Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 15.1.-21.1.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 20. siječnja 2024. godine oko 19,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Odžak prijavio da je zaprimio dijete sa lakim tjelesnim ozljedama koje je po izjavi djeteta zadobio od oca uslijed fizičkog nasilja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja i voditelj smjene u PS Odžak koji su nakon prikupljenih činjenica i dokaza o događaju obavijestili nadležnog tužitelja koji je naložio da se poduzmu sve mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Nasilje u obitelji“.

  Dana 21. siječnja 2024. godine oko 17,09 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom teretnog vozila, kojim je upravljao A.P. rođen 1996. godine, nastanjen u mjestu Brezići, općina Banovići, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je sedam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 15. siječnja 2024. godine oko 07,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjoj Dubici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao L.S. iz Šamca koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 15. siječnja 2024. godine oko 12,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II. ulici i u kojoj su sudjelovali S.Z. nastanjen u mjestu Gornji Zovik, Brčko Distrikt i D.D. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 16. siječnja 2024. godine oko 09,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vidovicama. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač koji je upravljajući nepoznatim vozilom ostvario kontakt s ogradom vlasništvo I.Ž. iz Vidovica. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 19. siječnja 2024. godine oko 09,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II. ulici i u kojoj su sudjelovali J.P. i Z.D. obojica iz Matića koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 19. siječnja 2024. godine oko 14,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II. ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.J. iz Boka i M.M. iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 21. siječnja 2024. godine oko 00,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II. i III. ulice. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.A. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 21. siječnja 2024. godine oko 03,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u Brodskoj ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala R.L. iz Vrbovca koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je imenovanoj pružena liječnička pomoć u DZ Odžak odakle je zbog zadobivenih ozljeda upućena u ŽB Orašje.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 479 vozila i vozača. Uručili su 113 prekršajnih naloga, 33 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 1 vozilo i 5 vozača od kojih su 2 vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 12 prijava ostalih događaja

  Dana 15. siječnja 2024. godine oko 10,50 policijski službenici PS Orašje su uručili prekršajni nalog L.N. rođen 1951. godine, nastanjen u Orašju zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 15. siječnja 2024. godine oko 11,20 policijski službenici PS Orašje su uručili prekršajni nalog M.V. rođen 1984. godine, nastanjen u Donjoj Mahali zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 15. siječnja 2024. godine oko 14,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je T.Ć. prijavio da je u tuči koja se dogodila u noći 13/1401.2024 godine u diskoteci Viva u Odžaku zadobio tjelesne ozljede od strane zaštitara. Po prijavi je postupio voditelj smjene u PS Odžak koji će poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 16. siječnja 2024. godine oko 12,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.P. iz Ade prijavio da je u Adi napadnut od strane pasa lutalica kojom prigodom je zadobio i ozljede te mu je ukazana liječnička pomoć u DZ Odžak. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 17. siječnja 2024. godine oko 02,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je E.M. iz Konjica prijavio da je nepoznata osoba oštetila carinsko uže na teretnom vozilu kojim je upravljao, a koje se nalazilo parkirano na carinskom terminalu na GP Orašje. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 18. siječnja 2024. godine oko 09,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.Ž. iz Kopanica prijavio nesuglasice sa susjedom T.Ž. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je T.Ž. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 18. siječnja 2024. godine oko 19,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.P. iz Odžaka prijavio da se putem društvenih mreža dijele fotografije ženske osobe u donjem rublju koje se predstavljaju kao fotografije njegove kćerke. Po prijavi je postupio voditelj smjene u PS Odžak i patrolna ophodnja koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 19. siječnja 2024. godine oko 12,00 sati PS Odžak zaprimila prijavu kojom je prijavljeno kretanje i boravak migranata u Vrbovcu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 19. siječnja 2024. godine oko 21,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između dva malodobna brata iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 19. siječnja 2024. godine oko 21,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.Š. iz Odžaka prijavila da ima problema sa svojom malodobnom kćerkom i njezinim dečkom E.Č. iz Gradačca. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je E.Č. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.
  Dana 20. siječnja 2024. godine oko 09,50 policijski službenici PS Orašje su vršeći redovitu pozornu službu u Orašju, uz desnu obalu rijeke Save, kod silazne rampe, uočili beživotno tijelo nepoznate osobe. Policijski službenici su osigurali mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara kao i liječnika-mrtvozornika DZ Orašje koji su izvršili očevid nakon kojeg je nadležni tužitelj naložio da se tijelo preveze na Odjel patologije ŽB Orašje. Istog dana oko 13,10 sati je od strane D.Ž. iz Donje Mahale izvršena identifikacija tijela koji je potvrdio da se radi o njegovoj suprugi A.Ž. o čemu je upoznat nadležni tužitelj koji je naložio da se tijelo zadrži na Odjelu patologije gdje će biti izvršena obdukcija. Dana 21.01.2024. godine u vremenu od 17,00 do 18,15 sati, po nalogu nadležnog tužitelja, izvršena je obdukcija tijela imenovane A.Ž. nakon koje je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Dana 20. siječnja 2024. godine oko 15,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je S.E. iz Orašja prijavila da ima problema sa svojim suprugom I.E. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je I.E. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 24 nepoznate osobe te su izvršili 1 pratnju i 2 osiguranja javnih okupljanja.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljena je 21 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti