Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 29.1.-4.2.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 30. siječnja 2024. godine oko 13,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je K.S.N. rođena 1991. godine nastanjena u Tolisi, uposlenica drogerije DM u Orašju, prijavila krađu parfema vrijednosti 159 KM u navedenoj drogeriji. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 31. siječnja 2024. godine oko 14,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba s područja Orašja prijavila da je u dvorištu jedne osnovne škole na području Orašja nakon verbalne rasprave fizički napadnut njezin malodobni sin kojemu je dežurni liječnik DZ Orašje konstatirao lake tjelesne ozljede. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je malodobniku ozljede nanio drugi malodobnik čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“. O događaju je upoznat nadležni tužitelj i djelatnik Centra za socijalni rad u Orašju.

  Dana 02. veljače 2024. godine oko 19,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.S. rođen 1962. godine, nastanjen u Gornjoj Dubici prijavio da je izvršena provala u njegovu obiteljsku kuću u Gornjoj Dubici. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ izvršili očevid. Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih istog dana u vremenu od 17,35 sati pa do trenutka prijave podesnim predmetom razvalila prozor koji se nalazi na krovu kuće i izvršila premetačinu gdje je prema izjavi vlasnika otuđen novčanik njegove supruge u kojem su se nalazili osobni dokumenti i 200 KM kao i neutvrđena količina zlatnog nakita.
  Dana 04. veljače 2024. godine oko 19,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je A.K. rođena 1996. godine, nastanjena u Grebnicama prijavila da je fizički napadnuta od strane D.I. rođen 2002. godine, nastanjen u Grebnicama uslijed čega je zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Domaljevac. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će poduzeti mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „laka tjelesna ozljeda“.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 30. siječnja 2024. godine oko 06,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XIV. ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala M.K. iz Jenjića koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i pas čiji je vlasnik nepoznat. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 01. veljače 2024. godine oko 11,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu i u kojoj su sudjelovali S.J. nastanjen u mjestu Potočari, Brčko Distrikt koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i S.I. iz Grebnica koji su u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 01. veljače 2024. godine oko 14,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u VI. ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač upravljajući nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo H.K. iz Orašja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 02. veljače 2024. godine oko 07,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je I.B. iz Novog Sela upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom koje koristi P.R. iz Odžaka. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 02. veljače 2024. godine oko 09,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju XVII. i XXXVI. ulice. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.N. i A.N. oboje iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 550 vozila i vozača. Uručili su 166 prekršajnih naloga, 39 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja i 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 4 vozila i 7 vozača od kojih su jednog vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 11 prijava ostalih događaja

  Dana 29. siječnja 2024. godine oko 13,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.N. iz Tolise prijavio oštećenja prednjeg vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo imenovanog. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 30. siječnja 2024. godine oko 18,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.H. iz Odžaka prijavila da je u dvorištu svoje obiteljske kuće zatekla dva uginula pijetla te sumnja da je pijetlove usmrtio susjedov pas. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave nakon čega je obavila obavijesne razgovore s prijaviteljicom i njezinim susjedom M.H. nakon kojeg je M.H. upozoren te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 31. siječnja 2024. godine oko 07,10 sati PS Odžak zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u Donjem Svilaju nalaze 2 migranta. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je utvrdila da se radi mlađim državljanima Afganistana bez osobnih dokumenata koji su, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 31. siječnja 2024. godine oko 09,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je K.L. iz Boka prijavila da je u Boku u obiteljskoj kući pronašla beživotno tijelo M.K. koja živi na navedenoj adresi. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Orašje koji pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 01. veljače 2024. godine oko 08,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.N. iz Odžaka prijavio oštećenja zadnjeg vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo imenovanog. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 01. veljače 2024. godine oko 13,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.M. iz Odžaka prijavila nesuglasice sa svojim bivšim suprugom A.M. iz Odžaka. Po prijavi je postupio voditelj smjene koji je o postupanju sastavio službenu zabilješku.

  Dana 03. veljače 2024. godine oko 12,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.M. iz Matića prijavila nesuglasice sa svojim suprugom S.M. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je S.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 04. veljače 2024. godine policijski službenici PS Odžak su postupili po prijavi kojom je prijavljena preglasna glazba u Odžaku u ulici R. Porobića. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave nakon čega je upozorila A.D. koji je glazbu utišao te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 04. veljače 2024. godine oko 09,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.K. iz Odžaka prijavio nesuglasice sa M.R. iz Novog Grada. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je M.R. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 04. veljače 2023. godine oko 10,30 sati policijski službenici PS Odžak su na cesti između Donjeg Svilaja i Novog Grada uočili i kontrolirali 2 migranta. Kontrolom je utvrđeno da se radi o 2 mlađe muške osobe koji nisu imali osobne dokumente a po izjavi su državljani Maroka. O događaju je obaviješten inspektor za strance koji su, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 04. veljače 2024. godine oko 13,05 sati PS Odžak zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u Gornjem Svilaju nalazi veći broj migranta. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja i policijski službenici Granične policije BiH koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da se radi o 26 državljana Sirije bez osobnih dokumenata koji su, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 25 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje, 2 osiguranja javnih okupljanja, 1 asistenciju kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 20 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti