Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 29.11.-05.12.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 29. studenog 2021. godine oko 14,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u Novom Gradu, općina Odžak vl. I.V. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je osigurala mjesto događaja do dolaska ekipe za očevide. Vršenjem očevida je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih izvršila provalu u obiteljsku kuću gdje su premetačinom pronašli pričuvni ključ da bi potom iz garaže otuđili putničko motorno vozilo marke Marcedes CLK reg. M23-K-271 u kojem se nalazilo 2000 CHF i 1000 Eura. Policijski službenici će nastaviti sa poduzimanjem mjera i radnji na rasvjetljavanju počinjena KD „Teška krađa“.

  Dana 30. studenog 2021. godine oko 22,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset dvogodišnji G.R. iz Odžaka prijavljuje da ga je u Odžaku u ugostiteljskom lokalu „Danex“ tjelesno napao trideset trogodišnji M.S. iz Odžaka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je imenovani G.R. upućen na liječnički pregled u DZ Odžak gdje je dežurni liječnik konstatirao da je isti zadobio lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje da je M.S. počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“ protiv istog će biti poduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 04. prosinca 2021. godine oko 16,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom K.S. iz Tolise uposlenica drogerije „DM“ koja se nalazi u sklopu TC City centar In prijavljuje da je pregledom snimki nadzornih kamera utvrdila da je nepoznata osoba 02.12.2021 godine oko 14,30 sati s police iz navedene drogerije otuđila dva parfema ukupne vrijednosti 249,50 KM. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Krađa“ po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 30. studenog 2021. godine oko 22,50 sati u Odžaku u ul. Dž. Bijedića javni red i mir drskim ponašanjem je narušio pedeset dvogodišnji G.R. iz Odžaka kojemu je zbog počinjenja prekršaja izdat prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su pet prijave prometnih nezgoda.

  Dana 29. studenog 2021. godine oko 08,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana u Orašju u VIII ulici, a u kojoj su sudjelovali M.F. iz D. Mahale i S.Ć. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 30. studenog 2021. godine oko 11,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila dana 29.11.2021. godine oko 18,00 sati u Matićima u ul. Bana Jelačića, a u kojoj su sudjelovali M.K. iz Tolise koji je upravljajući traktorom ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. M.K. iz Matića. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 01. prosinca 2021. godine oko 12,16 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. Bratstva i jedinstva, a u kojoj su sudjelovali M.Ć. iz Odžaka i I.M. iz G. Dubice koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 02. prosinca 2021. godine oko 07,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Orašje, a u kojoj su sudjelovali Z.B. i M.Đ. obojica iz Šamca koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim motornim vozilima vl. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. prosinca 2021. godine oko 19,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Gornji Svilaj, općina Odžak. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali N.V. iz Vukosavlja i A.O. iz Doboja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 562 vozila i vozača, uručili su 102 prekršajnih naloga i 13 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po jedno vozilo i vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su dvije prijave ostalih događaja.

  Dana 01. prosinca 2021. godine oko 10,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je došlo do svađe i nesuglasica u Boku između bivših supružnika P.J. i K.J. oboje iz R. Hrvatske. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su s imenovanima obavili obavijesne razgovore nakon čega su ih upozorili zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 01. prosinca 2021. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljen pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva prilikom oranja njive na lokaciji Saulje u Grebnicama. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je obilježila mjesto pronalaska MES-a te su o događaju upoznati djelatnici Civilne zaštite.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 31 nepoznatu osobu te su izvršili 4 pratnje i 2 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 225 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 173 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu zabilježili prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 11 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti