Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 18.9.-24.9.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je pet prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 19. rujna 2023. godine oko 12,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljen pronalazak kante sa dvije stabljike koje svojim izgledom podsjećaju na opojnu drogu marihuanu u Draganovcima. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenja KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ na mjestu događaja izvršili očevid te će poduzeti daljnje mjere i radnje u vezi s navedenim događajem.

  Dana 20. rujna 2023. godine oko 12,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba prijavila svoga oca da psihički zlostavlja i prijeti njezinoj majci. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave gdje su muškarca uhitili i smjestili u prostorije za smještaj uhićenih osoba te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Nasilje u obitelji“. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelj i sudac Općinskog suda u Orašju.

  Dana 20. rujna 2023. godine službenici kriminalističke policije PU Odžak su postupili po službenoj zabilješci u vezi prijave oštećenje prometnih znakova na dijelu regionalne ceste R 464 Odžak-Donji Svilaj u mjestu Vrbovac gdje je na mjestu događaja dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ izvršili očevid te će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj. Dana 21.09.2023 godine oko 10,30 sati A.Đ. rođen 1966. Godine, nastanjen u Vrbovcu je prijavio da je on oštetio prometne znakove. Nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje
  Dana 21. rujna 2023. godine oko 14,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je D.T. rođena 1988. godine, nastanjena u Donjoj Mahali prijavila da joj je 31.07.2023 godine oko 16,30 sati u Donjoj Mahali M.P. rođen 1972. godine, nastanjen u Donjoj Mahali nanio ozljede za koje je dežurni liječnik ŽB Orašje konstatirao da se radi o lakim tjelesnim ozljedama. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je poduzela mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Lake tjelesne ozljede“.

  Dana 22. rujna 2023. godine oko 17,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom osobnog vozila, kojim je upravljao A.M. rođen 2004. godine, nastanjen u mjestu Vučkovci, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 21. rujna 2023. godine oko 20,05 sati I.Ć. rođen 2003. godine, nastanjen u Odžaku je u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade narušio javni red i mir stvaranjem nepotrebne buke radom motornog vozila. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je osam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 18. rujna 2023. godine oko 10,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 1.8. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.M. nastanjen u mjestu Gornja Lipnica, općina Tuzla koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i nepoznato vozilo kojim je upravljao nepoznati vozač. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 19. rujna 2023. godine oko 06,54 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjem Svilaju na magistralnoj cesti M 14.1 u neposrednoj blizini restorana Relax. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala J.S. iz Donjeg Svilaja koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je imenovana zadobila teške tjelesne ozljede te je nastupila materijalna šteta.

  Dana 20. rujna 2023. godine oko 09,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na Trgu povratka. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Z.P. iz Vukosavlja koja je u upravljajući osobnim vozilom ostvarila kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo Š.B. iz Posavske Mahale. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 22. rujna 2023. godine oko 13,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II ulici i u kojoj su sudjelovali R.M. iz Orašja i A.L. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. rujna 2023. godine oko 15,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vidovicama u ul. B. Jelačića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao V.Dž. iz Donje Mahale koji je upravljajući radnim strojem-kombajnom oštetio PTT kabel i zaštitnu ogradu na postu. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 22. rujna 2023. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 16,30 sati na lokalnoj cesti Orašje-Matići i u kojoj su sudjelovali J.G. iz Donje Mahale i I.D. iz Matića koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 23. rujna 2023. godine oko 09,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjem Svilaju na magistralnoj cesti M 14.1. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.P. iz Slavonskog Broda koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo I.M. iz Sijekovca, općina Brod. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. rujna 2023. godine oko 00,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u ulici S. Radića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao R.K. iz Zvornika koji je u trenutku nezgode upravljao autobusom i D.J. iz Donje Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 651 vozilo i vozača. Uručili su 131 prekršajni nalog, 13 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne opuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 3 vozilo i 5 vozača od kojih su jednog vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 13 prijava ostalih događaja

  Dana 18. rujna 2023. godine oko 10,00 sati službenici kriminalističke policije PU Orašje i PS Domaljevac-Šamac su postupili po prijavi R.K. o postojanju osnova sumnje u počinjenje KD „Nasilničko ponašanje“. O postupanju je sastavljenja službena zabilješka, a službenici kriminalističke policije će nastaviti sa poduzimanjem mjera i radnji na dokumentiranju prijave.

  Dana 19. rujna 2023. godine oko 09,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je D.D. iz Tolise prijavljuje nesuglasice sa susjedom M.D. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 20. rujna 2023. godine oko 16,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je R.V. iz Donje Mahale prijavljuje nesuglasice sa P.B. iz Donje Mahale. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 21. rujna 2023. godine oko 08,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je u dvorištu obiteljske kuće M.I. u Bukovoj Gredi pronađeno beživotno tijelo imenovanog M.I. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara kao i dežurnog liječnika-mrtvozornika DZ Orašje. Očevidom je utvrđeno da je imenovani M.I. izvršio samoubojstvo pištoljem. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio da se tijelo preveze na Odjel patologije u ŽB Orašje gdje je će biti izvršena obdukcija.

  Dana 22. rujna 2023. godine oko 00,07 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.O. iz Odžaka, djelatnici poduzeća Autoceste F BiH prijavljuje da se na naplatnoj postaji autoceste A1 u Donjem Svilaju nalazi vozač koji ne želi da plati korištenje autoceste. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 22. rujna 2023. godine oko 08,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.P. iz Pruda prijavljuje nesuglasice sa susjedom M.P. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 22. rujna 2023. godine oko 16,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.Š. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa svojim suprugom. Po prijavi je postupio voditelj smjene u PS Odžak koji je o postupanju sastavio službenu zabilješku.

  Dana 22. rujna 2023. godine oko 17,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljen požar u Baziku na njivama zvanim Bazičko polje. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili kao i patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 23. rujna 2023. godine oko 02,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je E.M. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa svojim vanbračnim partnerom D.K. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog D.K, upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 23. rujna 2023. godine oko 20,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je R.M. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa svojim bivšim suprugom A.M. nastanjen u mjestu Tarevci, općina Modriča. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku te je o prijavi upoznata PS Modriča.

  Dana 24. rujna 2023. godine policijski službenici PS Odžak su postupili po prijavi kojom je prijavljena preglasna glazba u Odžaku u ugostiteljskom lokalu Club 69. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 24. rujna 2023. godine oko 13,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.M. iz Orašja prijavljuje nesuglasice sa svojom kćerkom N.J. iz Orašja. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je N.J. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 24. rujna 2023. godine oko 00,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je P.M. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa svojom kćerkom M.K. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesni razgovor s imenovanim P.M. te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 27 nepoznatih osoba te su izvršili 1 pratnje, 7 osiguranja javnih okupljanja te obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 27 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti