Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 6.3.-12.3.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je šest prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 06. ožujka 2023. godine oko 08,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je šezdesetogodišnji Đ.Ž. iz Donje Mahale prijavio oštećenja na svom osobnom vozilu koja su nastala 05.03.2023 godine u vremenu od 14,30 do 23,00 sati dok se vozilo nalazilo parkirano u Orašju na parking prostoru restorana Villa Aroma. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ te je o događaju obaviješten dežurni tehničar kriminalističke policije koji je fotografirao oštećenja na vozilu.

  Dana 06. ožujka 2023. godine oko 13,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom četrdeset petogodišnji Đ.L. iz Domaljevca prijavljuje da je u vremenskom razdoblju od 04.03.2023 godine pa do trenutka prijave nepoznata osoba otuđila mjerač temperature marke Thermo king koji se nalazio na priključnom vozilu vlasništvo poduzeća Yimor d.o.o. a koje je bilo parkirano ispred TC Yimor u Domaljevcu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krađa“. O događaju su upoznati dežurni istražitelj i tehničar kriminalističke policije PU Orašje koji su izvršili očevid te će poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 07. ožujka 2023. godine oko 15,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset trogodišnja S.Ž. iz Kopanica prijavljuje oštećenja na osobnom vozilu koje je nastalo dok se vozilo nalazilo parkirano u Orašju na parking prostoru u IV ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ te je o događaju obaviješten dežurni tehničar kriminalističke policije koji je fotografirao oštećenja na vozilu.
  Dana 07. ožujka 2023. godine oko 16,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset sedmogodišnja M.R. nastanjena u mjestu Bijela, općina Brčko prijavljuje oštećenja na osobnom vozilu koje je nastalo dok se vozilo nalazilo parkirano u Orašju na parking prostoru u IV. ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ te je o događaju obaviješten dežurni tehničar kriminalističke policije koji je fotografirao oštećenja na vozilu.

  Dana 11. ožujka 2023. godine oko 22,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je E.T. iz Odžaka prijavio tuču u Odžaku ispred lokala „Corner“ koji se nalazi u ul. 102 odžačke HVO brigade. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u tuči sudjelovali četrdesetogodišnji A.S. i dvadeset osmogodišnji A.K. obojica iz Odžaka. Imenovanim je pružena liječnička pomoć u DZ Odžak gdje je dežurni liječnik konstatirao da je A.S. zadobio lake tjelesne ozljede dok se za A.K. nije mogao izjasniti o ozljedama. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ policijski službenici će poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom radi utvrđivanja svih činjenica na okolnosti počinjena navedenog kaznenog djela.

  Dana 12. ožujka 2023. godine oko 11,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset šestogodišnja A.M. iz Orašja prijavljuje da je dvadeset osmogodišnja J.P. iz Vidovica istog dana oko 11,30 sati razbila ciglom staklo na lokalu Joker koji se nalazi u Orašju u IV ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 06. ožujka 2023. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je u DZ Orašje zaprimljena osoba koja je sudjelovala u prometnoj nezgodi koja se dogodila u Boku. Na mjesto događaja je upućena patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je u nezgodi sudjelovala M.B. iz Matića koja je u trenutku nezgode upravljala mopedom. U nezgodi je imenovana zadobila teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 07. ožujka 2023. godine oko 10,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjem Svilaju. Na mjesto događaja je upućena patrola prometne policije PU Odžak koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je u nezgodi sudjelovao M.H. nastanjen u mjestu Raici Donji, općina Kalesija koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je imenovani zadobio lake tjelesne ozljede dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.
  Dana 10. ožujka 2023. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parking prostoru ŽB Orašje. Na mjesto događaja je upućena patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je u nezgodi sudjelovao Z.D. iz Matića koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vl. I.V. iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 11. ožujka 2023. godine oko 18,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Potočanima. Na mjesto događaja je upućena patrola prometne policije PU Odžak koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je u nezgodi sudjelovao B.B. iz Potočana koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt sa srnom. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 687 vozila i vozača. Uručili su 131 prekršajni naloga, 33 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 4 vozila i 2 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je osam prijava ostalih događaja

  Dana 06. ožujka 2023. godine oko 07,30 sati policijski službenik PS Domaljevac-Šamac je u Domaljevcu zatekao dva migranta koji su predani inspektoru Ureda za strance u Orašju.

  Dana 08. ožujka 2023. godine u vremenu od 12,00 do 12,30 sati kriminalistički istražitelj i tehničar su izvršili očevid u mjestu Tursinovac gdje je prethodnog dana od strane D.Dž iz Boka prijavljeno oštećenje ustava(nasipa). O događaju kao i o poduzetim mjerama je upoznat nadležni tužitelj.

  Dana 09. ožujka 2023. godine oko 08,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom J.G. iz Donjeg Svilaja prijavljuje da je na pomoćnom objektu vlasništvo A.R. iz Donjeg Svilaja oštećen jedan manji prozor. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 09. ožujka 2023. godine oko 14,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.B. iz Oštre Luke prijavljuje da ima problema s D.K. iz Oštre Luke. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su D.K. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 09. ožujka 2023. godine oko 15,30 sati u PS Odžak je nepozvan pristupio Š.H. iz Odžaka i predao dvije puške koje je pronašao u dvorištu obiteljske kuće njegovog oca E.H. koji je nedavno preminuo.

  Dana 10. ožujka 2023. godine oko 14,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.T. iz Posavske Mahale prijavljuje da ga putem telefona uznemirava M.Đ. iz Vrbovca. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je M.Đ. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 12. ožujka 2023. godine oko 10,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom P.P. iz Oštre Luke prijavljuje da je u obiteljskoj kući u Oštroj Luci zatekao beživotno tijelo svoje majke L.P. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog liječnika-mrtvozornika DZ Orašje koji konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 12. ožujka 2023. godine oko 11,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom R.P. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa unucima I.P. i A.L. te zetom S.P. sva trojica iz Odžaka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 34 nepoznate osobe te su izvršili 3 pratnje, 6 osiguranja javnih okupljanja kao i 1 protu-diverzijski pregled prostorija.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 181 obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 18 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti