Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 5.2.-11.2.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je šest prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 05. veljače 2024. godine oko 12,15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je D.I. rođen 2002. godine, nastanjen u Grebnicama prijavio da je A.K. rođena 1996. godine, nastanjena u Grebnicama, s kojom živi u vanbračnoj zajednici, dana 04.02.2024 godine oko 14,00 sati razbila ulazna pvc vrata na kući u kojoj žive imenovani čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od cca 900 KM. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je poduzela mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“. O događaju je obaviješten dežurni kriminalistički istražitelj PU Orašje.

  Dana 06. veljače 2024. godine oko 20,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.Ž. rođen 1980. godine, nastanjena u Tolisi prijavio da je fizički napadnut od strane Z.O. rođen 1994. godine, nastanjen u Tolisi uslijed čega je zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će poduzeti mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“.

  Dana 07. veljače 2024. godine oko 15,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Đ.Dž. rođen 1957. godine, nastanjen u Donjoj Mahali prijavio da je izvršena provala u njegovu vikendicu u Donjoj Mahali. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa u pokušaju“ izvršili očevid.

  Dana 07. veljače 2024. godine oko 20,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je B.P. rođena 1998. godine, nastanjena u Grebnicama prijavila da je nepoznata osoba ili više njih sa ugostiteljskog lokala „Simply“ u Orašju skinula pečat kojim je istog dana zapečaćen navedeni lokal od strane službenika Županijskog poreznog ureda, Porezne uprave F BiH. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka“ izvršili očevid. Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja da je navedeno KD počinio M.M. rođen 1985. godine, nastanjena u Domaljevcu koji je istog dana oko 21,50 sati pronađen u Tolisi te je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno KD nakon čega je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba te je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje.

  Dana 09. veljače 2024. godine oko 08,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom osobnog vozila, kojim je upravljao D.H. rođen 1983. godine, nastanjen u mjestu Donji Srebrenik, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 09. veljače 2024. godine oko 16,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.K. rođen 1997. godine, nastanjen u Oštroj Luci prijavio da je istog dana oko 15,15 sati u ugostiteljski lokal „La Miami-97“ u Orašju u vidno alkoholiziranom stanju ušao J.D. rođen 1969 godine, nastanjen u Oštroj Luci koji je držeći u ruci manju sjekiru prijetio da će sve razbiti u lokalu od čega su prijavitelj kao i drugi gosti u lokalu osjetili ugrozu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i izvjestila da je imenovani J.D. napustio lokal i osobnim vozilom se uputio u nepoznatom pravcu. Istog dana policijski službenici PS Domaljevac-Šamac su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao J.D. te su pregledom vozila na suvozačevom sjedalu pronašli manju sjekiru nakon čega imenovani je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilničko ponašanje“ te je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba i nad istim je provedeno kriminalističko istraživanje od strane dežurnog kriminalističkog istražitelja.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 07. veljače 2024. godine oko 20,45 sati u Tolisi M.M. rođen 1985. godine, nastanjen u Domaljevcu je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika zbog čega mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 08. veljače 2024. godine oko 12,32 sati R.R. rođena 1999. godine, nastanjena u Brčkom i E.M. rođena 2001. godine, nastanjena u Brčkom su u Orašju na parking prostoru benzinske postaje AGS narušile javni red i mir prosjačenjem. Imenovanim su uručeno prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 08. veljače 2024. godine oko 12,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u prostorijama Županijske bolnice u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je utvrdila da je javni red i mir naročito drskim ponašanjem narušio D.M. rođen 1991. godine, nastanjen u Ugljari. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 09. veljače 2024. godine oko 16,30 sati D.M. rođen 1991. godine, nastanjen u Orašju je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Imenovani je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen nakon čega je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je devet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 05. veljače 2024. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u neposrednoj blizini GP Orašje i u kojoj su sudjelovali I.P. nastanjen u Županji i D.Č. iz Vukovara koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 05. veljače 2024. godine oko 12,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kopanicama i u kojoj su sudjelovali I.L. i M.M. obojica iz Kopanica koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 07. veljače 2024. godine oko 14,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na magistralnoj cesti M 14.1 Odžak-Modriča. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.B. i A.M. obojica iz Modriče koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 08. veljače 2024. godine oko 10,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2 Orašje-Grebnice. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali J.L. iz Domaljevca i S.Š. iz Županje koje su u trenutku nezgode upravljale osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 09. veljače 2024. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti M 1.8 i u kojoj su sudjelovali S.O. iz Orašja i M.L. iz Bijeljine koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. veljače 2024. godine oko 07,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali V.A. iz Domaljevca i M.K. iz Oštre Luke koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi su V.A. i dijete, koje je bilo putnik u vozilu kojim je upravljala imenovana, zadobili tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. Imenovani M.K. je zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 10. veljače 2024. godine oko 12,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Odžak prijavio da su zaprimili dijete koje je zadobilo ozljede u prometnoj nezgodi koja se dogodila u Odžaku. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da se nezgoda dogodila na križanju ulica R. Porobića i A. Širbegovića u kojoj su sudjelovali S.B. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i djevojčica koja je upravljala biciklom. U nezgodi je djevojčica zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 11. veljače 2024. godine oko 02,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao S.M. iz Matića koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je imenovani zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje te je nastupila materijalna šteta.

  Dana 11. veljače 2024. godine oko 17,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II. i XIV. ulice. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali K.R. iz Orašja i D.M. nastanjen u Austriji koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je putnik u vozilu M.M zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 541 vozilo i vozača. Uručili su 127 prekršajnih naloga i 27 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po 2 vozila i 5 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je osam prijava ostalih događaja

  Dana 05. veljače 2024. godine oko 17,30 sati policijski službenici kriminalističke policije PU Orašje su preuzeli uhićenog Đ.B. rođen 1981. godine, nastanjen u Brčkom koji je uhićen istog dana na GP Orašje temeljem tjeralice PU Orašje. Nad imenovanim je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je istog dana oko 21,20 sati, zbog prestanka razloga za zadržavanje, pušten na slobodu.

  Dana 06. veljače 2024. godine oko 16,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom jeA.K. iz Grebnica prijavila da joj je D.I. iz Grebnica uzeo mobilni telefon. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 06. veljače 2024. godine oko 19,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je B.Š. iz Oštre Luke prijavio oštećenje na vozilu koje je nastalo u Orašju u XIV. ulici. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 08. veljače 2024. godine oko 10,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je D.K. djelatnik poduzeća „Poljoprivrednik“ iz Odžaka prijavio okupljanje osoba s traktorima u Gornjoj Dubici na lokalitetu Borota. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 09. veljače 2024. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Lj.S. iz Bijeljine prijavio gubitak probne registarske oznake na području Orašja. Imenovanom je izdana potvrda o gubitku registarskih pločica.

  Dana 10. siječnja 2024. godine oko 18,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je P.Đ. iz Brčkog prijavila da je došla do obiteljske kuće svoje sestre A.J. u Ugljari te da joj ne otvara vrata. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koji su ulaskom u kuću pronašli beživotno tijelo imenovane A.J. Po nakon čega je o istom upoznat dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Orašje koji pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 10. veljače 2023. godine oko 23,00 sati policijski službenici PS Odžak su u Odžaku u ul. R. Porobića zaustavili i kontrolirali osobno vozilo kojim je upravljao I.M. iz Tuzle. Kontrolom je utvrđeno da se u vozilu nalaze 4 migranta državljana Sirije. Nakon kontrole migranti su upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 11. veljače 2024. godine oko 23,20 sati policijski službenici PS Odžak su u Vojskovi kod mjesnog doma zatekli 11 migranata državljana Sirije dokumenata koji su, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 39 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje, 3 osiguranja javnih okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 27 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti