Više

  Prezentacija „Prevencija vršnjačkog i internetskog nasilja u školama“

  Najčitanije

  U organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i Ministarstva unutarnjih poslova ŽP jučer (29.6.) u Srednjoj strukovnoj školi Orašje održana je prezentacija na temu: „Prevencija vršnjačkog i internetskog nasilja u školama“. Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a RH i dr.sc. Ivan Pakšić, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave osječko-baranjske održali su prezentaciju ravnateljima i nastavnom osoblju srednjih i osnovnih škola s područja Županije Posavske, policijskim službenicima iz Županije Posavske te predstavnicima centara za socijalni rad i KPZ-a Orašje. Miroslav Živković, ravnatelj Policije MUP-a ŽP, kao suorganizator i inicijator prezentacije zahvalio se MUP-u Republike Hrvatske te je istaknuo značaj prekogranične suradnje i aktualnost teme: „Prevencija vršnjačkog i internetskog nasilja u školama“. U ime organizatora, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP i ministrice Ane Andrić, nazočne je pozdravila Zorica Raguž-Osmanagić, pomoćnica ministrice za prosvjetu, znanost, kulturu i sport te istaknula opredijeljenost Ministarstva za kontinuiranim obukama prosvjetnih djelatnika u području svih vrsta prevencije.

  -Temeljem dobre suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske koja je intenzivirana u prosincu prošle godine, ne samo u području prevencije, nego i u području rada drugih službi, pokušavamo prenijeti znanja i iskustva iz Republike Hrvatske u području preventivnoga rada. Riječ je o važnosti prevencije nasilja među mladima, ne samo fizičkog nasilja, nego nasilja i u virtualnom svijetu. Vrlo je važna međuresorna suradnja, uključujući i medije, da progovorimo o temi vršnjačkog nasilja, ali i svih drugih oblika nasilja kako bi imali nultu stopu tolerancije na nasilje.
  Poruka roditeljima je da se uključe u preventivne programe. Važna je odgojna uloga nastavnika, policije, medija i uloga organizacija civilnog društva da zajedničkim snagama djelujemo da dijete odrasta u zdravoj i sigurnoj sredini, izjavila je Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a RH, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  U prostorijama MUP-a ŽP danas (30.6.) održan je sastanak ravnatelja Policije Miroslava Živkovića i rukovoditelja osnovnih organizacijskih jedinica Uprave policije s navedenim stručnjacima iz Republike Hrvatske na temu intenziviranja suradnje u području prevencije te sistematizacije novog radnog mjesta službenika za prevenciju u Upravi policije MUP-a ŽP. Na sastanku se razgovaralo o opisu posla i načinu rada policijskog službenika za prevenciju, prenesena su pozitivna iskustva iz RH, izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti