Više

  Preminuo Ivo Gregurević. Posavina s najvećom tugom primila tužnu vijest

  Najčitanije

  U srijedu 02.01.2019. godine u dobi od 66 godina preminuo je jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca Ivo Gregurević. Bolno je u Posavini odjeknula vijest o smrti jedne od legendi hrvatskog glumišta velikog glumca i prije svega velikog čovjeka Ive Gregurevića. Nenadoknadiv je to gubitak za Posavinu ali i za hrvatsko glumište. Gregurević je svojem rodnom kraju, pokrenuo filmski festival „Dani hrvatskog filma“ koji je zabilježio čak 23 godine trajanja u neprekinutom nizu, i predstavlja najstariji festival te vrste u BiH.

  Gregurević je rođen u Donjoj Mahali pored Orašja (BiH) 7. listopada 1952. godine. Završio je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Više od 40 godina bio je član Hrvatskog društva dramskih umjetnika. U tom vremenu od više od tri desetljeća odigrao je velike uloge po kojima ćemo ga pamtiti kao glumca koji je obilježio jedno veliko i značajno razdoblje hrvatskog glumišta. Ivo Gregurević iza sebe ima gotovo stotinu filmova, 20-ak TV serija i više desetaka kazališnih predstava. Pamtit ćemo ga po briljantnim uloga u filmovima, serijama, u kazalištu.

  Posljednje počivalište Gregurevića bit će njegova Posavina, Donja Mahala u kojoj će biti sahranjen u utorak 8. siječnja u 14.00 sati na groblju Karaula.

  -Tužni smo zbog nagle i neočekivane smrti našeg Ive Gregurevića, vrhunskog umjetnika, glumca, velikog čovjeka i prijatelja koji je volio neizmjernom ljubavlju svoj rodni kraj i uvijek se ponosio svojom Posavinom, svojim Orašjem, svojim rodnim mjestom Donjom Mahalom. Uloge u vrhunskim filmskim ostvarenjima hrvatske kinematografije ostaje nam trajni podsjetnik na tog velikana hrvatske kinematografije. Filmska manifestacija „Dani hrvatskog filma“ u Orašju, čiji je Ivo utemeljitelj ratne 1995.g. potvrda je koliko je Ivo volio svoj kraj i koliki je bio zaljubljenik svojeg glumačkog zanimanja. Uvjeren sam da ćemo nastaviti održavanje filmske manifestacije koja je dosegnula regionalne okvire. Tako ćemo ostati dostojni njegove vizionarske ideje da velikim festivalom učini Posavinu svakoga rujna filmskom prijestolnicom. Na taj način Ivo će ostati sa nama, a sjećanje na tog velikog čovjeka i glumca, velikog sina Posavine, ostat će zauvijek živjeti, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti