Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 29.08.-04.09.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 31. kolovoza 2022 godine oko 11,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom muškarac prijavljuje kako njegova kćerka ima problema sa svojim suprugom. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave gdje postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Nasilje u obitelji“ zbog čega je muškarac uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba gdje će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su upoznati dežurni sudac Općinskog suda u Orašju kao i dežurni tužitelj u Županiji Posavskoj.

  Dana 31. kolovoza 2022 godine oko 13,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset petogodišnji S.K. iz Donje Mahale prijavljuje KD „Prijevaru“ koja se dogodila 26.07.2022 godine od strane S.R. iz Novog Grada (ostali podaci nepoznati) na način da je prijavitelj na račun osumnjičenog uplatio predujam za pelet u iznosu od 6000 KM koji je od dana uplate prekinuo kontakt s prijaviteljem a da prethodno nije isporučio dogovorenu narudžbu. O događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je pet prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 30. kolovoza 2022. godine oko 22,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset šestogodišnji M.Dž. iz D. Mahale prijavljuje narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem u D. Mahali na lokaciji „Drcin ranč“ gdje se održava manifestacija „Dani Hrvatskog filma“ na način da više nepoznatih osoba sa brodice koja se nalazi na rijeci Savi jakim reflektorom ometa, a ujedno i vrijeđa gledatelje koji su nazočili prikazivanju filma. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je zatekla opisanu brodicu vezanu u neposrednoj blizini hotela Navis u Orašju kao i tri osobe na njoj i to pedeset četverogodišnjeg M.Č. iz Orašja, četrdeset devetogodišnjeg A.D. iz Orašja i pedeset osmogodišnjeg E.T. iz Orašja. Protiv imenovanih će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 31. kolovoza 2022. godine oko 11,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset trogodišnji F.S. iz Odžaka prijavljuje da ima nesuglasica s susjedom šezdeset petogodišnjim Š.Š. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesne razgovore s imenovanim kao i s četrdeset dvogodišnjim A.B. iz Odžaka te će zbog narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem protiv svih imenovanih podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Općinskom sudu u Orašju a u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 31. kolovoza 2022. godine oko 13,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset jednogodišnja M.Dž. iz Donje Mahale prijavljuje da ju je 30.08.2022 godine oko 23,00 sati pedeset petogodišnji I.B. iz Donje Mahale vrijeđao kada je prolazila Savskom ulicom u D. Mahali. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te će protiv I.B. biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog narušavanja JRiM naročito drskim ponašanjem a u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 31. kolovoza 2022. godine oko 23,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset devetogodišnja V.H. iz Orašja prijavljuje da se u ugostiteljskom lokalu „La Miami“ u Orašju pušta preglasna glazba. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će protiv vlasnika navedenog lokala devetnaestogodišnjeg Z.K. iz Oštre Luke podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 01. rujna 2022. godine oko 14,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u Orašju u zgradi Vlade Županije Posavske. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je javni red i mir vikom i galamom narušio četrdeset šestogodišnji M.B. iz Donje Mahale. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda

  Dana 29. kolovoza 2022. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju VI i XI ulice i u kojoj su sudjelovali D.J. iz Orašja i M.M. iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 01. rujna 2022. godine oko 16,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na križanju ulica R. Porobića i Bosanske. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.P. iz Gruda koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i S.F. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao električnim romobilom. U nezgodi je imenovani S.F. zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika Županijske bolnice u Orašju.

  Dana 01. rujna 2022. godine oko 19,37 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari kod kbr 188 i u kojoj su sudjelovali D.M. iz Orašja i M.L. iz Domaljevca koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. rujna 2022. godine oko 00,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II i XIV ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.B. nastanjen u mjestu Vučkovci, općina Gradačac koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i dva parkirana osobna vozila vl. Z.P. državljanin R. Hrvatske i I.K. iz Orašja. U nezgodi su imenovani A.B. i 3 putnika u vozilu S.O., F.M. i E.S., sva trojica nastanjeni na području Gradačca, zadobili lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika Županijske bolnice u Orašju dok je na vozilima i imovini TC City centar IN nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 450 vozila i vozača. Uručili su 111 prekršajnih naloga, 19 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 2 vozila i 1 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 30. kolovoza 2022. godine u vremenu od 19,00 do 21,00 sati policijski službenici PS Odžak su postupali u vezi pronalaska 20 migranata državljana Indije koji su propraćeni iz Posavske Mahale do granice prema RS-u gdje su ih preuzeli policijski službenici PS Modriča koji su ih dalje uputili prema prihvatilištu za migrante u Sarajevu.

  Dana 30. kolovoza 2022. godine policijski službenici kriminalističke policije PU Odžak su postupili po prijavi službenika MUP Tuzlanske Županije koji su prijavili da je na liječenje u bolnicu u Tuzli zaprimljena Z.B. iz Gradačca koja je zadobila ozljede padom s balkona neosiguranog ogradom u obiteljskoj kući njezine kćerke u Odžaku. Na mjestu događaja je izvršen očevid te je utvrđeno da je imenovana 29.08.2022 godine oko 03,30 sati, dok se nalazila sama u sobi, pala sa balkona neosiguranog ogradom nakon čega joj je pružena liječnička pomoć u bolnici u Tuzli gdje je dežurni liječnik konstatirao teške tjelesne ozljede. O poduzetim mjerama i radnjama je obaviješten nadležni tužitelj u Županiji Posavskoj.

  Dana 31. kolovoza 2022. godine oko 08,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.B. iz Kostrča prijavljuje da je u dvorištu obiteljske kuće na kbr. 21 pronašao beživotno tijelo svoga rođaka M.B. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog mrtvozornika DZ Orašje koji je izvršio pregled tijela i utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Dana 01. rujna 2022. godine oko 07,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da je u Kopanicama, uz cestu, kod kbr. 217 pronađeno beživotno tijelo V.L. iz Kopanica. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog mrtvozornika DZ Orašje koji je izvršio pregled tijela i utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 23 nepoznate osobe te su izvršili 4 pratnje i 7 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 198 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena jednog ugostiteljskog objekata o čemu su službenom zabilješkom obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 14 prijava sigurnosnih događaja te su provedene 4 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti