Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 27.11.-30.11.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom protekla 72 sata na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana je jedna prijava počinjenja kaznenog djela.

  Dana 27. studenoga 2023. godine oko 13,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba sa područja Orašja prijavila da ima problema sa svjim suprugom. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave gdje je supruga, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“, uhitila i smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 27. studenoga 2023. godine oko 12,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da su V.K. rođen 1964. godine, nastanjen u Domaljevcu i I.A. rođen 1988. godine, nastanjen u Bukovoj Gredi dana 21.10.2023 godine oko 21,00 sati na benzinskoj crpki Obnova promet u Domaljevcu narušili javni red i mir drskim ponašanjem. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 27. studenoga 2023. godine oko 16,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.1 u Maloj Brusnici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali O.M. iz Broda i S.O. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 29. studenoga 2023. godine oko 11,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 27. Srpnja. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.V. iz Pruda i A.B. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 29. studenoga 2023. godine oko 16,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali R.D. iz Tolise koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i M.L. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je malodobni putnik u osobnom vozilu zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Tijekom protekla 72 sata policijski službenici su kontrolirali 196 vozila i vozača. Uručili su 42 prekršajna naloga i 5 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 2 vozila i 3 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su tri prijave ostalih događaja.

  Dana 28. studenoga 2023. godine oko 21,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između M.H i njegovog brata J.H. kao i E.D sva trojica iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je M.H. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 29. studenoga 2023. godine oko 09,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se na području Odžaka nalaze dvije osobe, državljani Rusije. Operativnim radom su potvrđeni navodi prijave i u obiteljskoj kući P.B. iz Odžaka su zatečena dva državljana Rusiji koji nisu prijavili svoj boravak. Policijski službenici su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 29. studenoga 2023. godine oko 22,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je J.H iz Odžaka prijavio nesuglasice sa bratom M.H. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom protekla 72 sata legitimirali 10 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 8 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti