovicama, narušila javni red i mir prosjačenjem. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirana je jedna prijava prometne nezgode.

  Dana 30. kolovoza 2023. godine oko 20,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 14. Ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Dž.Đ. i J.P. oboje iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je J.P. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 669 vozila i vozača. Uručili su 110 prekršajnih naloga, 32 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne opuštenog parkiranja te su podnijeli 10 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 6 vozila i 12 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 19 prijava ostalih događaja

  Dana 28. kolovoza 2023. godine oko 07,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.R. iz Novog Grada prijavljuje da lovci pucaju iz lovačkog naoružanja u blizini obiteljskih kuća u Novom Gradu. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 28. kolovoza 2023. godine oko 08,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom S.G. iz Odžaka prijavljuje da mu je tijekom noći došlo do oštećenja na osobnom vozilu. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 28. kolovoza 2023. godine oko 15,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da E.K. ima problema sa suprugom L.R. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 29. kolovoza 2023. godine oko 13,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom J.P. nastanjena u Hrvatskoj prijavljuje nestanak novčanika i osobnih dokumenata za vrijeme trajanja Svečanog misnog slavlja u dvorištu župne crkve Glavosijeka Svetog Ivana Krstitelja u Odžaku. O prijavi je voditelj smjene sastavio službenu zabilješku.

  Dana 29. kolovoza 2023. godine oko 13,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom I.J. nastanjena u Hrvatskoj prijavljuje nestanak novčanika i osobnih dokumenata za vrijeme trajanja Svečanog misnog slavlja u dvorištu župne crkve Glavosijeka Svetog Ivana Krstitelja u Odžaku. O prijavi je voditelj smjene sastavio službenu zabilješku.

  Dana 29. kolovoza 2023. godine oko 16,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.A. iz Potočana prijavljuje nestanak novčanika i osobnih dokumenata za vrijeme trajanja Svečanog misnog slavlja u dvorištu župne crkve Glavosijeka Svetog Ivana Krstitelja u Odžaku. O prijavi je voditelj smjene sastavio službenu zabilješku.

  Dana 30. kolovoza 2023. godine policijski službenici PS Odžak su postupajući po Zakonu o oružju i streljivu Županije Posavske privremeno oduzeli plinski pištolj i pripadajuće streljivo od A.M. rođen 1991. godine, nastanjen u Odžaku te će protiv imenovanog biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 31. kolovoza 2023. godine oko 08,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom Š.H. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa bratom M.H. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim kao i s A.H. nakon čega je Š.H. i A.H. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 31. kolovoza 2023. godine oko 10,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.P. iz Pruda prijavljuje da ima problema sa I.P. iz Pruda. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 31. kolovoza 2023. godine oko 10,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljen pronalazak dva minsko eksplozivna sredstva. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sredstva preuzela te ih smjestila u prostoriju za namijenjenu za odlaganje minsko eksplozivnih sredstava u PU Odžak.

  Dana 31. kolovoza 2023. godine oko 10,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom D.M. iz Orašja prijavljuje da ima problema sa I.N. iz Tolise. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 31. kolovoza 2023. godine oko 11,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno oštećenje na teretnom vozilu vlasništvo poduzeća „Euotrans d.o.o.“ iz Gradačca koje je bilo parkirano na GP Šamac i koja su nastala istog dana uslijed košenja trave od strane djelatnika JP „Vodokom“ iz Domaljevca. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 31. kolovoza 2023. godine oko 19,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno oštećenje vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo M.M. nastanjena u Austriji koja se vozilom kretala Brodskom ulicom u Odžaku i koja su nastala istog dana uslijed košenja trave od strane M.M. iz Odžaka. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su imenovanoj izdali Potvrdu o oštećenju te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 01. rujna 2023. godine oko 08,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom B.S. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa M.D. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je M.D. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 01. rujna 2023. godine oko 18,47 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljena vika i galama u Orašju u 18. ulici. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je na mjestu događaja zatekla R.P., J.P. i Dž.P. s kojima je obavila obavijesne razgovore nakon čega je Dž.P. i J.P. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 02. rujna 2023. godine oko 15,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom S.S. iz Ade prijavljuje da traktori koji su obavljali radove na njivi koju koristi Z.K. iz Odžaka prelazeći preko njegove parcele pogazili posijani krumpir. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te su o događaju obaviješteni službenici kriminalističke polcije PU Odžak koji će poduzeti predviđene mjere i radnje.

  Dana 02. rujna 2023. godine policijski službenici PS Odžak su postupili po prijavi kojom je prijavljena preglasna glazba u Gornjoj Dubici u vikendici vlasništvo M.S. iz Gornje Dubice. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je upozorila organizatora slavlja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 03. rujna 2023. godine oko 13,12 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom Z.G. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice s bratom Z.S. iz Odžaka. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 03. rujna 2023. godine oko 12,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni policijski službenik PS Modriča prijavio da je u DZ Modriča zaprimljen J.T. koji je zadobio tjelesne ozljede istog dana za vrijeme dok je radio u poduzeću Strolit u Odžaku. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 7 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje, 8 osiguranja javnih okupljanja kao i asistenciju djelatnicima Doma zdravlja Odžak.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 30 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti