Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 7.3.-13.3.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 08. ožujka 2022. godine oko 15,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.J. iz D. Mahale prijavljuje da mu je nepoznata osoba ili više njih tijekom proteklog vremena posjekla 6 stabala različitih debljine i vrste drveta vrijednosti cca 2000 KM na lokalitetu „Nađevci“ u D. Mahali. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj i tehničar OKP PU Orašje koji su na mjestu događaja izvršili očevid te poduzeli druge mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Šumska krađa“.

  Dana 10. ožujka 2022. godine oko 22,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.F. iz Draganovaca prijavljuje da je tijekom večeri dobila prijetnje putem telefona od strane trideset trogodišnjeg E.P. iz Orašja. Po prijavi su postupili službenici krim. policije PU Orašje koji su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Ugrožavanje sigurnosti“, oko 23,30 sati uhitili imenovanog E.P i smjestili u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istim biti provedena kriminalistička obrada.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 08. ožujka 2022. godine oko 12,35 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u neposrednoj blizini TC Yimor u prosjačenju su zatekli D.S. iz Odžaka. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 10. ožujka 2022. godine oko 16,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u TC Yimor koji se nalazi u poduzetničkoj zoni u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je JRiM naročito drskim ponašanjem narušila trideset trogodišnja I.F. iz Orašja kojoj je uručen prekršajni nalog u skladu s Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 11. ožujka 2022. godine oko 12,00 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u ulici M. Tita u prosjačenju su zatekli pedeset devetogodišnju H.H. iz Vukosavlja. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 08. ožujka 2022. godine oko 10,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića i u kojoj su sudjelovali A.O. iz Vukosavlja i A.G.K. iz Ade koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 08. ožujka 2022. godine oko 13,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u poduzetničkoj zoni i u kojoj su sudjelovali S.A. iz Ugljare koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom i Z.J. iz Dubokog Potoka koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. ožujka 2022. godine oko 14,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u Franjevačkoj ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdila da su u nezgodi sudjelovali J.B. iz SR Njemačke i L.B. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 09. ožujka 2022. godine oko 16,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u III ulici i u kojoj su sudjelovali T.M. iz SR Njemačke i R.D. iz Matića koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.
  Dana 11. ožujka 2022. godine oko 21,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao J.Z. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 653 vozila i vozača. Uručili su 182 prekršajna naloga, 35 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 5 vozila i 6 vozača od kojih su 3 vozača zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržani u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijava ostalih događaja.

  Dana 07. Ožujka 2022. godine policijski službenici PU Odžak su, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata koju koristi trideset devetogodišnji A.S. iz Odžaka. Pretragom nisu pronađeni traženi predmeti.

  Dana 10. ožujka 2022. godine oko 16,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Z.F. iz Orašja prijavljuje kako ima problema s I.F. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je iste upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 10. ožujka 2022. godine oko 16,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.G. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa S.K. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je S.K. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 12. ožujka 2022. godine oko 23,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.M. medicinska sestra Doma zdravlja Orašje prijavljuje kako ima problema sa A.H. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je A.H. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 34 nepoznate osobe te su izvršili 3 pratnje i 4 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 3 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 181 obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekta.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 14 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti