Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 8.1.-14.1.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 08. siječnja 2024. godine oko 13,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.K. rođen 1994. godine, nastanjen u Oštroj Luci prijavio da je istog dana oo 12,00 sati dok je dijelio račune o potrošnji vode u Kostrču ispred obiteljske kuće P.M. rođen 1973. godine, njegov pas imenovanog bez upozorenja ugrizao za desnu nogu nakon čega je M.K. zatražio liječničku pomoć u DZ Orašje čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Nesavjesno čuvanje pasa ili drugih opasnih životinja“. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je o događaju upoznat dežurni kriminalistički istražitelj PU Orašje kao i nadležni tužitelj.

  Dana 08. siječnja 2024. godine oko 15,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je žena s područja Odžaka prijavila da ju je njezin nevjenčani suprug udario zatvorenom šakom u lice. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je zbog postojanja osnova je da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhitila muškarca koji je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje. Imenovana je upućena u DZ Odžak gdje je dežurni liječnik konstatirao da nisu nastupile nikakve ozljede te je nakon pregleda ženu uputio kirurgu na daljnje pretrage.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 13. siječnja 2024. godine oko 16,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u trgovini Euroboss u Novom Selu dva muškarca naguravaju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je D.P. rođen 1959 godine, nastanjen u Novom Selu narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem zbog čega će protiv imenovanog biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 14. siječnja 2024. godine oko 02,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da T.Ć. rođen 1992. godine, nastanjen u Novom Selu pravi probleme u diskoteci Viva u Odžaku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovani narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem te je prilikom postupanja policijskih službenika iste vrijeđao i omalovažavao te je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak te će protiv imenovanog biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 14. siječnja 2024. godine oko 02,35 sati u službenim prostorijama PU Odžak T.Ć. rođen 1992. godine, nastanjen u Novom Selu je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika zbog čega mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijava prometnih nezgoda.

  Dana 11. siječnja 2024. godine oko 04,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Vidovice-Jenić. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao A.J. iz Vidovica koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je malodobni putnik u vozilu zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je imenovani A.J. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 12. siječnja 2024. godine oko 16,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Milanovića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.M. iz Odžak i Dž.S. nastanjena u mjestu Mionica, općina Gradačac koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. siječnja 2024. godine oko 11,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. Proleterska i u kojoj su sudjelovali M.M. nastanjen u mjestu D. Crkvina, općina Šamac i M.M. iz Modriče koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 516 vozila i vozača. Uručili su 116 prekršajnih naloga i 17 obavijesti o počinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 2 vozilo i 6 vozača od kojih su jednog vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su tri prijave ostalih događaja

  Dana 11. siječnja 2024. godine oko 12,50 policijski službenici PS Orašje su uručili prekršajni nalog I.B. rođen 1950 godine, nastanjen u Ugljari zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 11. siječnja 2024. godine oko 14,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je I.K. nastanjen u Domaljevcu prijavio da je upravljajući osobnim vozilom vlasništvo poduzeća MD Modex ostvario kontakt s nakupinom snijega pri čemu je došlo do oštećenja na vozilu.

  Dana 13. siječnja 2024. godine oko 15,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je I.I. prijavila nesuglasice s Z.M. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 18 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 1 osiguranje javnog okupljanja.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 11 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti