Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 8.5.-14.5.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 09. svibnja 2023. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je N.K. rođena 1962. godine, nastanjena u Orašju prijavila da je tijekom proteklih nekoliko dana izvršena sječa hrasta na njivama zvanim Bisovača za koju smatra da se nalaze na njezinoj parceli. Imenovana je navela da je navedena drva posjekao I.F. iz Donje Mahale te se ne može izjasniti o visini pričinjene štete. O prijavi je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti mjere i radnje u vezi s postojanjem osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“.

  Dana 09. svibnja 2023. godine oko 12,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba prijavila da je muškarac na području Odžaka nanio ozljede djetetu svoje nevjenčane supruge. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhitila muškarca i smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak i nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelj i sudac Općinskog suda u Orašju.

  Dana 09. svibnja 2023. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je E.D. rođen 1995. godine, nastanjen u mjestu Tinja Gornja, općina Srebrenik prijavio da je 07.05.2023 godine oko 02,30 sati fizički napadnut u diskoteci „Club S“ od strane djelatnika osiguranja u navedenoj diskoteci. Prilikom prijavljivanja imenovani je priložio Liječničko uvjerenje izdano od strane dežurnog liječnika DZ Srebrenik kojim je liječnik konstatirao da je E.D. zadobio lake tjelesne ozljede. O prijavi je upoznata patrolna ophodnja koja će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ poduzeti mjere i radnje na otkrivanju počinitelja ovog KD.

  Dana 13. svibnja 2023. godine oko 10,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je u Novom Selu na lokalitetu prema rijeci Bosni ustrijeljena srneća divljač. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i na lokalitetu zatekla odstrijeljenu srnu te je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara kao i doktora veterine koji su izvršili očevid kojim je utvrđeno da je srna skotna i da je nosila dvoje lanadi. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj koji je naložio provođenje istrage zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Protuzakonit lov“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 08. svibnja 2023. godine oko 23,36 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u pekari Posavska koja se nalazi u Orašju u III ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je JRiM drskim ponašanjem narušio A.H. rođen 1965. godine, nastanjen u Orašju. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je deset prijava prometnih nezgoda.

  Dana 08. svibnja 2023. godine oko 14,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u neposrednoj blizini BP AGS i u kojoj su sudjelovali A.Z. iz Tuzle koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i V.Dž. iz Donje Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 08. svibnja 2023. godine oko 16,26 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru City centra IN. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala S.B. iz Domaljevca koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 11. svibnja 2023. godine oko 09,19 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju XVII i VIII ulice. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala K.M. iz Matića koja je u trenutku nezgode upravljala biciklom i M.K. iz Oštre Luke koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je biciklistkinja zadobila lake tjelesne ozljede s mogućnošću prelaska u teške koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje te je nastupila materijalna šteta.

  Dana 11. svibnja 2023. godine oko 11,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju III i VIII ulice i u kojoj su sudjelovali A.D. iz Matića i A.K. nastanjen u SR Njemačkoj koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 11. svibnja 2023. godine oko 15,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u Brodskoj ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali J.B. iz Potočana i S.A. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 12. svibnja 2023. godine oko 14,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje Tuzla u neposrednoj blizini mlina Kekec. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.A. iz Oštre Luke i M.M. nastanjen u Austriji koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 12. svibnja 2023. godine oko 14,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na kružnom toku kod ŽB Orašje. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali E.Z. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao biciklom i A.V. iz Donje Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je biciklist zadobio teške tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik ŽB Orašje.

  Dana 12. svibnja 2023. godine oko 13,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u Novom naselju. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali P.Č. nastanjen u Miloševcu, općina Modriča koji upravljajući teretnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo S.E.B. iz Odžaka. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 14. svibnja 2023. godine oko 21,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama u ul. J.B. Jelačića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.J. nastanjen u SR Njemačkoj koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 15. svibnja 2023. godine oko 03,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjem Svilaju na GP Svilaj. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.B. nastanjen u mjestu Gašnica, općina Gradiška koji upravljajući teretnim i priključnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim teretnim vozilom kojim je upravljao M.I. nastanjen u mjestu Slavinovići, općina Tuzla. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 408 vozila i vozača. Uručili su 104 prekršajna naloga, 18 obavijesti o počinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 2 vozilo i 3 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je devet prijava ostalih događaja

  Dana 08. svibnja 2023. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je J.D. iz Tolise prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog na osobnom vozilu vlasništvo njegovog sina. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja i o događaju sastavili službenu zabilješku te je prijavitelju izdana potvrda o prijavi događaja.

  Dana 08. svibnja 2023. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je R.J. iz Vidovica prijavio nesuglasice sa A.K. iz Vidovica. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je A.K. upozoren zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 08. svibnja 2023. godine oko 18,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je D.M. vlasnica doma za starije osobe u Gornjem Svilaju prijavila da ima problema sa nepoznatim muškarcem. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 10. svibnja 2023. godine oko 11,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da A.K. rođen 1969. godine, nastanjen u Oštroj Luci posjeduje zračnu pušku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog pronašla na adresi prebivališta i potvrdila navode prijave i utvrdila da A.K. nije prijavio posjedovanje zračne puške u PS Orašje nakon čega je patrolna ophodnja pušku privremeno oduzela i imenovanom uručila prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 11. svibnja 2023. godine oko 12,40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je I.J. iz Domaljevca prijavio da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom načinio oštećenja na njegovom osobnom vozilu koje se nalazilo parkirano na parking prostoru TC Yimor u Domaljevcu. Prijavitelju je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 11. svibnja 2023. godine oko 16,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na zgradi zv. „Vatrenka“ koja se nalazi u Ugljari. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja i pripadnici PVP Županije Posavske koji su požar ugasili.

  Dana 11. svibnja 2023. godine oko 19,55 sati u službene prostorije PS Orašje je pristupio lovočuvar LU „Sava“ I.F. i predao lovačku pušku s optikom, 3 komada pripadajućeg streljiva i oružni list koji oduzeo u Oštroj Luci od F.O. iz Oštre Luke.

  Dana 12. svibnja 2023. godine oko 11,23 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je J.D. iz Domaljevca prijavio nesuglasice sa M.A. iz Domaljevca Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je J.D. upozoren zbog ne primjerenog ponašanja.
  Dana 13. svibnja 2023. godine oko 21,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljena sječa šume u blizini groblja u Gornjem Svilaju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i na mjestu događaja zatekla osobno vozilo s auto prikolicom na kojoj su se nalazila isječena drva dok su se osobe koje su sjekle drva udaljile. O događaju je upoznate dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je će poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 21 nepoznatu osobu te su izvršili 8 pratnje, 10 osiguranje javnog okupljanja kao i povremeni obilazak školskih ustanova i vrtića na području Županije Posavske.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 186 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena 1 ugostiteljskog objekata o čemu su obavijesti Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 24 prijave sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti