Više

  Prezentacija softvera za obradu federalnih novčanih potpora u poljoprivredi

  Najčitanije

  U Federalnom zavodu za poljoprivredu na Butmiru jučer (25.10.2016.godine) je predstavljen web portal za podršku poljoprivrednicima u Federaciji BiH. Djelatnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP, koji rade na obradi novčanih potpora u poljoprivredi, zajedno s ministrom Matom Brkićem i pomoćnicom za poljoprivredu Mandom Oršolić nazočili su prezentaciji softvera za obradu novčanih potpora u poljoprivredi.

  Novi sustav predstavlja svojevrsnu modernizaciju cjelokupnog procesa obrade novčanih potpora u Federaciji BiH kojim će se omogućiti lakše provjere, te osigurati bolje praćenje u provedbi Programa novčanih potpora, te efektivnije planiranje poljoprivredne politike na temelju pouzdanih podataka i jasne slike stanja u poljoprivredi.
  Novim softverskim rješenjem uvest će se veći red i kontrola, te staviti trošenje javnih sredstava u zakonske okvire, lakše analiziranje i pouzdanost podataka, bolje praćenje i planiranje politike poljoprivrede i ruralnog razvoja.
  Navedeno softversko rješenje uvelike će olakšati posao resornim županijskim ministarstvima odnosno djelatnicima koji rade na poslovima obrade federalnih novčanih potpora.
  Sa resornim županijskim ministarstvima provest će se predstavljanje i upoznavanje predstavnika poljoprivrednika sa web portalom za pružanje podrške poljoprivrednicima Federacije Bosne i Hercegovine kojem će svaki nositelj poljoprivrednog gazdinstva imati pristup, te ostvarivati uvid u stanje svoga imanja i status tekućih zahtjeva za podrške, te dobivati ostale relevantne i pouzdane informacije, kao i mogućnost preuzimanja obrazaca neophodnih za prijavu proizvodnje.
  Obuka djelatnika koji rade na obradi novčanih potpora po županijama nastavlja se u studenom tekuće godine u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva po proizvodnjama.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti