Više

  Premijer Marijan Klaić otvorio obnovljenu sportsku dvoranu

  Najčitanije

  U Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali danas ( 24.09.) predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić je uz nazočnost ravnatelja Mate Vincetića, djelatnika škole i učenika službeno otvorio obnovljenu dvoranu nakon opsežne rekonstrukcije. Tom je prigodom premijer Klaić izjavio:
  -Danas smo došli ovdje da službeno otvorimo obnovljenu dvoranu u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali nakon poprilično radikalne rekonstrukcije podne obloge i rasvjete. Dvorana je u sklopu škole napravljena, no zub vremena je učinio svoje pa se podloga istrošila. Moram istaknuti da dvorana sada jako dobro izgleda, što znači da je izvođač radova profesionalno uradio svoj posao. Nadam se da će dvorana služiti generacijama u narednih 40-tak godina, kao što je i postojeća služila u proteklom periodu. Dvorana je otvorena za učenike ove škole, ali treba naglasiti da će ona biti otvorena i za rekreativce, kako mještana Donje Mahale tako i stanovnike šireg području općine Orašje. Rekonstrukcija je obuhvatila izmjenu parketa u vrijednosti od oko 30.000,00 KM , te dodatna sredstva za rasvjetu i sanaciju oštećenja zidova. Ukupna investicija je financijski vrijedna 40.000,00 KM. Kako smo ulagali sredstva za slične zahvate i na mnogim drugim školama a koji predstavljaju kapitalne objekte na prostoru Županije Posavske, značajan je to zahvat ali i nužan da bi se uspostavili kvalitetni uvjeti rada u svim školama na području Županije Posavske. Kako se Proračun Županije Posavske povećavao iz godine u godinu tako smo proširivali ulaganja u obnovu kapitalnih objekata i sanaciju šteta u poplavama te dovođenje navedenih objekata u punu funkciju , kazao je uz ostalo premijer Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  U prigodnom obraćanju Mato Vincetić ravnatelj OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala zahvalio je Vladi Županije Posavske i resornom Ministarstvu na angažiranju za projekt koji će značajno poboljšati kvalitet izvođenja sportskih sadržaja u školi, ali i na korist mjesta pa i cijele općine Orašje. -Naša je dvorana odavno trebala biti renovirana, ali strpljivo smo čekali. Ovo je prva rekonstrukcija nakon 42 godine od stropa, rasvjete, zidova i parketa, naglasio je ravnatelj Vincetić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti