Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 30.1.-5.2.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 31. siječnja 2023. godine oko 14,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom šezdeset devetogodišnji M.D. iz Donje Mahale prijavljuje pedeset trogodišnjeg M.D. iz Donje Mahale da mu je u njegovoj kući uputio prijetnje držeći kuhinjski nož u ruci. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“.

  Dana 01. veljače 2023. godine policijski službenici PU Odžak su došli do saznanja da je nepoznata osoba ili više njih izvršila krivotvorenje isprave na način da je s interneta snimila obrazac ispisnice Nogometnog saveza BiH, a nakon čega je izvršila skeniranje izvornog pečata s kojim su ovjerili 3 istupnice te potom tako izrađeni pečat uporabili za ovjeru sporazumnog raskida amaterskog ugovora, a zatim u ime predsjednika NK Odžak 102 lažno potpisali iste dokumente krivotvoreći potpis predsjednika. O svemu navedenom je upoznat nadležni tužitelj koji je usmeno naložio provođenje mjera i radnji zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Dana 03.02.2023 godine u vremenu od 09,30 do 10,20 sati službenici kriminalističke policije PU Odžak, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, a u vezi s gore navedenim kaznenim djelom, su izvršili pretragu obiteljske kuće, pripadajućih objekata i osobnog vozila koja koristi dvadeset sedmogodišnji M.J. iz Papučije, Donja Dubica, općina Odžak. Pretragom su pronađeni traženi predmeti.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 01. veljače 2023. godine oko 10,40 sati u Ugljari javni red i mir je narušio dvadeset osmogodišnji J.J. iz Donje Mahale na način da je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike za vrijeme dok su iste poduzimali službene radnje. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u sladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 03. veljače 2023. godine oko 23,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.B. portir u ŽB Orašje, prijavljuje da ima problema s muškom osobom koja ometa rad zdravstvenih djelatnika u ŽB Orašje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i zbog upornosti u činjenju prekršaja uhitila trideset dvogodišnjeg D.M. iz Orašja nakon čega je imenovani smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba. Zbog narušavanja javnog reda i mira imenovanom D.M. je uručen prekršajni nalog.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 31. siječnja 2023. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Dž.G. iz Gradačca prijavljuje prometnu nezgodu koja se dogodila 30.01.2023 godine u Orašju na benzinskoj crpki Rox gdje je nepoznati vozač upravljajući nepoznatim vozilom ostvario kontakt s rasvjetnim stupom. Po prijavi je postupila patrola prometne policije PU Orašje koji su izvršili očevid na mjestu događaja.

  Dana 01. veljače 2023. godine oko 23,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljena prometna nezgoda u Tolisi u ulici V. Nazora u kojoj ima jedna ozlijeđena osoba. Po prijavi je postupila patrola prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao N.M. iz Matića koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je suvozač u vozilu N.D. iz Tolise zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je vozač N.M. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 03. veljače 2023. godine oko 13,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 30.01.2023 godine oko 15,30 sati u D. Mahali u Školskoj ulici, a u kojoj su sudjelovali Z.V. i J.N. obje iz Donje Mahale koje su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. veljače 2023. godine oko 13,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 02.02.2023 godine oko 12,25 sati u Orašju na križanju magistralne ceste M-1.8 i XIV ulice, a u kojoj su sudjelovali M.N. iz D. Žabara i I.M. nastanjen u Bošnjacima, RH koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 05. veljače 2023. godine oko 03,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljena prometna nezgoda u Matićima. Po prijavi je postupila patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u nezgodi sudjelovao A.S. iz Kerepa, općina Gradačac koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i parkirano osobno vozilo vl. M.B. nastanjene u Andrijaševcima, RH. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je vozač A.S. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 05. veljače 2023. godine oko 03,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.V. iz D. Mahale prijavljuje prometnu nezgodu koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Matići gdje je nepoznati vozač upravljajući nepoznatim vozilom ostvario kontakt s osobnim vozilom kojim je upravljao imenovani. Po prijavi je postupila patrola prometne policije PU Orašje koja je izvršili očevid na mjestu događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 596 vozila i vozača. Uručili su 126 prekršajnih naloga, podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i 28 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 5 vozila i 8 vozača od kojih su jednog, zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju, zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je šest prijava ostalih događaja

  Dana 30. siječnja 2023. godine oko 07,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom S.S. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa M.M. iz Odžaka Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je M.M. upozorena zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 30. siječnja 2023. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.M. iz Kostrča prijavljuje da ima problema sa A.M. iz Kostrča. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su iste upozorene zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 30. siječnja 2023. godine oko 20,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljen požar na obiteljskoj kući vlasništvo H.A. koja se nalazi u ulici 102 odžačke brigade HVO u Odžaku. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja i pripadnici DVD Odžak.

  Dana 31. siječnja 2023. godine oko 17,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.M. iz Tolise prijavljuje da se njezini roditelji J.M. i M.M. svađaju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su M.M. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 01. veljače 2023. godine oko 23,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.K. iz Sanskog Mosta prijavljuje svog dečka E.V. iz Odžaka da je oko 22,50 sati otišao iz stana u kojem imenovani borave te je odnio mobilni telefon prijaviteljice. Po prijavi su postupili policijski službenici PU Odžak.

  Dana 05. veljače 2023. godine oko 11,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom R.M. iz Orašja prijavljuje da ima problema sa E.S iz Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su iste upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 33 nepoznate osoba te su izvršili 1 pratnju i 2 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 185 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskog objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 16 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti