Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 4.9.-8.9.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 07. rujna 2023. godine oko 10,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Z.S. rođen 1980. godine, nastanjen u Odžaku prijavio da mu je, 05.09.2023. godine u vremenu od 13,30 do 14,00 sati na benzinskoj postaji Hifa u Orašju, brat Z.S. rođen 1974. godine uputio prijetnje da će napasti na život i tijelo što je kod Z.S. izazvalo osjećaj ugroze. O prijavi je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti daljnje mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“.

  Dana 07. rujna 2023. godine oko 10,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je F.S. rođena 1980. godine, nastanjen u Odžaku prijavila da joj je, 05.09.2023. godine u vremenu od 13,30 do 14,00 sati na benzinskoj postaji Hifa u Orašju, Z.S. rođen 1974. godine uputio prijetnje da će napasti na život i tijelo što je kod F.S. izazvalo osjećaj ugroze. O prijavi je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti daljnje mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 05. rujna 2023. godine oko 14,12 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Z.S. rođen 1974. godine, nastanjen u Odžaku prijavio da je dok se nalazio na benzinskoj postaji Hifa u Orašju došao njegov brat Z.S. rođen 1980. godine, nastanjen u Odžaku te je istom prijetio i psovao. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim te će protiv Z.S. rođen 1980. Godine biti pokrenut prekršajni postupak zbog narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 04. rujna 2023. godine oko 09,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u na magistralnoj cesti M 14.2. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.J. iz Odžaka i P.J. iz Donje Dubice koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 04. rujna 2023. godine oko 14,23 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u ul. S. Radića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.V. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom i P.B. iz D. Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je P.B. zadobio tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 06. rujna 2023. godine oko 09,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana U Oštroj Luci na parking prostoru ispred trgovine Maxi i u kojoj su sudjelovali J.A. iz Oštre Luke koja je upravljajući osobnim vozilom ostvarila kontakt s parkiranim osobnim vozilom vl. poduzeća Mepas d.o.o iz Širokog Brijega. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 06. rujna 2023. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru ljekarne „Ćavarović“. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.D. iz Tolise i M.P. iz D. Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 07. rujna 2023. godine oko 01,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku u ul. Filipovići. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.K. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je D.K. zadobio teške tjelesne ozljede, a suvozač L.O. iz Tolise lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 07. rujna 2023. godine oko 22,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u na magistralnoj cesti M 14.1 u Novom Gradu. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.K. iz Novog Grada koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo D.L. iz Novog Grada. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 357 vozila i vozača. Uručili su 80 prekršajnih naloga, 16 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne opuštenog parkiranja te su podnijeli 12 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 8 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 12 prijava ostalih događaja

  Dana 04. rujna 2023. godine oko 11,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom J.Č. iz Vojskove prijavljuje da mu je nepoznata osoba ili više njih isjekla šumu na lokalitetu koji se nalazi pored bare „Starača“. Po prijavi postupili dežurni kriminalistički istražitelj i službenik Uprave za šumarstvo.

  Dana 04. rujna 2023. godine oko 13,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.T. iz D. Svilaja prijavila nesuglasice sa H.K. iz Odžaka. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je H.K. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 05. rujna 2023. godine oko 11,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom Dž.P. iz Odžaka prijavljuje da njezina malodobna kćerka ima problema sa učenicima koji idu i zajednički razred. Po prijavi postupio voditelj smjene PS Odžak koji je o postupanju sastavio službenu zabilješku.

  Dana 05. rujna 2023. godine oko 15,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Š.R. prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo Ministarstva obrane BiH koje se dogodilo u Tolisi u ul. V. Nazora. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 05. rujna 2023. godine oko 15,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.S. iz Šamca prijavila nesuglasice sa M.M. iz Novog Grada. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je M.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 06. rujna 2023. godine oko 09,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između D.B. i njegovog brata M.B. obojica iz Kostrča. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je D.B. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 06. rujna 2023. godine oko 13,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je E.M. iz Gradačca prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na njegovom osobnom vozilu koje se dogodilo u Domaljevcu. Imenovanom je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 06. rujna 2023. godine oko 15,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je I.B. iz Vojskove prijavio oštećenje na njegovom osobnom koje se dogodilo u Gornjoj Dubici u kontaktu s psom lutalicom. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 06. rujna 2023. godine policijski službenici PS Orašje su protiv E.E. rođena 1961. godine, nastanjena u Jenjiću podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske zbog posjedovanja zračnog pištolja za koji nije podnesena prijava o nabavci istog.

  Dana 06. rujna 2023. godine oko 17,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Đ.Dž. iz D. Mahale prijavio nesuglasice sa Đ.Ž. iz D. Mahale. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je Đ.Ž. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 06. rujna 2023. godine policijski službenici PU Odžak su postupili po depeši NCB Interpol Sarajevo te su koristeći dobivene koordinate locirali, a zatim i pronašli osobno vozilo, koje je depešom traženo, u N. Selu u dvorištu obiteljske kuće A.I. koji se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj. U navedenoj obiteljskoj kući su zatečeni njemački državljani L.R.J. koji je izjavio da je on vozilo unajmio i da isto koristi, B.M. i I.V. koji su izjavili da u kući borave uz suglasnost vlasnika. Pronađeno vozilo je prevezeno u krug PU Odžak i na istom je vidljivo oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla, dok su imenovani pozvani u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta i obavljanja obavijesnih razgovora nakon čega su, a pošto nije bilo zahtjeva za daljnje postupanje, vraćeni na adresu gdje borave.

  Dana 07. rujna 2023. godine oko 15,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljen požar u Tolisi na njivama zvanim Jelenež. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici PVP Orašje koji su požar ugasili kao i patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklih 96 sati legitimirali 8 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje, 1 osiguranje javnog okupljanja i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljena je 21 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti