Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 29.04.-30.04.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom protekla 24 sata na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 29. travnja 2024. godine u vremenu od 11,50 do 12,30 sati službenici kriminalističke policije MUP-a Županije Posavske su, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu plovnog objekta-splava koji je privezan uz obalu rijeke Save u Orašju, a koji koristi I.O. rođen 1975. godine, nastanjen u Orašju. Prilikom pretrage imenovani je dragovoljno predao predmete koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. O događaju je upoznat nadležni tužitelj.

  Dana 24. travnja 2024. godine oko 22,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je R.T. rođena 1951. godine iz Odžaka prijavila da je njezin sin S.T. dana 26.04.2024. godine oko 23,30 sati nepoznatim predmetom oštetio komarnik na ulaznim vratim njezine obiteljske kuće čime je pričinjena šteta od oko 500 KM. Po prijavi su postupili dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ izvršili očevid na mjestu događaja te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirana je jedna prijava prometnih nezgoda.

  Dana 29. travnja 2024. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 36. ulici na parking prostoru ispred zgrade Porezne uprave. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili su u nezgodi sudjelovali nepoznati vozač s nepoznatim vozilom i parkirano osobno vozilo vlasništvo D.J. iz Ugljare. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom protekla 24 sata policijski službenici su kontrolirali 75 vozila i vozača. Uručili su 20 prekršajnih naloga i 13 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 1 vozilo.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je dvije prijave ostalih događaja

  Dana 29. travnja 2024. godine oko 08,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.O. iz Odžaka prijavila bivšeg supruga O.K. da je uznemirava na poslu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 29. travnja 2024. godine oko 21,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.H. iz Odžaka prijavio da mu se pas otrgnuo iz ruke i pobjegao u nepoznatom pravcu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom protekla 24 sata legitimirali 3 nepoznate osobe te su izvršili 1 pratnju kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 5 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti