Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 30.08-05.09.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 30. kolovoza 2021. godine oko 17,50 sati dvadeset sedmogodišnja N.H. iz mjesta Škorići, općina Gradačac je počinila KD „Davanje lažnog iskaza“ prilikom davanja izjave u svojstvu svjedoka a na okolnosti KD „Razbojnička krađa“. O događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio da se imenovana ispita u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje u počinjenja gore navedenog kaznenog djela, o čemu će tužiteljstvu biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu.
  Dana 04. rujna 2021. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom šezdeset četverogodišnji J.P. iz Orašja prijavljuje da ga je 14. kolovoza 2021. godine oko 03,00 sati ispred ugostiteljskog lokala „S-Club“ u Ugljari tjelesno napao pedeset četvorogodišnji A.P. iz Draganovaca musljed čega je zadobio lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje, čime postoje osnovi sumnje da imenovani A.P. ponio KD „Laka tjelesna ozljeda“.

  Dana 04. rujna 2021. godine oko 21,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset petogodišnja R.P. iz D. Mahale prijavljuje da je četrdeset jednogodišnji M.G. iz Orašja razbio prozor na njezinoj kući i ušao u istu, gdje je R.P. zatražila od M.G. da isti napusti kuću što je on odbio. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave, gdje je unutar kuće zatekla imenovanog M.G. i istog uhitila zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Narušavanje nepovrjedivosti doma“ i sprovela u PU Orašje gdje je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba. O događaju su upoznati nadležni tužitelj ŽP kao i dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 02. rujna 2021. godine oko 15,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom koje se dogodilo u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je javni red i mir naročito drskim ponašanjem narušio četrdeset petogodišnji M.B. iz Donje Mahale, te je imenovanom uručen prekršajni nalog.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 01. rujna 2021. godine oko 15,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 11,20 sati u Orašju, a u kojoj su sudjelovali J.M. iz Vidovica i Z.M. iz Njemačke, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 02. rujna 2021. godine oko 15,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu u neposrednoj blizini poduzeća „Sim Company“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.S. i I.Č. obojica iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 04. rujna 2021. godine oko 19,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.M. iz Matića prijavljuje da je u O. Luci u ul. S. Radića kod kbr. 76 upravljajući putničkim motornim vozilom udario psa. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdila da je u nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 761 vozila i vozača, uručili su 160 prekršajnih naloga i 33 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 6 vozila i 5 vozača od kojih su jednog vozača, zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju, zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je šest prijava ostalih događaja.

  Dana 30. kolovoza 2021. godine oko 17,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom J.Ž. iz Vidovica prijavljuje da ima problema sa Z.K. iz Vidovica. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa navedenim obavila obavijesne razgovore i imenovanog Z.K. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 01. rujna 2021. godine oko 02,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu glasne verbalne rasprave između dvije osobe u Orašju u XIV ulici ispred autobusnog kolodvora. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja na mjestu događaja zatekla E.P. i A.K. oboje iz Orašja, sa kojima su obavili obavijesni razgovor nakon čega su imenovani upozoreni zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 01. rujna 2021. godine oko 11,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.S. iz D. Mahale prijavljuje da je prilikom pospremanja obiteljske kuće pronašao dvije automatske puške s pripadajućim spremnicima i streljivom. O prijavi su upoznati djelatnici Civilne zaštite koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 01. rujna 2021. godine oko 15,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.V. iz D. Mahale prijavljuje da ima problema sa M.G. iz Donje Mahle. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa navedenim obavila obavijesne razgovore i imenovane upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 03. rujna 2021. godine službenici OKP PU Odžak i krim. tehničar su po nalogu nadležnog tužitelja Županije Posavske izvršili očevid mjesta događaja KD „Izazivanje opće opasnosti“ koje se dogodilo 24. kolovoza 2021. godine u Pos. Mahali.

  Dana 05. rujna 2021. godine oko 15,15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u Grebnicama. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 32 nepoznate osobe, saslušali su jednu osobu u svojstvu svjedoka, te su izvršili 13 osiguranja javnih okupljanja i jednu pratnju.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 260 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom su zatekli 3 osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji prema kojima su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Izvršili su i 173 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno su skupno 13 prijava događaja i 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti