Više

  Prijem i sastanak u Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske u Orašju jučer (25.10.) upriličen je prijem i radni sastanak predstavnika federalne razine vlasti.

  U sklopu priprema za 26. redovitu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH sastanak je u Vladi Županije Posavske održao Klub zastupnika HDZ BiH – HNS u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH na čelu s predsjednikom Kluba HDZ BiH Marijanom Klaićem. U opravdanoj odsutnosti predsjednika Vlade Županije Posavske Đure Topića goste je dočekao, pozdravio, a potom upoznao s aktualnim stanjem u Županiji Posavskoj i njenim prioritetima predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić. U radu skupa sudjelovali su i ministri u Vladi Županije Posavske Mijo Stanić i Mato Brkić.

  -Upoznao sam goste s aktualnim stanjem u Županiji Posavskoj. Osobito smo se osvrnuli na neke od tema iz oblasti zdravstva i potrebe da se pri donošenju zakona iz te oblasti uzima u obzir Županijska bolnica u Orašju i njene potrebe, kao ustanova od prioritetnog značenja za tri posavske općine. Bilo je riječi o stanju u oblasti poljoprivrede, ovogodišnjoj suši zbog čega je u Županiji Posavskoj proglašeno stanje elementarne nepogode kao i o poticajima za poljoprivrednike, o čemu je govorio ministar Brkić. Razgovarali smo i na teme zaštite braniteljskih prava, o projektima, uz ostale o hitnosti početka saniranja dijela savskoga betonskog nasipa u Grebnicama, a teme su bile i u znaku proračunskih sredstava neophodnih za funkcioniranje Županije Posavske. Kod donošenja svih propisa neophodno je konzultirati i županijsku razinu vlasti, poručili smo sa ovoga skupa, kazao je nakon završetka sastanka predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti