Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 13.11.-19.11.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 13. studenoga 2023. godine oko 10,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je D.Ž. rođen 1972. godine, nastanjen u Kostrču prijavio da je istog dana u dnevnom utržku iz trgovine Maxi koja se nalazi u Orašju u 2. Ulici, pronašao krivotvorenu novčanicu od 50 Eura. O prijavi je obaviješten dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje novca“.

  Dana 17. studenoga 2023. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.L. rođen 1998. godine, nastanjen u Orašju prijavio da je dana 11.11.2023 godine tijelom večeri u diskoteci S-Club u Ugljari fizički napadnut od strane T.V. rođen 1996. godine, nastanjen u Orašju, pri čemu je prijavitelj I.L. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ policijski službenici PS Orašje će poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 19. studenoga 2023. godine oko 15,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je policijski službenik PS Orašje M.K. prijavio da je tijekom vršenja službe došao do saznanja da mu M.I. rođen 1969. godine, nastanjen u Donjoj Mahali prijeti po život i tijelo. O prijavi je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji je zajedno sa dežurnim tehničarom i patrolnom ophodnjom, a temeljem Naloga suca Općinskom suda u Orašju, izvršio pretragu obiteljske kuće, pripadajućih objekata i motornih vozila koje koristi imenovani. Nakon izvršene pretrage, a zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje, M.I. je uhićen te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelj i dežurni sudac Općinskog suda u Orašju.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 15. studenoga 2023. godine oko 10,11 sati M.I. rođen 1969. godine, nastanjen u Donjoj Mahali je, u Orašju na parking prostoru gradskog stadiona Goal, narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom poduzimanja službenih radnji. Imenovani je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je deset prijava prometnih nezgoda.

  Dana 13. studenoga 2023. godine oko 09,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 11.11.2023. godine oko 12,00 sati u 2. Ulici u Orašju i u kojoj su sudjelovali Ž.A. iz Orašja koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo M.M. iz Ugljare. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 13. studenoga 2023. godine oko 10,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Dusinama i u kojoj su sudjelovali M.N. iz Tolise i I.A. iz Oštre Luke koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 13. studenoga 2023. godine oko 17,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na autocesti A1 i u kojoj je sudjelovao N.L. iz Vukosavlja koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s lisicom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te su službenici prometne policije PUZ Odžak o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 14. studenoga 2023. godine oko 08,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju i u kojoj su sudjelovali S.T. i J.P. oboje iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 14. studenoga 2023. godine oko 12,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 3. ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Ž.Dž. iz Donje Mahale i E.M. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je Ž.Dž. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 16. studenoga 2023. godine oko 10,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Dubici u zaseoku Papučija. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao P.V. iz Donje Dubice-Papučije koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo M.V. iz Donje Dubice-Papučije. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 16. studenoga 2023. godine oko 15,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju VII. ulice i magistralne ceste M 14.2 i u kojoj su sudjelovali S.V. iz Tolise i K.B. iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 18. studenoga 2023. godine oko 07,47 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na lokalnoj cesti u Kostrču i u kojoj su sudjelovali V.M. i D.M. obojica iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 18. studenoga 2023. godine oko 08,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi na magistralnoj cesti M 14.2. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.K. i M.S. obojica iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je putnik u osobnom vozilu I.Dž. iz Donje Mahale zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 18. studenoga 2023. godine oko 19,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama u ulici Posavskih branitelja. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.K. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 548 vozila i vozača. Uručili su 98 prekršajnih naloga, 22 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 2 vozilo i 6 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je devet prijava ostalih događaja.

  Dana 13. studenoga 2023. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je J.S. iz Boka prijavila da je dana 24.10.2023 godine iz vozila nepoznata osoba otuđila novčanik u kojem su se nalazili razni dokumenti. Imenovanom je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 15. studenoga 2023. godine oko 09,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je V.I. iz Lopara prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na autobusu vlasništvo poduzeća „Wiena-Tour“. Imenovanom je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 15. studenoga 2023. godine oko 09,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je I.J. iz Domaljevca prijavio oštećenje osobnom vozilu vlasništvo poduzeća „Yimor“ koja su nastala u krugu navedenog poduzeća.

  Dana 15. studenoga 2023. godine oko 14,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je J.V iz Oštre Luke prijavio nesuglasice sa S.K. iz Oštre Luke. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je iste upozorila te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 16. studenoga 2023. godine oko 08,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je E.H. iz Orašja prijavio da je 15.11.2023. godine oko 16,00 sati na magistralnoj cesti M 14.2 u Donjoj Mahali došlo do oštećenja prednjeg vjetrobranskog stakla na teretnom vozilu vlasništvo poduzeća „Eulex d.o.o“ iz Orašja. Imenovanom je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 16. studenoga 2023. godine oko 19,43 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je I.R. iz Potočana prijavio da je u Potočanima u obiteljskoj kući zatekao beživotno tijelo svoga brata A.R. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i djelatnici DZ Odžak koji su vozilom hitne pomoći tijelo prevezli u DZ Odžak gdje je dežurni liječnik DZ Odžak utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 17. studenoga 2023. godine oko 20,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.Dž nastanjena u SR Njemačkoj prijavila nesuglasice sa svojim bivšim suprugom N.Dž. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je N.Dž upozorila te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 19. studenoga 2023. godine u vremenu od 07,30 do 08,30 sati policijski službenici PS Orašje su izvršili kontrolu naoružanja i oružnih listova lovaca lovne sekcije u Tolisi. O poduzetim mjerama i radnjama su sastavili službenu zabilješku.

  Dana 19. studenoga 2023. godine oko 11,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.P. iz Novog Grada prijavio da je u Novom Gradu u obiteljskoj kući zatekao beživotno tijelo svoje susjede R.K. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Odžak koji je pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 21 nepoznatu osobu te su izvršili 5 pratnji i 9 osiguranje javnih okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 23 prijave sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti