Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 22.1.-28.1.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 22. siječnja 2024. godine oko 10,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni službenik u KPZ Orašje prijavio da je kod zatvorenika M.Ć. rođen 1995. godine, nastanjen u mjestu Donja Međiđa, općina Gradačac, pronađena manja količina zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su poduzeli mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj.

  Dana 22. siječnja 2024. godine oko 18,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je J.Š. rođen 1990. godine, nastanjen u Orašju prijavio da je nepoznata osoba ili više njih tijekom dana otuđila bicikl marke Genesis koji se nalazio u prizemlju zgrade Lamela 2 u Orašju postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krađa“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je došla do saznanja da su na istom mjestu otuđena još dva bicikla nepoznatih marki od kojih je jedan vlasništvo S.G. rođena 2005. godine, nastanjen u Orašju, a drugi vlasništvo N.O. rođena 1966. godine, nastanjen u Orašju. Patrolna ophodnja je osigurala mjesto događaja do dolaske dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su izvršili očevid te su poduzeli i druge mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 24. siječnja 2024. godine oko 20,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba sa područja Orašja prijavila svoga oca da psihički uznemirava nju i njezinu majku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila KD „Nasilje u obitelji“, uhitila i smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istom biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su upoznati nadležni sudac i tužitelj.
  Dana 26. siječnja 2024. godine oko 20,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom osobnog vozila, kojim je upravljao M.I. rođen 1979. godine, nastanjen u mjestu Špionica Donja, općina Srebrenik, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 25. siječnja 2024. godine oko 07,48 sati D,V. rođen 1967. godine, iz Brčkog je u Orašju narušio javni red i mir drskim ponašanjem. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 26. siječnja 2024. godine oko 20,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.T. rođena 1992. godine, nastanjena u Odžaku prijavila da su dvije osobe došle na vrata njezinog stana te da zvone i lupaju na vrata. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je utvrdila da su javni red i mir naročito drskim ponašanjem narušili N.Z. rođena 1990. godine, nastanjena u Odžaku i D.R. rođen 1999. godine, nastanjen u Odžaku. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 22. siječnja 2024. godine oko 12,26 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R. Porobića i u kojoj su sudjelovali E.M. iz Modriče i E.P. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. siječnja 2024. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II. ulici na parking prostoru ŽB Orašje i u kojoj su sudjelovali M.Ž. iz Kostrča i M.F. iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. siječnja 2024. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 09,30 sati u Orašju na križanju VII. i XIV. ulice i u kojoj su sudjelovali M.P. iz Domaljevca i J.K. nastanjena u R. Hrvatskoj koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 26. siječnja 2024. godine oko 19,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R. Porobića i u kojoj su sudjelovali A.O. nastanjen u Švicarskoj i I.S. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 28. siječnja 2024. godine oko 09,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila tijekom noći u Odžaku u ulici R. Porobića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač upravljajući nepoznatim vozilom ostvario kontakt s dvorišnom ogradom vlasništvo A.S. iz Odžaka. Policijski službenici su operativnim radom utvrdili da je u nezgodi sudjelovao E.H. iz Gornje Dubice koji je istog dana oko 02,00 sati upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s navedenom ogradom nakon čega se udaljio s mjesta nezgode. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 28. siječnja 2024. godine oko 15,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R. Porobića u neposrednoj blizini poduzeća NGH. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.M. nastanjen u mjestu Drapići, općina Srebrenik koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i nepoznati vozač koji je upravljajući nepoznatim vozilom ostvario kontakt sa osobnim vozilom kojim je upravljao D.M. nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici su operativnim radom utvrdili da je nepoznati vozač A.T. iz Odžaka koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt sa osobnim vozilom kojim je upravljao D.M. nakon čega se udaljio s mjesta nezgode. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 630 vozila i vozača. Uručili su 137 prekršajnih naloga i 24 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 1 vozilo i 2 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je deset prijava ostalih događaja

  Dana 23. siječnja 2024. godine oko 10,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je na području Vrbovačkog Lipika izvršena provala u obiteljsku kuću. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 23. siječnja 2024. godine oko 10,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je D.T. iz Donje Mahale prijavio da ima problema sa M.V. iz Donje Mahale. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je M.V. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 23. siječnja 2024. godine oko 16,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.T. iz Donjeg Svilaja prijavila da ima problema sa jednom osobom na špediciji koja se nalazi u sklopu GP Svilaj. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je o postupanju sastavila službenu zabilješku.
  Dana 23. siječnja 2024. godine oko 17,00 policijski službenici PS Orašje su uručili prekršajni nalog D.Ž. rođen 1974. godine, nastanjen u Orašju zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 24. siječnja 2024. godine oko 04,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni policijski službenik PS Modriča prijavio da je u Dom zdravlja Modriča zaprimljen Z.P. iz Modriče koji je zadobio tjelesne ozljede istog dana za vrijeme dok se nalazio na radnom mjestu u poduzeću Salkanović tišleraj u Odžaku za koje je dežurni liječnik konstatirao da se radi o lakšim. O događaju je sastavljanja službena zabilješka.

  Dana 24. siječnja 2024. godine oko 16,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.B. iz Donjeg Svilaja prijavio nesuglasice sa svojim ocem. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 25. siječnja 2024. godine oko 08,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je D.Ž. iz Orašja prijavio nestanak pištolja koji je u evidenciji PS Orašje evidentiran kao vlasništvo njegovog pokojnog oca. Imenovanom je izdana potvrda.

  Dana 25. siječnja 2024. godine oko 15,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.D. iz Nevoljice prijavila nesuglasice sa I.G. i D.P. obojica iz Vrbovca. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 27. siječnja 2024. godine oko 22,50 policijski službenici prometne policije PU Odžaku su u Vojskovi zaustavili i kontrolirali 2 taxi vozila kojima su upravljali H.D. rođen 1997. godine nastanjen u Sarajevu i F.S. rođen 1980. godine nastanjen u Sarajevu. Kontrolom je utvrđeno da su navedeni prevozili 9 državljana Turske nakon čega su isti upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo.

  Dana 28. siječnja 2024. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.T. iz Donjeg Svilaja prijavila nesuglasice sa S.K. iz Odžaka koji je uznemirava na djelatnom mjestu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 38 nepoznatih osoba te su izvršili 5 pratnje i 1 osiguranje javnog okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 22 prijave sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti