Više

  Prekogranični projekt „Prevencija nasilja“ za srednjoškolce iz Županije Posavske i iz Republike Hrvatske

  Najčitanije

  Prevencija nasilja tema je koja je kroz projekt suradnje resornih ministarstava iz Županije Posavske i Republike Hrvatske realiziran danas (19.12.) u Orašju. Zajednički prekogranični projekt suradnje bila je i prilika za sastanak u Orašju predstavnika Ravnateljstva policije MUP-a RH i Policijske uprave osječko-baranjske, predstavnika MUP-a Županije Posavske, te Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, na temu prevencija nasilja.
  U Kulturnom centru Ivo Gregurević održane su dvije predstave za ukupno oko 400 učenika na temu „Prevencija nasilja“ za učenike prvih i drugih razreda srednjih škola iz Županije Posavske i iz Republike Hrvatske. Učenici su mogli pratiti i predstavu s tematikom vršnjačkoga nasilja „Vrijeme leptirica“ redatelja Vedrana Komeričkog u izvedbi osječkih glumaca. Nakon predstave čuo se i glas publike „ Za nasilje nema opravdanja“ u vidu interaktivne diskusije u kojoj su sudjelovali predstavnici Vijeća učenika škola iz Županije Posavske i iz RH.
  -Ostvarena je uspješna suradnja u edukaciji predstavnika odgojno-obrazovnih institucija i predstavnika policije te drugih institucija na temu prevencije svih oblika nasilja. Posebice je ostvarena suradnja na navedenu temu s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, u suradnji s MUP-om Županije Posavske, sa ciljem daljnje suradnje i prijenosa znanja, posebice u području edukacije djece na temu sprječavanja svih oblika nasilja. Dogovoreno je da će Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno vlastitim mogućnostima, pružiti potporu u ovom području temeljem prethodno usuglašene suradnje, na način razmjene iskustava stručnjaka u području provedbe preventivnih projekata, te osnaživanja najranjivijih skupina društva, sa svrhom promicanja pozitivnih životnih stilova mladih u pograničnim područjima naših zemalja, što današnjim skupom i potvrđeno, pojašnjava ministrica prosvjete, znanosti kulture i sporta Ana Andrić.

  Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u izjavi za medije naglasila je odličnu suradnju kroz jednogodišnji projekt.
  -Temeljem zajedničke suradnje Ravnateljstva policije MUP-a Republike Hrvatske i MUP-a Županije Posavske koja traje već godinu dana u različitim područjima rada, dogovorili smo se da ćemo intenzivirati aktivnosti vezane za preventivne programe, prevenciju usmjerenu na djecu, mlade. Pridružili su nam se i odgojno obrazovne ustanove Županije Posavske za što smo jako zadovoljni, kao i učenička vijeća iz škola što znači da ćemo zajedničkim snagama poslati jasnu poruku da za nasilje svih oblika nasilja uključujući i nasilje prema ženama nema opravdanja. Nasilje jeste problem, ali mi moramo stvoriti otpornost zajednice i kao takvi moramo se zajednički udružiti gdje ćemo pokazati da nasilje trebamo staviti na stup srama i graditi zajednicu u kojima mladima nudimo pozitivne prilike u životu, izjavila je Veber.
  Ravnatelj policije u MUP-u Županije Posavske Miroslav Živković izrazio je također zadovoljstvo realiziranjem projekta i ostvarenom suradnjom u prekograničnom projektu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti