Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period za period 03.06.-10.06.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je 2 prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 07.06.2024.godine u 18,50 sati PS Orašje zaprimila je prijavu da su policijski službenici SKP postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda u Orašju izvršili pretres putničkog motornog vozila marke Fiat Punto, obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi S.Ć. rođen 1994.godine iz Oštre Luke. Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji su traženi naredbom gdje postoje osnovi sumnje i počinjenje kaznenog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga. O istom događaju upoznati dežurni tužitelj KT PK Orašje i dežurni sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Orašju. Protiv S.Ć. biti će poduzete sve radnje i mjere predviđenih zakonom.

  Dana 08.06.2024.godine u 08,20 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od M.B. rođene 1984.godine iz Odžaka da već duže vrijeme trpi nasilje od svog nevjenčanog supruga M.S. i da joj je isti oštetio putničko motorno vozilo marke Citroen Jumpe. Zbog postojanja sumnji na počinjenje kaznenih djela Nasilje u obitelji i Oštećenje tuđe stvari u 13,00 sati M.S. je lišen slobode na području općine Gradačac u suradnji s policijskim službenicima PU Gradačac gdje su ga policijski službenici PS Odžak preuzeli i sproveli u prostorije PU Odžak. O istom događaju upoznat dežurni tužitelj KT PK Orašje , dežurni sudac Općinskog suda Orašje i dežurni istražitelj OKP PU Odžak. Protiv M.S. biti će poduzete sve radnje i mjere predviđenih zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Evidentirano je 3 prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 06.06.2024.godine u 10,50 sati policijski službenici PS Odžak zatekli su u ugostiteljskom objektu „October“ u Odžaku M.M. rođenu 1999.godine iz Banje Luke i J.Ž. rođenu 2005.godine iz Banja Luke prikupljaju dobrovoljne priloge bez odobrenja nadležne općine. M.M. i J.Ž. izdani prekršajni nalozi zbog narušavanja javnog reda i mira.
  Dana 06.06.2024.godine u 20,35 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ulici 102.Odžačke brigade HVO su izvršili kontrolu vozača motocikla Dž.Č. rođen 2004.godine koji je upravljao motociklom marke „Suzuki“ zbog narušavanja javnog reda i mira stvaranjem nepotrebne buke na javnom mjestu. Istom izdan prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 09.06.2024.godine u 20,20 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od E.Š.I. rođene 1985.godine iz Ugljare koja je prijavila da ju je u Donjoj Mahali BP Branikom vrijeđala i omalovažavala A.B. rođena 1981.godine iz Brčkog. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su imenovanim osobama obavili razgovor na okolnosti prijavljenog događaja te protiv E.Š.I. i A.B. podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog narušavanja javnog reda i mira. O istom događaju sačinjena službena zabilješka.

  PROMET

  Evidentirano je 3 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 03.06.2024.godine u 19,10 sati PS Odžak zaprimila je prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini GP Svilaj u kojoj su sudjelovali M.J. rođen 1975.godine iz Bukovlja sa putničkim motornim vozilom marke VW Golf i N.R. rođen 1997.godine iz Živinica sa teretnim vozilom marke Mercedes i priključnim vozilom prikolicom. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Odžak koji su uradili očevid. U prometnoj nezgodi nastala materijalna šteta dok povrijeđenih osoba nije bilo.

  Dana 06.06.2024.godine u 15,05 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode koja se dogodila u krugu benzinske pumpe „ROX“ u Orašju u kojoj je sudjelovao NN vozač s NN vozilom. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. U prometnoj nezgodi nastala materijalna šteta dok povrijeđenih osoba nije bilo.

  Dana 06.06.2024.godine u 14,20 sati PS Domaljevac-Šamac zaprimila je prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na parking prostoru Caffe“Šaka“ u kojoj su sudjelovali A.V. rođen 2001.godine iz Domajevca sa putničkim motornim vozilom marke Opel Insignia i J.I. rođen 1956.godine iz Bazika sa putničkim motornim vozilom marke Opel Astra. U prometnoj nezgodi nastupila materijalna štete, sudionici razmijenili podatke i popunili obrazac europskog izvješća.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 6 prijava ostalih događaja.

  Dana 04.06.2024.godine u 18,45 sati PS Orašje zaprimila je prijavu da I.P. rođen 2000.godine iz Matića ima problema sa svojim ocem I.P. rođen 1969.godine iz Matića. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa istim osobama obavili razgovor i I.P. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba o istom sačinjena službena zabilješka.

  Dana 05.06.2024.godine u 19,10 sati PS Orašje zaprimila je prijavu da A.Š. rođena 1989.godine iz Orašja ima problema sa M.G. rođen 1966.godine iz Orašja. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa istim osobama obavili razgovor te ih upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba o istom sačinjena službena zabilješka.

  Dana 07.06.2024.godine u 23,00 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od I.G. rođena 1951.godine iz Odžaka da ima problema sa susjedom S.K. koji je duševni bolesnik i da joj je razbio staklo na ulaznim vratima kuće. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su S.K. odvezli do Doma zdravlja u Odžaku odakle je vozilom hitne pomoći u pratnji policijskog službenika odvezen u ŽB Orašje, isti je od strane dežurnog liječnika upućen u psihijatrijski odjel UKC Tuzla gdje je i hospitaliziran. O istom događaju sačinjena službena zabilješka.

  Dana 08.06.2024.godine u 12,35 sati PS Orašje zaprimila je prijavu M.O. rođen 1975.godine iz Tolise koji je prijavio psihički oboljelu osobu M.O. rođen 1973.godine iz Tolise. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su zajedno sa djelatnicima Doma zdravlja Orašje istog prevezli u ŽB Orašje odakle je od strane dežurnog liječnika upućen uz pratnju policijskog službenika na liječenje u UKC Tuzla odjel psihijatrije. O istom događaju sačinjena službena zabilješka.

  Dana 09.06.2024.godine u 20,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu od strane I.T. iz Gornje Dubice koji je prijavio preglasnu glazbu na vikendici koja se nalazi pored njegove kuće u vlasništvu M.S. iz Gornje Dubice. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 09.06.2024.godine u 23,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu od strane I.T. iz Gornje Dubice koji je prijavio preglasnu glazbu na vikendici koja se nalazi pored njegove kuće u vlasništvu M.S. iz Gornje Dubice. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji B.S. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba su o istom sačinili službenu zabilješku.

  GLASNOGOVORNIK
  Miroslav Džebić

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti