Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 11.12.-17.12.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je šest prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 12. prosinca 2023. godine oko 13,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.I. rođena 1984. godine, nastanjen u Odžaku prijavila da je nepoznata osoba ili više njih provalila tijekom noći u njezinu obiteljsku kuću. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ izvršili očevid. Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih u vremenu od 00,00 do 06,00 sati podesnim predmetom razvalila ulazna vrata i iz unutrašnjosti otuđila mobitel, prijenosno računalo, putovnicu, kuhalo za vodu i 4 vreće sa odjećom. O događaju je upoznat nadležni tužitelj.

  Dana 12. prosinca 2023. godine oko 16,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je K.A. rođen 1971. godine, nastanjen u Odžaku prijavio da je došlo do tuče kod njegove obiteljske kuće. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u tuči sudjelovali prijavitelj, N.A. rođen 1969. godine, nastanjen u Odžaku i J.Š. rođen 1958. godine, nastanjen u Vrbovcu. Imenovani K.A. i N.A. su zatražili liječničku pomoć gdje su dežurni liječnici ŽB Orašje i DZ Odžak konstatirali da su obojica zadobili lake tjelesne ozljede dok se J.Š. odbio podvrgnuti liječničkom pregledu. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj koji je naložio da se, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“, N.A. uhiti što je i učinjeno te je imenovani smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba. Policijski službenici će poduzeti daljnje mjere i radnje u vezi s kriminalističkim istraživanjem navedenog događaja. Dana 13.12.2023. godine imenovanom N.A. je nadležni tužitelj produljio zadržavanje za još 24 sata.

  Dana 13. prosinca 2023. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba sa područja Orašja prijavila da ima problema sa svojom kćerkom. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave gdje je kćerku, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila KD „Nasilje u obitelji“, uhitila i smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istom biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  Dana 13. prosinca 2023. godine prigodom provođenja kriminalističkog istraživanja nad uhićenim N.A. rođen 1969. godine, nastanjen u Odžaku, isti je prijavio da mu je 03.12.2023. godine u dvorištu njegove obiteljske kuće E.O. iz Odžaka uputio ozbiljne prijetnje što je kod imenovanog stvorilo osjećaj ugroze po njegov život i tijelo. O prijavi je upoznat nadležni tužitelj koji je naložio provođenje istrage zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 15,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je istražitelj kriminalističke policije PU Orašje prijavio da je operativnim radom na terenu doznao da je nepoznata osoba ili više njih u prethodnom periodu provalila u obiteljsku kuću vlasništvo L.Z. rođena 1954. godine, nastanjen u Tolisi. Po prijavi su postupili dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 15,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je istražitelj kriminalističke policije PU Orašje prijavio da je oko 09,30 sati u službenim prostorijama Općinskog suda u Orašju prilikom saslušavanja, N.J. rođena 2004. godine, nastanjen u Orašju uputila prijetnje svojoj majci A.M. rođena 1978. godine, nastanjena u Orašju čime je počinila KD „Nasilničko ponašanje“. Istog dana oko 16,18 sati, nakon povratka iz SKC Tuzla, imenovana je uhićena i smještena u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istom biti provedeno kriminalističko istraživanje. Dana 15.12.2023 godine nadležni tužitelj je imenovanoj produljio zadržavanje za još 24 sata.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 12. prosinca 2023. godine oko 20,35 sati A.S. rođen 1970. godine, nastanjen u Odžaku je u ul. Brodska u Odžaku narušio javni red i mir drskim ponašanjem i vikom. Imenovanom je uručen prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 16,00 sati L.A. rođena 2000. godine, nastanjena u Tuzli, E.K. rođen 2000. godine, nastanjen u Tuzli i K.K. rođen 2003. godine, nastanjen u Tuzli su u Donjoj Mahali u ulici Stjepana Radića narušili javni red i mir prosjačenjem. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 21,49 sati A.S. rođen 1970. godine, nastanjen u Odžaku je narušio javni red i mir, u Odžaku, vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskog službenika prigodom obavljanja službene radnje. Imenovanom je uručen prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 12. prosinca 2023. godine oko 13,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II. i VIII. ulice i u kojoj su sudjelovali M.R. iz Vinkovaca i D.B. iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 10,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 13.12.2023 godine oko 14,10 u Donjoj Mahali u ulici Stjepana Radića i u kojoj su sudjelovali M.T. iz Oštre Luke i Đ.S. iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 19,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na magistralnoj cesti M 14.1 nedaleko od kružnog toka na izlazu prema Modriči i u kojoj ima ozlijeđenih osoba. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali E.Č. iz Odžaka i M.N. iz Modriče koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je M.N. zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika OB Doboj dok je E.Č. nakon ukazane medicinske pomoći u DZ Odžak upućen u OB Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

  Dana 15. prosinca 2023. godine oko 22,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II. ulici i u kojoj su sudjelovali A.T. iz Oštre Luke i M.M. iz Brčkog koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 376 vozila i vozača. Uručili su 124 prekršajna naloga i 25 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 2 vozila i 1 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je deset prijava ostalih događaja.

  Dana 11. prosinca 2023. godine oko 09,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Lj.P. iz Matića prijavila nestanak pištolja i pripadajućeg oružnog lista koji je vlasništvo njezinog preminulog supruga. Imenovanoj je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 11. prosinca 2023. godine oko 10,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u Donjem Svilaju nalazi veća grupa migranata. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je zajedno s policijskim službenicima Granične policije BiH poduzela mjere i radnje u skladu sa Zakonom te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 11. prosinca 2023. godine oko 12,10 sati istražitelji kriminalističke policije PU Orašje su uhitili N.D. rođen 1989. godine, nastanjen u Tolisi zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana oko 01,35 sati počinio KD „Teška krađa u pokušaju“ na štetu I.F. iz Tolise. Imenovani je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje. Dana 12.12.2023. godine nadležni tužitelj je imenovanom N.D. produljio zadržavanje za još 24 sata.

  Dana 13. prosinca 2023. godine oko 19,55 sati od strane istražitelja kriminalističke policije PU Orašje je priveden D.D. rođen 1978. godine, nastanjen u Mostaru koji je uhićen istog dana od strane istražitelja kriminalističke policije PU Mostar zbog postojanja osnova sumnje da je 11.12.2023. godine oko 01,35 sati počinio KD „Teška krađa u pokušaju“ na štetu I.F. iz Tolise. Imenovani je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje. Dana 14.12.2023. godine nadležni tužitelj je imenovanom D.D. produljio zadržavanje za još 24 sata.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 09,18 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.M. iz Vidovica prijavila nesuglasice sa susjedom I.J. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 09,35 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je L.Đ. iz Domaljevca prijavila da ju nepoznata osoba putem telefona uznemirava i vrijeđa kao i njezinog supruga I.Đ. prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je operativnim radom na terenu doznala da imenovane uznemirava Z.T. iz Grebnica kojeg je upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 14. prosinca 2023. godine oko 12,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je E.I. iz Bukove Grede prijavila nesuglasice sa V.D. iz Tolise. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 15. prosinca 2023. godine oko 14,00 sati policijski službenici PS Odžak su upozorili I.O. iz Odžaka zbog toga što je telefonom upućivala prijetnje N.A. iz Odžaka. Policijski službenici su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 16. prosinca 2023. godine policijski službenici PS Odžak su postupili po prijavi kojom je prijavljena preglasna glazba Odžaku u ugostiteljskom lokalu Smash. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je upozorila I.H. te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 17. prosinca 2023. godine oko 09,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom N.A. iz Vojskove prijavljuje da lovci pucaju iz lovačkog naoružanja u blizini obiteljskih kuća u Vojskovi. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 26 nepoznatih osoba te su izvršili po 1 pratnju i asistenciju djelatnicima Doma zdravlja, 3 osiguranja javnih okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 23 prijave sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti