Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 25.9.-1.10.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 26. rujna 2023. godine oko 19,45 sati policijski službenici PS Orašje su postupili po prijavi kojom je prijavljeno da je R.P. rođena 1982. godine, nastanjena u Orašju nanijela lake tjelesne ozljede J.P. rođena 1954. godine, nastanjen u Orašju konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje. Policijski službenici će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ poduzeti mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 27. rujna 2023. godine oko 09,00 sati Odžak je zaprimila prijavu kojom D.B. rođena 1990. godine, nastanjena u Novom Selu prijavljuje vlasnika poduzeća „Teeline“ iz Brčkog, Muhameda Mešanović, da mu je 29.12.2022. godine dala 2900,00 KM za ugradnju ulaznih i garažnih vrata koje imenovani nije nikada ugradio niti je vratio navedeni novac čime je prijaviteljicu doveo u zabludu. O prijavi je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Prijevara“ poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom. O događaju je obaviješten i nadležni tužitelj koji je naložio provođenje istrage zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Prijevara“.

  Dana 29. rujna 2023. godine oko 22,35 sati u Odžaku u ulici R. Porobića nepoznata muška osoba je prilikom poduzimanja službenih radnji od strane policijskih službenika odbio dati dokumente radi utvrđivanja identiteta da bi u jednom trenutku i fizički nasrnuo na iste. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“ nepoznati je uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak gdje je utvrđeno da se radi o S.T. rođen 1965. godine, nastanjen u Odžaku. O događaju upoznat nadležni tužitelj koji je naložio poduzimanje mjera i radnji u skladu sa zakonom.

  Dana 02. listopada 2023. godine oko 00,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom teretnog vozila, kojim je upravljao T.Dž. rođen 2001. godine, nastanjen u mjestu Orašac, općina Visoko, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je sedam prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 25. rujna 2023. godine oko 10,20 sati P.O. rođen 1958. godine, nastanjen u Tolisi je u službenim prostorijama PU Orašje narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 28. rujna 2023. godine oko 13,05 sati S.V. rođen 1986. godine, nastanjen u mjestu Kneževo, općina Banja Luka je u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade narušio javni red i mir neovlaštenim prikupljanjem dragovoljnih priloga. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 28. rujna 2023. godine oko 16,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom R.S. rođena 1951. godine, nastanjena u Ugljari prijavljuje svoju susjedu K.K. rođena 1946. godine nastanjena u Ugljari da je vrijeđa i ogovara. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon koji je protiv K.K. podnijela zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 29. rujna 2023. godine oko 18,30 sati D.S. rođena 1983. godine, nastanjen u Odžaku je u ulici 102 odžačke HVO brigade u Odžaku narušila javni red i mir prosjačenjem. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 29. rujna 2023. godine oko 22,30 sati S.T. rođen 1965. godine, nastanjen u Odžaku je u Odžaku u ulici R. Porobića narušio javni red i mir ne postupanjem po zapovijedi policijskog službenika. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 30. rujna 2023. godine oko 12,00 sati B.A. rođena 1997. godine, nastanjen u mjestu Vida, općina Gradačac, R.A. rođena 1991. godine, nastanjen u Gradačcu su u Matićima u ul. Bana Jelačića narušile javni red i mir prosjačenjem. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 30. rujna 2023. godine oko 12,10 sati S.M. rođena 1980. godine, nastanjen u mjestu Gornji Rahić, općina Brčko je u Orašju na benzinskoj crpki AGS narušila javni red i mir prosjačenjem. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 25. rujna 2023. godine oko 07,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.N. iz Boka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i pješaci T.O. i S.O. oboje iz Tolise. U nezgodi je pješak T.O. zadobio tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 25. rujna 2023. godine oko 07,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Matići i u kojoj su sudjelovali J.K. iz Orašja i Z.O. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. rujna 2023. godine oko 11,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 24.09.2023. godine oko 12,20 sati u Orašju u XIV ulici i u kojoj su sudjelovali I.N. iz Tolise i S.G. iz Boka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. rujna 2023. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 11,30 sati u Orašju u V ulici i u kojoj su sudjelovali S.M. iz Domaljevca i M.K. nastanjen u mjestu Donje Dubravice, općina Brčko koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 30. rujna 2023. godine oko 10,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u ulici Sarajevska kod kbr 10. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s ogradom na navedenoj adresi nakon čega se udaljio s mjesta događaja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta.

  Dana 30. rujna 2023. godine oko 19,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu u kojoj ima ozlijeđena osoba. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali B.G. iz Novog Sela koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i G.L. nastanjen u mjestu Banja Vrućica, općina Teslić koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom. U nezgodi je motociklist zadobio tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Odžak te je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Doboj.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 761 vozilo i vozača. Uručili su 132 prekršajna naloga, 29 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne opuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjeva za pokretanje prekršajnog naloga. Iz prometa su isključili 4 vozila i 6 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je deset prijava ostalih događaja.

  Dana 28. rujna 2023. godine oko 08,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.P. iz Pruda prijavio nesuglasice sa susjedom. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 28. rujna 2023. godine oko 16,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom D.G. nastanjen u Tesliću prijavljuje da mu je nestalo više grla teladi i goveda te sumnja da se ista nalaze kod S.T. u Odžaku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 29. rujna 2023. godine oko 04,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Z.B. iz Kostrča prijavljuje da je njegova snaha J.B. izvršila samoubojstvo vješanjem. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara kao i dežurnog liječnika-mrtvozornika DZ Orašje. Na mjestu događaja je izvršen očevid te je dežurni mrtvozornik pregledao tijela i potvrdio da se radi o samoubojstvu vješanjem nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa. O događaju je upoznat nadležni tužitelj.

  Dana 29. rujna 2023. godine oko 09,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je P.V. iz Gornjeg Svilaja prijavio nesuglasice sa susjedom LJ.P. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 29. rujna 2023. godine oko 12,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je M.L. iz Domaljevca prijavio nesuglasice sa M.K. iz Domaljevca. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 29. rujna 2023. godine oko 21,20 sati policijski službenici PS Orašje su preuzeli D.S. iz Tuzle koji je uhićen na GP Orašje temeljem tjeralice MUP-a ŽP. Imenovani je predan službenicima kriminalističke policije nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je pušten na slobodu.

  Dana 30. rujna 2023. godine oko 10,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.M. iz Novog Grada prijavljuje da mu je S.R. iz Novog Grada sa radnicima posjekla 5 metara kubnih ogrjevnog drveta u šumi. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 30. rujna 2023. godine oko 13,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je S.H. iz Orašja prijavio nesuglasice sa R.Č. iz Orašja. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je R.Č. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 30. lipnja 2023. godine oko 16,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je djelatnik DZ Orašje prijavio da se DZ Orašje obratio I.D. i prijavio da je u dvorištu obiteljske kuće u Vidovicama pronašao beživotno tijelo svoga brata Ž.D. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Orašje koji pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 30. rujna 2023. godine oko 23,10 sati policijski službenici PS Orašje su preuzeli E.N. koji je uhićen na GP Orašje temeljem tjeralice MUP-a ŽP. Imenovani je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 29 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnju, 8 osiguranja javnih okupljanja i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 25 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti