Više

  Prezentacija metodologije Indeksa inkluzivnosti u Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske danas (05.05.) organizirala je prezentaciju metodologije Indeksa inkluzivnosti za ravnatelje predškolskih i školskih ustanova sa područja Županije Posavske. U sklopu istoga projekta jučer je potpisan Memorandum o razumijevanju između OSCE-a BiH i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Županije Posavske. Dokument o provedbi Indeksa inkluzivnosti u svim obrazovnim ustanovama u Županiji Posavskoj potpisali su ministar Marijo Pejić i Dragica Karadžin predstavnica OSCE-a u BiH (ured Tuzla).

  -Cilj je izgradnja sveukupnog školskog sustava koji će biti jednako dostupan i pristupačan svoj djeci i svim učenicima bez obzira na njihov socijalni status, etničku pripadnost, eventualne fiziče ili neke druge poteškoće. Cilj nam je da gradimo jedno tolerantnije i otvorenije okruženje koje će biti jednako pristupačno za svu djecu i aktivno uključenje svih naših partnera kao što su Ministarstvo, škole, roditelji, učenici, lokalna zajednica i ovim putem se zahvaljujem na dosadašnjoj, a nadam se i budućoj suradnji. Prvi korak ka uvođenju ove metodologije i započinjanje jedne dugotrajnije aktivnosti, jeste potpisani Memoranduma o razumijevanju zajedno sa Ministarstvom provjete, znanosti, kulture i športa i time smo zajednički krenuli u ovu aktivnost, izjavila je vršiteljica dužnosti šefa kancelarje OSCE-a Tuzla Dragica Karadžin.

  Sastanak sa ravnateljima je prvi korak u provedbi dugoročnog projekta iza kojeg slijedi ozbiljan posao unutar svih školskih ustanova. Pomoćnica ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa Nada Dujković izrazila je spremnost na otvorenju suradnju u realizaciji projekta od kojeg očekuje velike i pozitivne promjene u obrazovnom sustavu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti